Гуакамоле — класичний рецепт соусу в домашніх умовах

Гуакамоле — це холодна закуска у вигляді соусу, яка має консистенцію пасти. Це блюдо латиноамериканської або мексиканської кухні поширене зараз по всьому світу.

Існує безліч рецептів та варіантів його приготування. Наприклад: з цибулею, солодким перцем, помідорами, зеленню, часником, оливковою олією, сметаною і навіть з майонезом. Однак, основа у них завжди одна. Це пюре з м’якоті авокадо з додаванням солі і соку лайма чи лимона.

Зараз ви довідаєтеся основні принципи приготування класичного рецепту цього соусу. Прикладом приготування стане один з найбільш розповсюджених його видів — пастуший гуакамоле.

Соус гуакамоле — рецепт приготування в домашніх умовах з описом

Приготуйте і ви цей чудовий соус, який вам, безсумнівно, сподобається.

Необхідні продукти:

  • Авокадо — 1 велика або 2 невеликих
  • Домашній сир (козій, овечий або коров’ячий) — 150 г
  • Часник — 3 зубчики
  • Фісташки очищені — 2 ст. л.
  • Сушений мелений перець чилі — 1 / 2 ч. л.
  • Свіжа кінза — 5-6 гілочок
  • Лимон — 1 шт. (краще 2 лайма)

Спосіб приготування

Приготування почніть з авокадо, тому що це самий важкий процес. Авокадо розріжте вздовж, розділіть навпіл, видаліть кісточку. Візьміть ложку і выскребите м’якоть, яку потім покладіть в блендер.

У блендер складіть всі інші інгредієнти, крім лимона або лайма.

Цитруси потрібно просто розрізати на половинки і видавити сік.

А далі ще простіше. Увімкніть блендер, який за одну хвилину перетворить ваші продукти в ніжне пюре, яке і буде називатися гуакамоле.

А ось старовинний спосіб приготування, при відсутності сучасного блендера, готується так.

Вийміть м’якоть авокадо і розімніть її разом з сиром виделкою. Фісташки потовчіть в ступці.

Кінзу і часник дрібно-дрібно посеките важким ножем так, щоб продукти дали сік.

Дивіться також:  Чебуреки з кабачків з мясним фаршем в домашніх умовах

Потім всі здобріть перцем чилі, заправте соком лайма і ставте прекрасний соус гуатемале на сімейний стіл.

Такий соус чудово поєднується з будь-яким хлібом, коржами, лавашем.

І добре підходить до будь-яких м’ясних страв (ромштексам, біфштексів, ростбіфу. натуральним котлет, каре ягняти).

А також до відвареної або обсмаженої птиці.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати соус гуакамоле

Подивіться відео, в якому автор готує мексиканський соус швидко і просто.

Спробуйте приготувати запропонований соус і вам сподобається, тому що він смачний.