Маринад для шашлику — є провідною складовою в процесі приготування м’яса. Зумієте зробити його смачним, значить отримаєте блюдо з оригінальним смаком.
Не бажано перенасичувати приправами початковий момент приготування добавок до м’яса, інакше ви не отримаєте ідеального шашлику і втратите смак м’яса. А він повинен бути завжди збережений.
Наша мета приготувати смачну їжу з присутністю відтінків: лука. лимона, приправ і серпанок.
Маринад для свинячого шашлику з цибулею та лимоном
- Беремо шматок м’яса свинини (шия) з присутністю жирку.
2. Шматочки м’яса нарізаємо не малими (великими) і кладемо на тарілку.
3. Нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, який за кількістю береться в співвідношенні 1/3 від ваги м’яса (або половина).
4. Цибуля мнемо товкачиком, щоб він дав сік (можете руками).
5. Цибуля перекладаємо в ємність для маринування, по черзі беремо шматочки мяса для того, щоб поперчити і посолити.
6. На шматочки м’яса, укладені поверх цибулі, посипаємо з пакетика приправу для шашлику і вичавлюємо сік з половини лимона.
7. Зараз потрібно все добре перемішати руками, щоб м’ясо виявилося упереміж з цибулею.
8. Ось так виглядає маринад з м’ясом для шашлику. Залишаємо його для обопільного насичення (мінімум на 30 хвилин, а краще на 3-4 години).
9. Потім викладаємо шматочки м’яса разом з цибулею на решітку.
10. Кладемо шматочки щільно і між ними намагаємося розмістити цибулю. Цибуля буде смажитися і віддавати свій аромат м’яса.
11. Ставимо решітку з м’ясом на мангал з паруючими вугіллям. Смажимо правильно і стежимо, щоб не було вогню.
12. Грати часто перевертаємо і смажимо з обох сторін. Готовність м’яса перевіряємо ножем. При протыкании, повинен витікати світлий сік, а не кривавий.
13. Ось такий чудовий шашлик вийшов, завдяки тому, що маринад був обраний правильно.
14. Їмо смажений лук, він смачний.
15. Відрізаємо більш дрібні шматочки і пробуємо: Смачно !
Відео про те, як приготувати швидкий маринад з ківі
Хотілося б дізнатися. як вам сподобається смак шашлику зі смаком ківі.
Смачний шашлик з маринадом з майонезу
Потрібно:
- Ошийок свинячий — 1.5-2 кг
- Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
- Сіль — 1/2 ч. ложки
- Перець — 1/2 ч. ложки
- Спеції для свинини — 1/2 ч. ложки
- Майонез — 200 г
- Базилік, м’ята
Приготування
- Свинячий ошийок нарізаємо довгастими шматочками, щоб потім було зручно протягнути на шампури.
2. Довжина шматочка м’яса, як на фото.
3. Шматки м’яса солимо, перчимо, насипаємо паприку і спеції для свинини.
4. Масажуємо м’ясо добре руками. Залишаємо м’ясо в такому вигляді на 10-12 годин (на ніч). Таке для маринування м’яса і у власному соку є первинним.
5. Далі. кладемо майонез і перемішуємо. У такому вторинному маринаді м’ясо повинно побути від 1.5-2 годин до 2-3 діб. Вирішувати вам.
6. Нарізаємо цибулю кільцями.
7. Додаємо цибулю до м’яса.
8. Нанизуємо шматочки м’яса упереміж з кільцями цибулі на шампури.
9. Смажимо м’ясо на мангалі звичайним способом до готовності.
Відео про те, як приготувати найсмачніший маринад для м’яса
Приємного проведення часу на свіжому повітрі і приємним запахом смачно замаринованого м’яса над вугіллям і димком.