Салат з курячою печінкою є смачним закусочним стравою. Своїм специфічним смаком печінка надає страві певні приємні нотки. Знаючи про це, і експериментуючи з різними інгредієнтами, можна отримати смачні салати.
Сьогодні розглянемо правильні і смачні способи приготування печінки з різними складовими. Завдяки оригінальним заправкам отримаємо неймовірно смачні салати. І ще на святковий стіл часто роблять печінковий торт, який подобається завжди всім гостям перевірено часом.
Рада по застосуванню курячої печінки в салатах цілком обґрунтовано, тому що вона дуже корисна для нашого організму. У ній багато важливих мікроелементів, жирів і кислот. Маєте синдром хронічної втоми — їжте, запропоновані страви, на здоров’я.
Смачний салат з курячої печінки з яйцем і смаженою цибулею
Блюдо виходить простим, але інтерес до нього серед гостей проявляється завжди.
Потрібно:
- куряча печінка — 200 г
- помідори — 200 г
- варені яйця — 4 шт.
- цибуля — 1 шт.
- майонез, сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Відварити в киплячій воді помиту курячу печінку протягом 10 хвилин без солі.
2. На рослинному маслі обсмажити нарізану півкільцями цибулю до золотистого кольору.
3. Помідори нарізати кубиками.
4. Яйця нарізати спочатку навпіл, а потім півкільцями.
5. Відварену курячу печінку нарізати соломкою і викласти на блюдо для формування салату.
6. Нарізану печінку посолити, поперчити і покрити сіточкою майонезу.
7. Обсмажену цибулю викласти на печінку зверху.
8. По цибулі розкласти підготовлені яйця і покрити сіточкою майонезу.
9. Нарешті останнім шаром розсипте кубики червоних помідорів і накладіть майонез звичайним способом.
Здивуйте гостей таким простим і корисним салатом.
Легкий салат з курячою печінкою та листям салату
Легка в приготуванні страва, взято з французької кухні з невеликими змінами.
Інгредієнти:
- куряча печінка — 300 г
- пучок зеленого цибулі
- свіже листя: польового салату, радиккью, ендивій
- жменя кедрових горішків
- помідори сушені (або свіжі) — 2 шт
- сіль, перець
Спосіб приготування:
1. Печінку помити, прибрати жили, плівки і нарізати невеликими шматочками.
2. На сковороду налити оливкову олію і обсмажити печінку протягом 5-7 хвилин. Ще додати подрібнений зелений лук, сіль, перець і все перемішати.
3. Почати збирати салат з курячою печінкою. Для цього, покласти в блюдо всі підготовлені зелене листя: польового салату, радиккью, ендивій.
4. На листя салату викласти обсмажену печінку.
5. Нарізати тоненькими шматочками сушені помідори, щоб потім покласти їх в блюдо з салатом.
6. На закінчення, додайте в салат з курячою печінкою, жменя кедрових горішків, які можете ще й посмажити (при бажанні). Потім полийте вміст оливковою олією і бальзамічним оцтом.
7. Перемішайте всі інгредієнти в страві, щоб вони просочилися заправкою.
Салат легкий у використанні і в міру ситний.
Теплий салат з курячої печінки і руколи
Давайте зробимо цікаву ресторанну подачу салату у себе вдома.
На блюдо кладемо листя руколи і салату айсберг. Додаємо половинки чері.
Формуємо від апельсина рівні часточки з допомогою ножа і кладемо на гірку листя.
Видавлюємо сир Філадельфія.
Поливаємо зверху бальзамічним оцтом. Вийшло відмінно !
Приємно їсти !
Змішаний салат з печінкою і помідорами — відео
Таке просте блюдо можна швидко приготувати і їсти, хоч кожен день.
Готуйте теплі салати і приємного вам апетиту !
Печінковий салат шарами з морквою і буряком
Страва добре підійде для новорічного столу.
Продукти:
- печінка куряча — 300 г
- морква — 2 шт.
- велика буряк — 1 шт.
- сир твердий — 150-200 г
- майонез — 200 г
- волоські горіхи — 100 г
Метод приготування:
1. Розігріти сковороду, налити масло, підсмажити нарізану цибулю, потім викласти нашатковану моркву. Перемішати.
2. Додати нарізану шматочками печінку і обсмажувати все разом.
3. Обсмажити печінку з морквою і цибулею протягом 5 хвилин. Наприкінці посоліть і поперчіть.
4. Зварену велику буряк натерти на крупній тертці.
5. Поставити роз’ємну форму для складання салату діаметром 18 см, щоб зручно було створювати всі шари. Салат з курячою печінкою буде збиратися шарами.
6. Викласти у форму 1 шар з буряка і покрити його майонезом.
7. Створити 2 шар з дрібно порубаних горіхів. Майонез не робити.
8. Відразу на горіхи викласти обсмажену печінку з морквою і цибулею 3-ним шаром. Трохи утрамбувати ложкою, щоб зберегти форму. Ще раз зверху зробити сіточку з майонезу.
9. Нарешті останнім 4 шаром викласти натертий твердий сир.
10. На шар сиру красиво розкласти половинки волоських горіхів і акуратно зняти роз’ємну форму.
11. Салат з печінкою буде готовий, коли між горіхів нанести смужки майонезу.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати салат з курячою печінкою та грибами
Салат оформлений у вигляді ромашки виходить красивим, ніжним і дуже смачним. Такий салат часто готують у звичайний день і на святковий стіл.
Були розглянуті смачні і корисні страви. Вибирайте і їжте на здоров’я.