Пам’ятаю зі свого дитинства про те, що млинці з м’ясом завжди готував нам з братом батько. Було це давно (в СРСР), коли купували борошно мішками, а яйця упаковками, сметану та молоко купували у сусідів, які мали корову. В магазинах цього всього не було.
Батько топив піч на кухні дровами, замешивал яйця, молоко, борошно і випікав на плиті в сковорідці млинці. М’ясо та фарш у нас були завжди, тому що все літо батьки вирощували свиню. Коли я приходила ввечері зі школи — на краю плити в тарілці на підставці лежали запашні млинці з м’ясною начинкою, щоб були теплими.
Потім приходила мама з роботи (працівники ощадбанку раніше працювали довше, ніж зараз) — діставала квашену капусту, солоні гриби з цибулею, олією і наступав свято їжі.
Розпушувача для тесту не було в продажу, в ось сода і соняшникову олію були завжди. Зараз інші паралелі буття, більш комфортні. А ідея їсти млинці, фаршировані м’ясною начинкою залишилася колишньою, без змін, тому що смачно !
Приготування рецепту Млинці з м’ясом
- Виливаємо В миску: кисле молоко, яйця, соняшникову олію, сиплемо сіль, цукор, соду, крохмаль, борошно і перемішуємо все заглибним блендером. Тісто вийшло однорідним, без грудочок. Даємо тісту постояти 10 — 15 хвилин, для набухання клейковини.
2. Смажимо млинці на 2 розігрітих сковородах млинці з обох сторін. Для першого млинця змащуємо сковороду, а для інших таких не потрібно. Смажимо на малому вогні.
3. В якості м’яса використовуємо шматочки відвареної курки і субпродукти: відварне легке і серце свинне.
4. Додаємо до м’яса відварені шматочки сала свіжого (не солоного), щоб фарш був м’яким і соковитим, а млинці з м’ясом смачними.
5. Підготовлене м’ясо прокручуємо на м’ясорубці.
6. Цибулину ріжемо на дрібні шматочки і підсмажуємо на олії в сковороді.
7. Додаємо до цибулі м’ясний фарш і подогреем на вогні, посолити і поперчити.
8. Фарш охолов і можна приступати до фаршированию.
9. Розстилаємо млинець і кладемо на нього м’ясну начинку.
10. Закриваємо фарш спочатку однією стороною млинця, трохи притискаємо.
11. Потім загортаємо краю з обох сторін і знову притискуємо.
12. Поступово закручуємо фарш.
13. Ось такий фарширований конвертик вийшов.
14. Ось які млинці з м’ясною начинкою у нас вийшли. Зараз можна частину покласти в пакет і прибрати в морозильник (в прок), а іншу частину підсмажити.
15. У сковороду наливаємо олію і кладемо ще вершкового масла. Так буде смачніше. Смажимо спочатку з одного боку.
16. Перевертаємо начинені млинці на іншу сторону і смажимо до рум’яної скоринки.
17. Кладемо на тарілку млинці з м’ясом, розламуємо і пробуємо на смак.
Я знайшла смак мого дитинства. А ви ?
Відео рецепт млинців з начинкою з м’ясного фаршу
М’ясний фарш може бути будь-яким: свинячим, з яловичини або курки. Процес приготування однаковий. в принципі і завжди виходить смачно.
Ви подивилися простий рецепт, як приготувати млинці з м’ясом. Готуйте — це смачне блюдо. Перевірено.
Млинці з шинкою та цибулею
Необхідні продукти:
- 8 млинців з вашим улюбленим рецептом
- 1 морква
- 1 цибулина
- 2 ст. ложки сметани
- 2 яйця
- 1 ст. ложка крохмалю
- 150 г шинки
- 1 ст. ложка подрібненого зеленого лука
- 2 ст. ложки олії
- перець, сіль за смаком
- 1 ст. ложка майонезу або сметани
Приготування
- Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі 2 хвилини. Додайте сметану, перемішайте і тушкуйте до м’якості.
