Бутерброди на святковий стіл: 9 рецептів — красивих і смачних

Бутерброди на святковий стіл — це красиво оформлене холодне блюдо. Останнім часом вони стають все більш популярними. Страва, з цікаво оформленими скибочками хліба, актуально для сімейного святкового столу і на Новорічний стіл.

До бутербродів пред’являються деякі додаткові вимоги. Продукти тонко нарізати і красиво укладаються. Скибочка хліба з начинкою повинен зручно братися рукою. І їдять його без вилки і ножа.

Коли вдома накритий святковий стіл зі смачними і красивими стравами — в кафе або ресторан можна не ходити.

Етапи приготування:

1. Акуратними скибочками нарізаємо батон.

2. Тонким шарі намазуємо масло на хліб.

3. Робимо гарну намазки. Сир викладаємо в чашу блендера і кладемо майонез, солимо. У нас повинна вийти пастоподібна сирна маса.

4. Сирну масу поділяємо на три однакові частини. І кладемо їх в різні ємності.

5. У першу частину нарізаємо кріп і перемішуємо. Намазки на хліб буде у нас зеленого кольору.

6. У другу частину додаємо паприку. Перемішуємо і добиваємося оранжевого кольору.

7. У третю ємність вносимо роздавлений часник. Перемішуємо всі складові.

8. Беремо шматок хліба з маслом і виделкою намазуємо по черзі по краю підготовлені намазки. Виходить красивий і незвичайний віночок.

9. Помідори нарізаємо пластинками.

10. Пластинки помідор укладаємо в центр скибочки. Цікаво і смачно прикрашені бутерброди готові.

Приємного апетиту !

Бутерброди нашвидкуруч з печінковим паштетом «Гриби»

Знадобиться: хліб, вершкове масло (з копченою рибою, шинкою, сиром), темна маса (печінковий паштет, томатний сир, олія з червоним стручковим перцем), зелень

План приготування:

  1. Чорний хліб нарізати скибками у формі гриба і покрити маслом.
  2. На «ніжку» намазати світле масло, на «капелюшок» — темне.
  3. На нижню частину ніжки» прикріпити зелень, втиснувши її в масло.
Дивіться також:  5 смачних рецептів шашлику, який гості зїдять миттєво і пальчики оближуть

Приємно їсти !

Дуже красиві і смачні квіти на скибочках хліба

Інгредієнти:

  • довгий батон (багет)
  • вершковий сир (Філадельфія, Маскарпоне) — 150 г
  • помідори — 3 шт.
  • сир — 100 г
  • паприка мелена — 1 ч. ложки
  • сіль

Приготування:

1. Подрібнений кріп перемішуємо з вершковим сиром.

2. Сир з кропом намазуємо на кожен шматочок нарізаного батона.

3. Помідори нарізаємо кружечками.

4. Нарізані кружечки укладаємо на бутерброди.

5. Формочкою для квітів вирізаємо квіточки у скибочках сиру. Якщо у вас немає такої форми, то сформуйте квітка з кружечків.

6. Круглою формою вирізаємо гурток для серединки квітки.

7. На кожну скибочку помідора кладемо квіточка з сиру.

8. Кружальця сиру обвалюємо в солодкій паприці, після чого вони набувають червоний колір. Червоні кружечки викладаємо в середину квітки.