Філе риби в духовці: Як смачно приготувати рибне філе

Філе риби будь-яка господиня може смачно приготувати в духовці. Тільки постає питання: Як приготувати і за яким рецептом. Виявляється, рецепти є і вони зможуть задовольнити різноманітні і вимогливі смаки читачів.

Будь-яка риба у вигляді філе готується дуже просто і бюджетно. Для цього потрібен картопля, сметана, помідори або сир. Маючи навіть один з цих продуктів можна включати духовку, щоб запікати філе.

Коли у вас виникне бажання поїсти рибку, то скористайтеся наведеними рецептами. Повірте, буде смачно. Хоча є й інші способи приготування риби в духовці. Наприклад: минтай в духовці, соковита горбуша, ароматна скумбрія.

Філе риби, запечене з картоплею та яйцями

Картопля з рибою — це завжди смачно.

Необхідні продукти:

  • Рибне філе — 300 г
  • Картопля — 4-5 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 1/2 склянки
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Очистіть картопля, вимийте, наріжте скибочками і відваріть до напівготовності.
  2. Рибне філе посоліть, поперчіть, запаніруйте в борошні. Потім злегка обсмажте з обох боків на олії.
  3. Візьміть форму для запікання і складіть туди обсмажену рибу. На підготовлену рибу викладіть шар відвареної картоплі.
  4. Приготуйте суміш з молока і яєць і збийте її.
  5. Залийте збитою сумішшю обсмажене філе і картоплю в форму для запікання.
  6. Запікайте в духовці до утворення рум’яної скоринки.

Рибне філе в духовці з картоплею і грибами

Гриби чудово доповнюють рибне блюдо.

Потрібно:

  • Філе риби — 500-600 г
  • Картопля — 300 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Гриби — по-смаку
  • Сметана — за смаком
  • Сир — за смаком
  • Борошно — за смаком
  • Рослинна олія, мелений чорний перець, сіль
Дивіться також:  Угорський гуляш із яловичини — класичний рецепт

Хід дій

  1. Рибу наріжте шматками середньої величини. Потім поперчіть, посоліть і запаніруйте в борошні.
  2. Запаніровані шматки обсмажте на сковороді в рослинному маслі.
  3. Картоплю наріжте кружальцями і посмажте на сковороді в рослинному маслі.
  4. Потім зваріть яйце, гриби і обсмажте цибулю.
  5. В іншу сковороду, змащену маслом, покладіть в середину підсмажену рибу (неостиглого). Вокруз риби покладіть смажену картоплю. Зверху покладіть скибочки звареного круто яйця, смажену цибулю і шматочки варених грибів.
  6. Далі залийте все сметаною і посипте натертим сиром.
  7. Запікайте в духовці при середній температурі до утворення золотистої скоринки.

Риба, запечена у сметанному соусі

Сметана дає ніжність рибного м’яса.

Продукти:

  • Будь-яке рибне філе — 400 г
  • Сметана — 100 г
  • Сир — 100 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Мелений чорний перець, сіль — за смаком

Процес готування

  1. Філе риби посоліть, поперчіть і запаніруйте в борошні.
  2. Потім злегка обсмажте на олії з обох сторін.
  3. Покладіть обсмажену рибу на деко і зверху залийте сметаною.
  4. Ще посипте натертим сиром і запікайте в духовці до золотистої скоринки.

Як запекти рибу в духовці з яблуками