Помідори в духовці. Кращі рецепти страв з помідорів

Помідори в духовці — смачне друге блюдо. Восени, ми збираємо багатий урожай овочів. І у багатьох господинь постає питання: Як їх смачно приготувати в домашніх умовах ? Особисто мені дуже подобаються страви з помідорів. Тому, сьогодні буде зроблений акцент саме на них.

Останнім часом особливу популярність все більше завойовує приготування їжі в духовці. Освоївши рецепти з помідорами, господині зможуть урізноманітнити сімейне меню і порадувати рідних прекрасною вкуснятинкой.

Помідори, запечені в духовці, можна їсти як окрему страву або як гарнір до риби або м’яса.

Фаршировані помідори з фаршем запечені в духовці

Подивіться рецепт, який представляє собою неймовірну смакоту з помідорів.

Потрібно:

  • Помідори — 7 шт.

Для начинки:

  • М’ясний фарш — 300 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • Перець — за смаком
  • Соус Песто (або будь-який інший соус до м’яса) — 1 ч. л.

Спосіб приготування

У миску покладіть фарш і додайте до нього подрібнений в блендері цибулю.

Ще додайте сіль, цукор, подрібнений часник, мелений перець і соус Песто.

Всі інгредієнти в мисці перемішайте рукою, щоб зробити ароматний і однорідний м’ясний фарш.

У кожного томату зробіть два надрізи, щоб помістити в них м’ясний фарш зі спеціями.

Заповніть всі надрізи підготовленим м’ясним фаршем з допомогою пальців рук.

Покладіть фаршировані помідори у форму для запікання.

Полийте зверху помідори з фаршем соняшниковою олією.

Ще налийте у форму трохи води.

Запікайте помідори в духовці протягом 45-65 хвилин при температурі 180 градусів С.

Помідори в духовці, запечені з сиром

Подивіться приготування дуже простого і смачного рецепта. Зробіть його як додаток до вечері або сімейного обіду.

Дивіться також:  Шашлик з баранини з найсмачнішим маринадом, щоб мясо було мяким

Необхідні продукти:

  • Помідори — 3 шт.
  • Твердий сир (пармезан) 70 г
  • Орегано — 1 / 2 ч. л.
  • Базилік — 1/2 ч. л.
  • Рослинна олія, сіль, чорний мелений перець — за смаком

Приготування

Підготовлені помідори розріжте на 2 однакові половинки. При бажанні, місце примикання плодоніжки, можете вирізати.

Поверхня розрізу посоліть, поперчіть, посипте сушеним орегано і тертим сиром.

Потім на сир посипте сушений базилік і полийте трохи рослинним маслом.

Деко застеліть пергаментним папером і викладіть сформовані начинкою помідори.

Поставте деко в духовку на 20 хвилин, розігріту до 200 градусів С.

Час випікання залежить від розміру помідорів. тому ви можете його збільшити.

Коли сир розплавиться і половинки плодів злегка запеклися, значить, помідори в духовці готові. Коли вони охолонуть, то їх можна подавати до столу.