Французький салат з кульбаб — знамените в усьому світі гаряче блюдо. Так і є, що це не зовсім салат, в нашому розумінні цього слова, а цілком переконливе і щільне гаряче блюдо. І тим не менш, французи називають його салатом.
Навесні виростає багато корисних для здоров’я листя кульбаби. Салати з них корисні при недокрів’ї, загальній слабкості, які допомагають при весняних авитоминозах. Медицина рекомендує використовувати кульбаба лікарська як засіб, що підвищує апетит і поліпшує перистальтику.
Розглянутий рецепт салату, французи запивають ігристим шампанським. Тому що це оригінальний кулінарний шедевр. Сьогодні готуємо знаменитий арденнський салат.
Французький салат з кульбаб і бекону
Подивіться рецепт дуже смачного і корисного салату, який виходить ароматним і ситним.
Необхідні продукти:
- Листя кульбаби — 300 г
- Картопля — 600 г
- Сіль — за смаком
- Бекон — 400 г
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Білий хліб — 3 скибочки
- Часник — 2 зубчики
- Оливкова олія — 2 ст. л.
- Винний оцет (краще червоний) — 1 ст. л.
Спосіб приготування
У сухий сонячний день нарвете листя кульбаби. Нарвете їх де-небудь подалі від пішохідних стежок і взагалі від доріг.
Листя промийте, просушіть рушником і наріжте на 2-3 частини, тобто не дрібно.
Потім нарізані листя залийте холодною водою мінімум на 30 хвилин, щоб пішла гіркота.
Очистіть і відваріть картоплю цілими бульбами, якщо він дрібний. Якщо картоплю середнього розміру, то відваріть його половинками. Воду помірно посоліть.
Бекон наріжте на шматки розміром з поштову марку і обсмажте на сухій сковороді до рум’яного кольору. Ви також можете взяти і копчений бекон, якщо ви його любите. Ця заміна допускається.
Із готової картоплі злити воду, трохи обсушити в каструлі на слабкому вогні і змішайте з беконом. Щільно закрийте кришкою і укутайте в теплий рушник.
Продовжуємо готувати французький салат з обсмажування білого хліба, який наріжте дрібними квадратиками.
До обжариваемым квадратикам хліба додайте пропущений через прес часник.
Листя кульбаби відкиньте разом з водою в друшляк і добре пролийте великою кількістю окропу.
Як зібрати салат по-французьки
Картопля з беконом викладіть з каструлі в блюдо таким чином, щоб його верстви чергувалися з листям кульбаби.
Потім посипте зверху часниковими грінками.
Оливкова олія змішайте з винним оцтом і збризніть їм готову страву.
Корисний салат по-французьки з листям кульбаби і беконом готовий.
Відкрийте пляшку холодного шампанського і дізнайтеся як смачно поєднується проста селянська їжа з благородним виноградним вином.
Приємного апетиту !