Індичка на сковороді — смачні рецепти м’якої і соковитої індички

Індичка на сковороді — це смачне друге блюдо. При правильній готуванні м’ясо виходить соковитим і м’яким. Також, як і при приготуванні її в духовці, їжа виходить смачною і корисною.

В даний час приготування страв на сковороді з птиці, будь то курка або індичка, вважається приємним ласощами. Тому що це ніжне і дієтичне м’ясо.

Перед приготуванням страв з птиці потрібно передусім переконатися в її якості. І насамперед за зовнішніми ознаками: на тушці немає позеленіння, цвілі або ослизлості шкіри, дзьоб повинен бути блискучим.

М’ясо птиці на сковороді можна смачно посмажити і тушкувати з овочами. Подивіться рецепти, які внесуть різноманітність у раціон харчування вашої родини. А також можуть бути додані в меню смачного обіду або ситної вечері.

Індичка на сковороді з соусом

Рецепт має свій початок з молдавської кухні.

Інгредієнти:

  • Індичка — 500-750 г
  • Абрикоси без кісточок свіжі (або консервовані) — 1 склянка
  • Ріпчаста цибуля — 3 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Борошно — 1/2 ст. л.
  • Томатний сік — 1/2 склянки
  • Біле вино сухе — 1/2 склянки
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Мелений червоний перець — 1/4 ч. л.
  • Мелена кориця — 1/2 ч. л.
  • Часник — 1/2 головки
  • Лавровий лист — 3 шт.
  • Оцет винний — 1 ч. л.
  • Зелень кропу і петрушки — 1 ст. л.

Приготування рецепту:

1. Наріжте індичку на шматки розміром 3 на 4 см, щоб потім обсмажити в сковороді.

2. Ріпчасту цибулю очистіть, спасеруйте і змішайте з томатним соком, цукром, перцем, корицею, вином.

3. Додайте змішану суміш цибулі і спецій до обсмажених шматочків м’яса, щоб перемішати і тушкувати ще 30 хвилин.

4. Ще додайте свіжі абрикоси.

Дивіться також:  Тушковані баклажани. Як загасити баклажани швидко і смачно

5. Борошно і пасеруйте розведіть у виноградному оцті і додайте до м’яса. Ще покладіть лавровий лист, сіль і тушкуйте в сковороді ще протягом 10-12 хвилин на слабкому вогні.

6. За 1-2 хвилини до кінця гасіння додайте нарізаний часник і зелень. Потім зніміть з вогню і дайте відстоятися 5-6 хвилин.

Приємного апетиту !

Як посмажити стейк з індички соковито і смачно

Подивіться рецепт, який послужить вам ідеальним варіантом для обіду або вечері. Соковитий і м’який стейк можна подати зі свіжим салатом або улюбленим гарніром.

Джерело: https://youtu.be/cJzk23P3T8I

Інгредієнти:

  • Філе індички
  • Сіль і перець — за смаком
  • Приправа для м’яса
  • Рослинна м’ясо для смаження

Спосіб приготування:

1. Помийте філе індички і просушіть серветкою.

2. Наріжте м’ясо на стейки товщиною 1.5 див.

3. Відбийте стейки до товщини 1 см за допомогою молоточка, прикривши м’ясо плівкою.

4. Відбиті стейки посоліть і поперчіть з одного боку. А з іншого боку посоліть і нанесіть приправи для курки або м’яса. Втисніть спеції пальчиками і розітріть.

5. Приберіть стейки потім в миску, прикрийте і залиште так на 15 хвилин, на півгодини, на ніч, тобто як хочете.

6. Розігрійте Сковороду, налийте олію, щоб обсмажити з одного боку на сильному вогні 1.5 хвилини.

7. Потім переверніть, накрийте кришкою, щоб обсмажити ще 1.5 хвилини. Вогонь поступово зведіть до мінімуму.

8. Потім загорніть м’ясо у фольгу і дайте йому відпочити 3-5 хвилин.

9. Викладіть м’ясо на тарілку з гарніром, щоб насолодитися ніжним і смачним м’ясом.

10. Можете покласти інший гарнір. Приємно їсти !

Індичка з картоплею, тушкована на сковороді

Дієтичне м’ясо в сметанно-часниковому соусі з картоплею — це дуже смачно.

Дивіться також:  Гаряче друге блюдо на святковий стіл — швидко і смачно

Джерело: https://youtu.be/E8aEGxmzS5Q

Інгредієнти:

  • Філе стегна індички — 800 г
  • Картопля — 1 кг
  • Цибулина велика — 1 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Кріп — 1 пучок
  • Сметана — 200 г
  • Уцхо-сунелі — 1 / 2 ч. л. (або хмелі-сунелі)
  • Окріп — 250 мл
  • Рослинна олія для смаження
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. М’ясо помийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками.

2. Картоплю почистіть, наріжте на кубики і залийте холодною водою, щоб не потемнів.

3. Цибулю і моркву почистіть, щоб нарізати ножем на кубики.

4. Приготуйте заздалегідь заправку. Для цього кріп дрібно порубаєте. Часник пропустити через чеснокодавку. У мисці змішайте сметану, кріп, часник і посоліть. Все перемішайте. Заправка або соус готова.

5. На розігрітій сковороді з соняшниковою олією обсмажте шматочки м’яса протягом 5 хвилин на сильному вогні.

6. Потім додайте підготовлені моркву і цибулю, щоб обсмажувати все ще 5 хвилин, помішуючи. Вогонь трохи зменшіть, посоліть і поперчіть.

7. Потім покладіть шматочки картоплі, насипте приправу і посоліть. Все перемішайте.

8. Зараз покладіть сметанную заправку і залити 250 мл окропу, перемішайте.

9. Посипте трохи кропом, закрийте кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте під кришкою до готовності картоплі, періодично помішуючи.

Блюдо при подачі посипте зеленню кропу.

Відео про те, як приготувати індичку з овочами

Дієтичне м’ясо індички можна приготувати з різними овочами.

Рецепт готується швидко, а м’ясо виходить ніжним і соковитим.

Оціните по достоїнству запропоновані рецепти. щоб відкрити для себе витончений і неповторний смак.