Маринад для шашлику з свинини — найкращі рецепти

Маринад для шашлику — є провідною складовою в процесі приготування м’яса. Зумієте зробити його смачним, значить отримаєте блюдо з оригінальним смаком.

Не бажано перенасичувати приправами початковий момент приготування добавок до м’яса, інакше ви не отримаєте ідеального шашлику і втратите смак м’яса. А він повинен бути завжди збережений.

Наша мета приготувати смачну їжу з присутністю відтінків: лука. лимона, приправ і серпанок.

Маринад для свинячого шашлику з цибулею та лимоном

  1. Беремо шматок м’яса свинини (шия) з присутністю жирку.

2. Шматочки м’яса нарізаємо не малими (великими) і кладемо на тарілку.

3. Нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, який за кількістю береться в співвідношенні 1/3 від ваги м’яса (або половина).

4. Цибуля мнемо товкачиком, щоб він дав сік (можете руками).

5. Цибуля перекладаємо в ємність для маринування, по черзі беремо шматочки мяса для того, щоб поперчити і посолити.

6. На шматочки м’яса, укладені поверх цибулі, посипаємо з пакетика приправу для шашлику і вичавлюємо сік з половини лимона.

7. Зараз потрібно все добре перемішати руками, щоб м’ясо виявилося упереміж з цибулею.

8. Ось так виглядає маринад з м’ясом для шашлику. Залишаємо його для обопільного насичення (мінімум на 30 хвилин, а краще на 3-4 години).

9. Потім викладаємо шматочки м’яса разом з цибулею на решітку.

10. Кладемо шматочки щільно і між ними намагаємося розмістити цибулю. Цибуля буде смажитися і віддавати свій аромат м’яса.

11. Ставимо решітку з м’ясом на мангал з паруючими вугіллям. Смажимо правильно і стежимо, щоб не було вогню.

12. Грати часто перевертаємо і смажимо з обох сторін. Готовність м’яса перевіряємо ножем. При протыкании, повинен витікати світлий сік, а не кривавий.

Дивіться також:  Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)

13. Ось такий чудовий шашлик вийшов, завдяки тому, що маринад був обраний правильно.

14. Їмо смажений лук, він смачний.

15. Відрізаємо більш дрібні шматочки і пробуємо: Смачно !

Відео про те, як приготувати швидкий маринад з ківі

Хотілося б дізнатися. як вам сподобається смак шашлику зі смаком ківі.

Смачний шашлик з маринадом з майонезу

Потрібно:

  • Ошийок свинячий — 1.5-2 кг
  • Цибуля ріпчаста 2-3 шт.
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Перець — 1/2 ч. ложки
  • Спеції для свинини — 1/2 ч. ложки
  • Майонез — 200 г
  • Базилік, м’ята

Приготування

  1. Свинячий ошийок нарізаємо довгастими шматочками, щоб потім було зручно протягнути на шампури.

2. Довжина шматочка м’яса, як на фото.

3. Шматки м’яса солимо, перчимо, насипаємо паприку і спеції для свинини.

4. Масажуємо м’ясо добре руками. Залишаємо м’ясо в такому вигляді на 10-12 годин (на ніч). Таке для маринування м’яса і у власному соку є первинним.

5. Далі. кладемо майонез і перемішуємо. У такому вторинному маринаді м’ясо повинно побути від 1.5-2 годин до 2-3 діб. Вирішувати вам.

6. Нарізаємо цибулю кільцями.

7. Додаємо цибулю до м’яса.

8. Нанизуємо шматочки м’яса упереміж з кільцями цибулі на шампури.

9. Смажимо м’ясо на мангалі звичайним способом до готовності.

Відео про те, як приготувати найсмачніший маринад для м’яса

Приємного проведення часу на свіжому повітрі і приємним запахом смачно замаринованого м’яса над вугіллям і димком.