- Крохмаль збийте з 1 яйцем, посоліть. Вилийте суміш в окрему сковороду і обсмажте з обох сторін.
- Яєчно-крохмальний блін охолодіть і дрібно наріжте. З’єднайте з обсмаженими овочами. Перемішайте.
- Додайте нарізану кубиками шинку, зелений лук, майонез або сметану, посоліть. Ретельно перемішайте.
- Викладіть начинку на млинці, скрутіть у вигляді конвертів і подавайте.
Приємного апетиту !
Млинці дріжджові з начинкою з відварної яловичини
Необхідні продукти:
- 2 склянки борошна
- 1 ч. ложка солі
- 2 ч. ложки цукру
- 1 ч. ложка сухих дріжджів
- 3 яйця
- 1.5 склянки молока
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 400 г вареної яловичини
- 2 цибулини
- 2 ст. ложки рослинної олії, мелений перець чилі
Приготування
- Просіяне борошно з’єднайте з дріжджами, цукром і сіллю. Додайте тепле молоко. Вимісити однорідне тісто і поставте в тепле місце на 1 годину.
- Додайте в тісто розтоплене вершкове масло і збиті яйця. Ретельно перемішайте.
- Випікайте млинці на змащеній олією сковороді.
- Цибулю дрібно порубаєте і обсмажте в олії до золотистого кольору. Додайте подрібнену яловичину, перець чилі, перемішайте і готуйте ще 2 хвилини.
- Млинці начиніть, скрутіть конвертиками і подавайте.
Приємно їсти !
Дуже смачні млинці з відвареної качиною грудкою і рисом
Потрібні продукти:
- 200 г відвареної качиної грудки
- 8 млинців з вашим улюбленим рецептом
- 2 ст. ложки олії
- 0.5 склянки відвареного темного рису
- 1 біла цибулина
- 1 червона цибулина
- 2 ст. ложки сметани
- 2 зубчики часнику
- сіль, мускатний горіх за смаком
Приготування
- Качину грудку дрібно наріжте. Цибулю подрібніть і спасеруйте в олії до золотистого кольору. Додайте грудку, рис, сметану, мускатний горіх, посоліть, поперчіть і перемішайте.
- Всі тушкуйте 5 хвилин. Перекладіть начинку в глибоку миску. Додайте тертий часник. Перемішайте.
- Викладіть начинку на млинці і поверніть конвертом або трубочкою.
Приємного апетиту !
Млинцеві квадратики, начинені шматочками курки, грибами і огірком
Продукти для млинців (2 шт):
- 1 склянку пшеничного борошна
- 1 ст. ложка житнього борошна
- 3 яйця
- 3 склянки молока
- 0.5 ч. ложки цукру, щіпка солі
Продукти для начинки:
- 100 г печериць
- 1 цибулина
- 2 маринованих огірка
- 3 ст. ложки майонезу
- 30 г твердого сиру
- 200 г готового запеченого курячого філе
Приготування
- Яйце збийте з молоком
- Додайте просіяне пшеничне і житнє борошно, сіль, цукор. Ретельно перемішайте.
- Квадратну форму для випічки вистелити пергаментом і змастіть маслом. Вилийте половину тіста у форму, рівномірно розподіліть по всій поверхні.
- Випікайте в попередньо розігрітій до 220 градусів духовці 30 хвилин, поки млинець не стане золотистим і не підніметься. Таким же чином підготуйте другий млинець. Готові млинці остудіть і розріжте на квадрати.
- Цибулю подрібніть і обсмажте до прозорості.
- Додайте дрібно нарізані шампіньйони і готуйте ще 5 — 7 хвилин.
- Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Запечене куряче філе наріжте скибочками.
- Кожен квадратик млинця змастіть майонезом, викладіть шматочки огірків і скибочки курки, накрийте іншим блинным квадратиком. На нього викладіть грибну начинку і знову накрийте. Останній млинцевий шар посипте тертим сиром. Запечіть підготовлене блюдо до розплавлення сиру.
Їжте із задоволенням !
