Грецький салат — смачне блюдо з багатьох овочів. Приготування страви має свої особливості, які виражаються у використанні інгредієнтів великими шматками, а не подрібненими. Салат називають ще сільським, так як всі продукти завжди є під руками.
В рецепт завжди включається листовий салат, цибулю і солодкий перець. Обов’язковим ключовим компонентом є традиційний грецький сир фета. Готується фета з козячого або овечого молока.
Приготовану страву не завжди перемішують перед подачею на стіл, а роблять це тільки перед їжею. Рецепти такого салату дуже популярні для святкового столу. Не забувайте включати їх у новорічне меню.
Як приготувати Грецький салат в домашніх умовах
Салат робиться дуже просто. як звичайний овочевий салат і тільки заливка готується окремо.
Інгредієнти:
- свіжі огірки невеликого розміру — 5 шт.
- свіжі помідори — 3 шт.
- солодкий перець — 1 шт.
- червоний цибуля — 1/2 шт.
- маслини без кісточок — 10-15 шт.
- сир фета (бринза) — 150 г
- часник — 2 зубчики
- сіль — 1 ч. л.
- лимонний сік (винний оцет) — 1 ст. л.
- оливкова олія — 4 ст . л.
- мелений чорний перець — 1/2 ч. л.
- сушений орегано — 1 / 2 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Свіжий огірок нарізати підлозі-кружечками.
2. Помідори розрізати навпіл, вирізати плодоніжку. Кожну половинку розрізати ще на 5 частин.
3, Щоб Грецький салат був більш яскравим і красивим взяти перець двох кольорів: червоний і жовтий. Шматочки перцю не повинні бути дрібними.
4. Скласти овочі в миску і перемішати. Потім перекласти овочі в блюдо, в якому вони будуть подаватися до столу.
5. Половинку червоного цибулі нарізати півкільцями і покласти зверху овочів.
6. Готуємо заправку. В окрему миску зубчики часнику видавити через прес, додати сіль за смаком, з лимона вичавити 1 ст. л. соку, вилити 4 ст. л. оливкової олії і насипати чорний мелений перець. Все перемішати. Заправка готова.
7. Полити все заправкою овочі в страві. Перемішувати не треба.
8. Сир фета нарізати кубиками 1-1.5 див. Викласти кубики сиру зверху салату і посипати орегано.
9. Прикрасити страву оливками. Грецький салат готовий !
Салат по-грецьки з бринзою і незвичайної смачної заправкою
Нова заправка для такого поширеного салату буде для вас цікавою. В її склад додається мед і гірчиця, які надають
Інгредієнти:
Для салату
- помідори — 2 шт.
- огірки — 2 шт.
- болгарський перець — 1 шт.
- салат зелений — 1 пучок
- цибуля синя — 1 шт.
- сир фета (бринза) — 100 г
- маслини — 80 г
Для заправки
- олія оливкова — 3 ст. л.
- сік лимона — 2 ст. л.
- мед — 1 ст. л.
- суха гірчиця — 1/4 ч. л.
- сушений орегано 1/2 ч. л.
- базилік сушений 1/2 ч. л.
- сіль і перець — за смаком