Сьогодні готуємо популярне блюдо в домашньому харчуванні — макарони по-флотськи. Іноді його називають стравою самотніх чоловіків, що люблять швидко і смачно поїсти. Нагодувати вечерею велику родину з дітьми — теж зручно цим приготуванням їжі. Характеристика страви не містить ніякої таємниці: просто, швидко, смачно, ситно.
Головне в таких рецептах, це правильно зварити борошняні трубочки. Кількісне співвідношення води і макаронів: 1 літр на кожні 100 грам.
Перш ніж опустити вироби з борошна в воду, її солять, причому всипають сіль, коли вода починає закипати. Борошняні вироби опускають тільки в бурхливо киплячу воду.
Рецепт макаронів по-флотськи — з фаршем і помідорами
Спробуйте приготувати ситна страва з макаронних виробів з м’ясом, яке буде смачним і ситним.
Нам знадобляться: макарони, фарш з м’яса, цибуля, помідори, аджика, чорний перець, сіль.
Нарізаємо дрібно цибулю.
Ми нарізали одну велику цибулину.
На розігріту сковороду наливаємо олію і висипаємо цибулю. При обжарке цибулі додаємо шматочки вершкового масла.
До подрумяненному цибулі додаємо фарш з м’яса свинини та яловичини.
Щоб м’ясо було м’якше і соковитіше — додамо гарячу воду.
Як тільки фарш закипів,
закриваємо її кришкою і даємо йому потушиться.
Вода (1.5 літра) у каструлі закипіла, кладемо в неї одну чайну ложку солі і засипаємо 500 грам макаронів. З моменту закипання вони повинні варитися 10 хвилин.
Фарш гаситься вже 15 хвилин. Додаємо в нього натерту на тертці і помідорки
десертну ложку аджики.
Продовжуємо тушкувати фарш і варити макаронні вироби.
В кінці фарш солимо, перчимо і чекаємо випарювання рідини, без кришки. Проціджуємо макаронні вироби через друшляк.
Сумарно фарш тушкувався 30 хвилин. Макарони кладемо до фаршу, перемішуємо і
тушкуємо разом ще 2 хвилини.
За бажанням можете додати зелень.
Простий і смачний рецепт готовий. Приємно їсти !
Їжа по-флотськи з вареним м’ясом, пропущеним через м’ясорубку — відео
Ви подивилися смачний рецепт з цим вареним шматком м’яса.
Макарони по-флотськи з тушонкою і томатною пастою
Нам буде потрібно:
Макаронні вироби, м’ясні консерви, олія, сіль, перець, зелень, часник, червоний винний оцет, томатна паста, спеції.
Приготування рецепту:
У каструлю наливаємо холодну воду, прикриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
Коли вода закипить, солимо й додаємо макарони.
Ретельно перемішайте макаронні вироби і доведіть до кипіння.
І варіть їх до готовності, дотримуючись інструкції на упаковці.
Цибулину очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Ставимо на вогонь глибоку сковороду, наливаємо масло рослинне і висипаємо цибулю. Солимо її і додаємо одну чайну ложку цукру. Смажимо цибулю до золотистого кольору.
Нарізаємо дрібно часник і додаємо його до підсмаженої цибулі.
До цибулі додаємо одну столову ложку червоного винного оцту. Оцет відразу ж випарується, але у цибулі залишиться кисло-солодкий відтінок.
До смаженій цибулі і часнику, додайте томатну пасту і ще потушкуйте.
Тушонку в чашці розминаємо до однорідного стану.
Потім додайте в сковороду тушонку, все перемішайте і
доведіть суміш до кипіння.
Коли борошняні трубочки будуть готові, не поспішайте зливати всю воду, а відлийте її в чашку, решту воду злийте.
В макарони налийте одну столову ложку масла і перемішайте.
Коли тушонка з овочами закипить, додайте спеції: сушених середземноморських трав, паприку, мелений коріандр і чорний перець.
Поступово влийте воду, що залишилася від варіння макаронів до отримання соусу бажаної густоти. Доведіть соус до кипіння і варіть ще 3 — 4 хвилини. Потім додайте макаронні вироби і
ретельно все перемішайте.
Вимкніть вогонь, закрийте кришкою і дайте настоятися кілька хвилин. Тим часом наріжте зелень.
Присипте готову страву зеленню і подавайте до столу.
Приємного і смачного апетиту !