Салат з курячою печінкою — 6 найкращих і простих рецептів

Салат з курячою печінкою є смачним закусочним стравою. Своїм специфічним смаком печінка надає страві певні приємні нотки. Знаючи про це, і експериментуючи з різними інгредієнтами, можна отримати смачні салати.

Сьогодні розглянемо правильні і смачні способи приготування печінки з різними складовими. Завдяки оригінальним заправкам отримаємо неймовірно смачні салати. І ще на святковий стіл часто роблять печінковий торт, який подобається завжди всім гостям перевірено часом.

Рада по застосуванню курячої печінки в салатах цілком обґрунтовано, тому що вона дуже корисна для нашого організму. У ній багато важливих мікроелементів, жирів і кислот. Маєте синдром хронічної втоми — їжте, запропоновані страви, на здоров’я.

Смачний салат з курячої печінки з яйцем і смаженою цибулею

Блюдо виходить простим, але інтерес до нього серед гостей проявляється завжди.

Потрібно:

  • куряча печінка — 200 г
  • помідори — 200 г
  • варені яйця — 4 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • майонез, сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Відварити в киплячій воді помиту курячу печінку протягом 10 хвилин без солі.

2. На рослинному маслі обсмажити нарізану півкільцями цибулю до золотистого кольору.

3. Помідори нарізати кубиками.

4. Яйця нарізати спочатку навпіл, а потім півкільцями.

5. Відварену курячу печінку нарізати соломкою і викласти на блюдо для формування салату.

6. Нарізану печінку посолити, поперчити і покрити сіточкою майонезу.

7. Обсмажену цибулю викласти на печінку зверху.

8. По цибулі розкласти підготовлені яйця і покрити сіточкою майонезу.

9. Нарешті останнім шаром розсипте кубики червоних помідорів і накладіть майонез звичайним способом.

Здивуйте гостей таким простим і корисним салатом.

Легкий салат з курячою печінкою та листям салату

Легка в приготуванні страва, взято з французької кухні з невеликими змінами.

Дивіться також:  Салат з м'ясом — рецепти дуже смачних м'ясних салатів

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 300 г
  • пучок зеленого цибулі
  • свіже листя: польового салату, радиккью, ендивій
  • жменя кедрових горішків
  • помідори сушені (або свіжі) — 2 шт
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Печінку помити, прибрати жили, плівки і нарізати невеликими шматочками.

2. На сковороду налити оливкову олію і обсмажити печінку протягом 5-7 хвилин. Ще додати подрібнений зелений лук, сіль, перець і все перемішати.

3. Почати збирати салат з курячою печінкою. Для цього, покласти в блюдо всі підготовлені зелене листя: польового салату, радиккью, ендивій.

4. На листя салату викласти обсмажену печінку.

5. Нарізати тоненькими шматочками сушені помідори, щоб потім покласти їх в блюдо з салатом.