Салат з курячою печінкою є смачним закусочним стравою. Своїм специфічним смаком печінка надає страві певні приємні нотки. Знаючи про це, і експериментуючи з різними інгредієнтами, можна отримати смачні салати.
Сьогодні розглянемо правильні і смачні способи приготування печінки з різними складовими. Завдяки оригінальним заправкам отримаємо неймовірно смачні салати. І ще на святковий стіл часто роблять печінковий торт, який подобається завжди всім гостям перевірено часом.
Рада по застосуванню курячої печінки в салатах цілком обґрунтовано, тому що вона дуже корисна для нашого організму. У ній багато важливих мікроелементів, жирів і кислот. Маєте синдром хронічної втоми — їжте, запропоновані страви, на здоров’я.
Смачний салат з курячої печінки з яйцем і смаженою цибулею
Блюдо виходить простим, але інтерес до нього серед гостей проявляється завжди.
Потрібно:
- куряча печінка — 200 г
- помідори — 200 г
- варені яйця — 4 шт.
- цибуля — 1 шт.
- майонез, сіль, перець — за смаком
Приготування:
1. Відварити в киплячій воді помиту курячу печінку протягом 10 хвилин без солі.
2. На рослинному маслі обсмажити нарізану півкільцями цибулю до золотистого кольору.
3. Помідори нарізати кубиками.
4. Яйця нарізати спочатку навпіл, а потім півкільцями.
5. Відварену курячу печінку нарізати соломкою і викласти на блюдо для формування салату.
6. Нарізану печінку посолити, поперчити і покрити сіточкою майонезу.
7. Обсмажену цибулю викласти на печінку зверху.
8. По цибулі розкласти підготовлені яйця і покрити сіточкою майонезу.
9. Нарешті останнім шаром розсипте кубики червоних помідорів і накладіть майонез звичайним способом.
Здивуйте гостей таким простим і корисним салатом.
Легкий салат з курячою печінкою та листям салату
Легка в приготуванні страва, взято з французької кухні з невеликими змінами.
Інгредієнти:
- куряча печінка — 300 г
- пучок зеленого цибулі
- свіже листя: польового салату, радиккью, ендивій
- жменя кедрових горішків
- помідори сушені (або свіжі) — 2 шт
- сіль, перець
Спосіб приготування:
1. Печінку помити, прибрати жили, плівки і нарізати невеликими шматочками.
2. На сковороду налити оливкову олію і обсмажити печінку протягом 5-7 хвилин. Ще додати подрібнений зелений лук, сіль, перець і все перемішати.
3. Почати збирати салат з курячою печінкою. Для цього, покласти в блюдо всі підготовлені зелене листя: польового салату, радиккью, ендивій.
4. На листя салату викласти обсмажену печінку.
5. Нарізати тоненькими шматочками сушені помідори, щоб потім покласти їх в блюдо з салатом.