Редис. Що можна приготувати з редису крім салату

Редис — улюблене багатьма людьми культурна рослина. Протягом одного року у рослини виростають листки і коренеплід. Багато людей із задоволенням садять його різних сортів на своїх дачних ділянках та городах.

Рослина володіє численними лікарськими властивостями. Воно прискорює просування їжі по кишечнику, підвищує апетит, виявляє жовчогінну та сечогінну дію.

Тому приготування будь-яких страв з участю редису — це величезна користь для організму. Відомо багато різних рецептів з участю редиски. Крім цього, з нього можна готувати інші страви з використанням листя і коренеплодів.

Бутерброди з редисом і сиром

Редис цінується тим, що це найбільш скоростигла коренеплідна рослина. Що можна вживати у свіжому вигляді практично весь рік.

Приготування

  1. Дрібно нарубаєте коренеплоди редиски.
  2. Сир протріть через сито.
  3. Змішайте нарізаний редис з протертим сиром. Ще додайте на кінчику ножа кмин.
  4. Скибочки житнього хліба намажте вершковим маслом, зверху покладіть підготовлену масу.
  5. Прикрасьте бутерброди гілочками петрушки і кропу.

Приємного апетиту !

Редис на бутерброді з сиром

Страви з коренеплодами редиски корисно включати в меню для тих, що худнуть.

Спосіб приготування

  1. Намажте хліб маслом.
  2. Коренеплоди наріжте кружечками.
  3. Покладіть нарізані кружечки на поверхню масла.
  4. Сир наріжте тонкими пластинками і викладіть поверх редиски.
  5. Потім зверху посипте тонко нашаткованою зеленою цибулею, зеленню кропу, петрушки.
  6. І ще, наріжте дрібними кубиками червоний солодкий перець і насипте його на зелень бутерброда.

Приємно їсти !

Листя (бадилля) редиски з горіхами

Виходить дуже смачна горіхова паста з незвичайним смаком овочів. Намазуйте на хліб або їжте просто так.

Продукти:

  • Бадилля (листя) — 500 г
  • Ядра волоського горіха — 150-200 г
  • Цибулини — 2-3 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Кінза зелена, перець солодкий, оцет винний, горіхове масло, сіль
Дивіться також:  Французький салат з листя кульбаби — арденнський рецепт

Хід дій

  1. Листя (бадилля) переберіть, очистіть і промийте.
  2. Потім покладіть в киплячу воду об’ємом 1 стакан і варіть 20-25 хвилин.
  3. Потім готову бадилля відкиньте на друшляк і, як тільки трохи охолоне, відіжміть рукою.
  4. Ядра волоських горіхів зітреш або пропустіть через м’ясорубку. Потім вичавіть з них масло і вилийте в чашку.
  5. Зітреш разом часник, перець солодкий і сіль. Ще додайте товчену зелень кінзи і горіхи, винний оцет, підготовлену бадилля. Все ретельно перемішайте, перекладіть на тарілку і залийте горіховим маслом.

Приємного апетиту !

Окрошка з редискою на квасі з яловичиною

Хочете дізнатися кулінарний шедевр — зробіть цю незвичайну окрошку.

Будуть потрібні:

  • Квас хлібний — 600 г
  • Редис — 150 г
  • Яловичина — 200 г
  • Сметана — 100 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Кріп — 2 ст. л.

Принцип приготування

  1. Відварне м’ясо дрібно поріжте.
  2. Редис також дрібно поріжте.
  3. Зелену цибулю тонко нашаткуйте і розітріть з невеликою кількістю солі. Розтирайте так, щоб з’явився сік.
  4. Зваріть круто яйця. Потім дрібно порубаєте білок кубиками, а жовток розітріть.
  5. Потім з’єднайте розтертий жовток зі сметаною, додайте зелений лук, гірчицю, цукор, сіль за смаком. Все ретельно перемішайте і розведіть квасом.
  6. В отриману суміш додайте решту підготовлені продукти перемішайте і дайте настоятися 30 хвилин.
  7. При подачі додайте кріп.

Приємно їсти !

Відео про те, як використовувати бадилля редиски для приготування смачних страв

Редис дуже корисний для здоров’я, тому вживайте і листя і коренеплоди.