Салат з курячою печінкою — 6 найкращих і простих рецептів

Салат з курячою печінкою є смачним закусочним стравою. Своїм специфічним смаком печінка надає страві певні приємні нотки. Знаючи про це, і експериментуючи з різними інгредієнтами, можна отримати смачні салати.

Сьогодні розглянемо правильні і смачні способи приготування печінки з різними складовими. Завдяки оригінальним заправкам отримаємо неймовірно смачні салати. І ще на святковий стіл часто роблять печінковий торт, який подобається завжди всім гостям перевірено часом.

Рада по застосуванню курячої печінки в салатах цілком обґрунтовано, тому що вона дуже корисна для нашого організму. У ній багато важливих мікроелементів, жирів і кислот. Маєте синдром хронічної втоми — їжте, запропоновані страви, на здоров’я.

Смачний салат з курячої печінки з яйцем і смаженою цибулею

Блюдо виходить простим, але інтерес до нього серед гостей проявляється завжди.

Потрібно:

  • куряча печінка — 200 г
  • помідори — 200 г
  • варені яйця — 4 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • майонез, сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Відварити в киплячій воді помиту курячу печінку протягом 10 хвилин без солі.

2. На рослинному маслі обсмажити нарізану півкільцями цибулю до золотистого кольору.

3. Помідори нарізати кубиками.

4. Яйця нарізати спочатку навпіл, а потім півкільцями.

5. Відварену курячу печінку нарізати соломкою і викласти на блюдо для формування салату.

6. Нарізану печінку посолити, поперчити і покрити сіточкою майонезу.

7. Обсмажену цибулю викласти на печінку зверху.

8. По цибулі розкласти підготовлені яйця і покрити сіточкою майонезу.

9. Нарешті останнім шаром розсипте кубики червоних помідорів і накладіть майонез звичайним способом.

Здивуйте гостей таким простим і корисним салатом.

Легкий салат з курячою печінкою та листям салату

Легка в приготуванні страва, взято з французької кухні з невеликими змінами.

Дивіться також:  Ідея салата на Новий рік — нові рецепти смачних салатів

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 300 г
  • пучок зеленого цибулі
  • свіже листя: польового салату, радиккью, ендивій
  • жменя кедрових горішків
  • помідори сушені (або свіжі) — 2 шт
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

1. Печінку помити, прибрати жили, плівки і нарізати невеликими шматочками.

2. На сковороду налити оливкову олію і обсмажити печінку протягом 5-7 хвилин. Ще додати подрібнений зелений лук, сіль, перець і все перемішати.

3. Почати збирати салат з курячою печінкою. Для цього, покласти в блюдо всі підготовлені зелене листя: польового салату, радиккью, ендивій.

4. На листя салату викласти обсмажену печінку.

5. Нарізати тоненькими шматочками сушені помідори, щоб потім покласти їх в блюдо з салатом.

6. На закінчення, додайте в салат з курячою печінкою, жменя кедрових горішків, які можете ще й посмажити (при бажанні). Потім полийте вміст оливковою олією і бальзамічним оцтом.

7. Перемішайте всі інгредієнти в страві, щоб вони просочилися заправкою.

Салат легкий у використанні і в міру ситний.

Теплий салат з курячої печінки і руколи

Давайте зробимо цікаву ресторанну подачу салату у себе вдома.

На блюдо кладемо листя руколи і салату айсберг. Додаємо половинки чері.

Формуємо від апельсина рівні часточки з допомогою ножа і кладемо на гірку листя.

Видавлюємо сир Філадельфія.

Поливаємо зверху бальзамічним оцтом. Вийшло відмінно !

Приємно їсти !

Змішаний салат з печінкою і помідорами — відео

Таке просте блюдо можна швидко приготувати і їсти, хоч кожен день.

Готуйте теплі салати і приємного вам апетиту !

Печінковий салат шарами з морквою і буряком

Страва добре підійде для новорічного столу.

Продукти:

  • печінка куряча — 300 г
  • морква — 2 шт.
  • велика буряк — 1 шт.
  • сир твердий — 150-200 г
  • майонез — 200 г
  • волоські горіхи — 100 г
Дивіться також:  Редис. Що можна приготувати з редису крім салату

Метод приготування:

1. Розігріти сковороду, налити масло, підсмажити нарізану цибулю, потім викласти нашатковану моркву. Перемішати.

2. Додати нарізану шматочками печінку і обсмажувати все разом.

3. Обсмажити печінку з морквою і цибулею протягом 5 хвилин. Наприкінці посоліть і поперчіть.

4. Зварену велику буряк натерти на крупній тертці.

5. Поставити роз’ємну форму для складання салату діаметром 18 см, щоб зручно було створювати всі шари. Салат з курячою печінкою буде збиратися шарами.

6. Викласти у форму 1 шар з буряка і покрити його майонезом.

7. Створити 2 шар з дрібно порубаних горіхів. Майонез не робити.

8. Відразу на горіхи викласти обсмажену печінку з морквою і цибулею 3-ним шаром. Трохи утрамбувати ложкою, щоб зберегти форму. Ще раз зверху зробити сіточку з майонезу.

9. Нарешті останнім 4 шаром викласти натертий твердий сир.

10. На шар сиру красиво розкласти половинки волоських горіхів і акуратно зняти роз’ємну форму.

11. Салат з печінкою буде готовий, коли між горіхів нанести смужки майонезу.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати салат з курячою печінкою та грибами

Салат оформлений у вигляді ромашки виходить красивим, ніжним і дуже смачним. Такий салат часто готують у звичайний день і на святковий стіл.

Були розглянуті смачні і корисні страви. Вибирайте і їжте на здоров’я.