Паста карбонара — це італійські спагеті, змішані з дрібними шматочками гуанчиале і приготованим соусом з яєць. Гуанчиале являє собою солону некопченую італійську свинину у вигляді смужок або маленьких шматочків. Присутність м’яса робить страву дуже ситним.
Винахід страви відноситься до середини 20 століття. Сталося це в італійському регіоні Лаціо, столицею якого є Рим. В інших країнах готують змінену карбонару, не класичну, тому що використовують при приготуванні соусу вершки і ще застосовують копчений бекон.
Італійські кухарі з Лаціо знають про те, що паста карбонара — це їх традиційне і коронна страва.
Паста карбонара — класичний рецепт з Лаціо
Традиційне блюдо з провінції Лаціо з макаронів з смачним соусом і шматочками свинини зараз поширилося по всьому світу. Це ситно, готується швидко і дуже смачно.
Потрібні продукти:
- спагетті (або іншої пасти) — 200 г
- сіль і мелений чорний перець
- овечий сир (натертий на дрібній тертці) — 100 г
- оливкова олія для смаження
- 3-4 смужки або шматок розміром з сірникову коробку гуанчале або сиров’яленого бекону
- сире яйце — 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Спочатку відваріть пасту до стану аль денте в солоному окропі.
2. Як тільки паста буде майже готова, зачерпніть з каструлі пару-трійку половников води, в якій вона варилася. Воду вилити в миску, а пасту відкинути на друшляк.
3. Обсмажте на оливковій олії шматочки бекону, нарізавши його на пелюстки розміром з поштову марку. Потім посмажте, інтенсивно помішуючи, не довше однієї хвилини.
4. У сковороду додайте пасту, насипте жменю овечого сиру, перемішайте. Ще підлийте проціджений відвар від пасти і ще раз перемішайте. Вся ця процедура повинна зайняти близько 30 секунд.
5. Сире яйце трохи збийте і розподіляйте по пасті, перемішайте. Ще підлийте трохи води від варіння пасти і знову перемішайте. Страва повинна мати рівномірну вологість.
6. Викладайте вміст сковороди на тарілку, щедро посипайте залишилися овечим сиром і свіжомеленим чорним перцем.
7. Класична і найправильніша паста карбонара готова.
Смачний сніданок готовий за 10 хвилин.
Спасибі італійським кухарям з Лаціо. Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати пасту карбонара з беконом
Подивіться смачний рецепт приготування спагетті з беконом.
Що може бути смачніше хрусткого бекону в спагетті з ароматним сиром. Спробуйте і ви, це, дійсно, смачно !
Дивіться також:
- Качка в духовці, запечена з хрусткою скоринкою, мяка і соковита
- Млинці з мясом: Смачні рецепти млинців, начинених мясним фаршем
- Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)
- Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів
- Що приготувати на вечерю швидко: 12 смачних рецептів з простих продуктів
- Ліниві голубці: 5 рецептів смачної їжі з капустою і мясом
- Маринад для шашлику з свинини — найкращі рецепти
- Зрази картопляні: 11 рецептів приготування картопляних котлет
- 9 рецептів других страв з мясного фаршу — готувати просто
- Рецепт пирога: Дізнайтеся рецепт випічки без приготування тіста
- 5 смачних рецептів шашлику, який гості зїдять миттєво і пальчики оближуть
- Шніцель: прості рецепти з насолодою смаку