Млинці з м’ясом і сиром
Продукти:
- 8 млинців, зроблених за вашим улюбленим рецептом
- 1 стакан води
- 5 ст. ложок свинячого фаршу
- 2 ст. ложки тертого сиру
- 2 ст. ложки тертої моркви
- 1 маленька цибулина
- 1 зубчик часнику, 1 лавровий лист, сіль за смаком
Приготування
- У киплячу у сковороді підсолену воду покласти лавровий лист, м’ясний фарш, подрібнений ріпчаста цибуля, морква.
- Тушкуйте, помішуючи, 20 — 30 хвилин на слабкому вогні. Остудіть.
- Змішайте з крупно натертим сиром і подрібненим часником.
- Наповніть млинці начинкою і подавайте.
Смачно і ситно !
Оригінальні млинці з курячою печінкою, запечені в духовці
Продукти:
- 8 млинців за вашим будь-яким рецептом
- 2 ст. ложки олії
- 1 морква
- 1 цибулина
- 150 г відвареної курячої печінки
- 2 зубчики часнику
- 2 яйця
- 6 ст. ложок молока
- 2 ст. ложки
- тертого сиру
- 3 ст. ложки рисових пластівців
- 0.5 ч. ложки солі
- 1 щіпка перцю
Приготування
- Моркву натерти, цибулю подрібніть. Всі обсмажте до золотистого кольору.
- Печінка дрібно порубаєте, додайте сіль, перець, тертий часник. Змішайте з овочами.
- Начиніть млинці, скрутіть їх рулетами і покладіть у форму для випічки.
- Яйця змішайте з молоком і рисовими пластівцями. Залийте сумішшю рулети. Посипте тертим сиром і запікайте в духовці 20 хвилин при 180 градусах С.
Їжте на здоров’я !
Відео рецепт млинцевої запіканки зі смачною начинкою
Вдалого приготування рецепту вам, як в цьому відео !
Млинці з м’ясом, рецепт з начинкою з курячих шлунків
Необхідні продукти:
- 4 млинця за вашим рецептом
- 6 відварених курячих шлунків
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 3 ст. ложки відвареного рису
- 1 зубчик часнику
- 1.5 ст. ложок сметани
- 1 ст. ложка рубаної зелені
- сіль, перець за смаком
Приготування
- Курячі шлунки подрібніть в блендері.
- Змішайте з відварним рисом.
- Поперчіть і посоліть за смаком. Додайте подрібнений часник, сметану. Перемішайте.
- Начиніть млинці, скрутіть конвертами, посипте рубаною зеленню і подавайте.
Смачного обіду !
Млинці з начинкою з курячої грудки і кабачка, обсмажені в яйці
Продукти:
- 8 млинців за вашим рецептом
- 250 г курячої грудки
- 1 стакан води
- 1 маленький кабачок
- 2 ст. ложки
- замороженого зеленого горошку
- 2 ст. ложки подрібненого зеленого лука
- 2 зубчики часнику
- 0.5 ч. ложки солі, 1 щіпка перцю, 1 лавровий лист
Приготування
- 1 курячу грудку дрібно порубаєте, викладіть в сковороду, додайте воду, сіль, перець, лавровий лист. Тушкуйте під кришкою 15 хвилин.
- Додайте рубаний кабачок, горошок. Тушкуйте ще 3 хвилини. Додайте зелену цибулю і тертий часник. перемішайте.
- Для кляру: Збийте 2 яйця з дрібкою солі. Змішайте з двома столовими ложками манної крупи і залиште на 10 хвилин.
- Начиніть млинці, скрутіть їх конвертиками, умочіть в яєчно-манний кляр і обсмажте в олії з двох боків до рум’яної скоринки.
Приємно їсти !
Фаршировані млинці смачною печінкою — відео
Такий спосіб приготування підійде для будь печінки: свинячий, яловичої, курячої.
Скажу відразу, що фаршировані млинчики з начинкою з м’яса дуже люблять чоловіки і ще більше, коли вони обсмажені на сковороді з скоринкою.