Філе риби в духовці: Як смачно приготувати рибне філе

Філе риби будь-яка господиня може смачно приготувати в духовці. Тільки постає питання: Як приготувати і за яким рецептом. Виявляється, рецепти є і вони зможуть задовольнити різноманітні і вимогливі смаки читачів.

Будь-яка риба у вигляді філе готується дуже просто і бюджетно. Для цього потрібен картопля, сметана, помідори або сир. Маючи навіть один з цих продуктів можна включати духовку, щоб запікати філе.

Коли у вас виникне бажання поїсти рибку, то скористайтеся наведеними рецептами. Повірте, буде смачно. Хоча є й інші способи приготування риби в духовці. Наприклад: минтай в духовці, соковита горбуша, ароматна скумбрія.

Філе риби, запечене з картоплею та яйцями

Картопля з рибою — це завжди смачно.

Необхідні продукти:

  • Рибне філе — 300 г
  • Картопля — 4-5 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 1/2 склянки
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Очистіть картопля, вимийте, наріжте скибочками і відваріть до напівготовності.
  2. Рибне філе посоліть, поперчіть, запаніруйте в борошні. Потім злегка обсмажте з обох боків на олії.
  3. Візьміть форму для запікання і складіть туди обсмажену рибу. На підготовлену рибу викладіть шар відвареної картоплі.
  4. Приготуйте суміш з молока і яєць і збийте її.
  5. Залийте збитою сумішшю обсмажене філе і картоплю в форму для запікання.
  6. Запікайте в духовці до утворення рум’яної скоринки.

Рибне філе в духовці з картоплею і грибами

Гриби чудово доповнюють рибне блюдо.

Потрібно:

  • Філе риби — 500-600 г
  • Картопля — 300 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Гриби — по-смаку
  • Сметана — за смаком
  • Сир — за смаком
  • Борошно — за смаком
  • Рослинна олія, мелений чорний перець, сіль
Дивіться також:  Як приготувати баранячі реберця в домашніх умовах смачно

Хід дій

  1. Рибу наріжте шматками середньої величини. Потім поперчіть, посоліть і запаніруйте в борошні.
  2. Запаніровані шматки обсмажте на сковороді в рослинному маслі.
  3. Картоплю наріжте кружальцями і посмажте на сковороді в рослинному маслі.
  4. Потім зваріть яйце, гриби і обсмажте цибулю.
  5. В іншу сковороду, змащену маслом, покладіть в середину підсмажену рибу (неостиглого). Вокруз риби покладіть смажену картоплю. Зверху покладіть скибочки звареного круто яйця, смажену цибулю і шматочки варених грибів.
  6. Далі залийте все сметаною і посипте натертим сиром.
  7. Запікайте в духовці при середній температурі до утворення золотистої скоринки.

Риба, запечена у сметанному соусі

Сметана дає ніжність рибного м’яса.

Продукти:

  • Будь-яке рибне філе — 400 г
  • Сметана — 100 г
  • Сир — 100 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Мелений чорний перець, сіль — за смаком

Процес готування

  1. Філе риби посоліть, поперчіть і запаніруйте в борошні.
  2. Потім злегка обсмажте на олії з обох сторін.
  3. Покладіть обсмажену рибу на деко і зверху залийте сметаною.
  4. Ще посипте натертим сиром і запікайте в духовці до золотистої скоринки.

Як запекти рибу в духовці з яблуками

Подивіться, яка оригінальна подача на святковий стіл.

Необхідно:

  • Рибне філе — 600 г
  • Яблука — 3-4 шт.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Сухе вино — 2 ст. л.
  • Зелень петрушки і кропу
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування:

  1. Філе наріжте на невеликі шматки і замаринувати на 10-20 хвилин в емальованому посуді.
  2. Для створення маринаду змішайте вино, масло, січену зелень, сік лимона, сіль, перець.
  3. Яблука очистіть від шкірки і серцевини. Запечіть їх злегка в духовці протягом не більше 1-2 хвилини.
  4. Перемежовуючи шматки риби і яблука нанизайте їх на шпажки або шампури.
  5. Потім обсмажте в духовці.
  6. Подавайте філе на стіл, прикрасивши зеленню.
Дивіться також:  Угорський гуляш із яловичини — класичний рецепт

Рецепт філе риби в духовці з помідорами під сиром

Присутність помідора додає красу і бажання з’їсти, все — від крихти до крихти.

Потрібно:

  • Рибне філе будь — 300 г
  • Помідори — 2-3 шт.
  • Сметана — 100 г
  • Сир — 100 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 100 г
  • Зелень кропу
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Філе риби посоліть, поперчіть, щоб потім запанірувати в борошні.
  2. Потім обсмажте рибу в борошні на олії з обох сторін.
  3. Укладіть рибу у форму для запікання.
  4. Далі на кожен шматок філе викладіть по кілька часточок нарізаного кропу.
  5. Зверху залийте сметаною і посипте натертим на дрібній тертці сиром.
  6. Запікайте в духовці до готовності.
  7. При подачі на стіл, посипте дрібно нарізаною зеленню кропу.

Запечена риба з соусом з помідорів

Смачне і ніжне філе риби в соусі з томатів приємно здивує вас.

Продукти:

  • Рибне філе — 600 г
  • Помідори — 3 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Оливкова олія — 100 мл
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Біле вино — 1/2 склянки
  • Часник — 1 зубчик
  • Зелень петрушки, перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Наріжте філе риби на шматочки.
  2. Укладіть шматочки в змащену вершковим маслом сковороду і полийте оливковою олією.
  3. Потім поперчіть і обсмажте з двох сторін.
  4. Нарубаний цибулю обсмажте на оливковій олії.
  5. Потім додайте туди ж очищені, крупно нарізані помідори і товчений часник. Доведіть все до кипіння і влийте біле вино. Тушкуйте до тих пір, поки помідори не розваряться. Ще посоліть і перемішайте.
  6. Філе риби полийте приготованим соусом і посипте зеленню петрушки.
  7. Запікайте в духовці до готовності.
Дивіться також:  9 рецептів других страв з мясного фаршу — готувати просто

Відео про те, як смачно приготувати рибне філе в духовці

За цим рецептом ви можете приготувати рибку ресторанного рівня.