Французький салат з листя кульбаби — арденнський рецепт

Французький салат з кульбаб — знамените в усьому світі гаряче блюдо. Так і є, що це не зовсім салат, в нашому розумінні цього слова, а цілком переконливе і щільне гаряче блюдо. І тим не менш, французи називають його салатом.

Навесні виростає багато корисних для здоров’я листя кульбаби. Салати з них корисні при недокрів’ї, загальній слабкості, які допомагають при весняних авитоминозах. Медицина рекомендує використовувати кульбаба лікарська як засіб, що підвищує апетит і поліпшує перистальтику.

Розглянутий рецепт салату, французи запивають ігристим шампанським. Тому що це оригінальний кулінарний шедевр. Сьогодні готуємо знаменитий арденнський салат.

Французький салат з кульбаб і бекону

Подивіться рецепт дуже смачного і корисного салату, який виходить ароматним і ситним.

Необхідні продукти:

  • Листя кульбаби — 300 г
  • Картопля — 600 г
  • Сіль — за смаком
  • Бекон — 400 г
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Білий хліб — 3 скибочки
  • Часник — 2 зубчики
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Винний оцет (краще червоний) — 1 ст. л.

Спосіб приготування

У сухий сонячний день нарвете листя кульбаби. Нарвете їх де-небудь подалі від пішохідних стежок і взагалі від доріг.

Листя промийте, просушіть рушником і наріжте на 2-3 частини, тобто не дрібно.

Потім нарізані листя залийте холодною водою мінімум на 30 хвилин, щоб пішла гіркота.

Очистіть і відваріть картоплю цілими бульбами, якщо він дрібний. Якщо картоплю середнього розміру, то відваріть його половинками. Воду помірно посоліть.

Бекон наріжте на шматки розміром з поштову марку і обсмажте на сухій сковороді до рум’яного кольору. Ви також можете взяти і копчений бекон, якщо ви його любите. Ця заміна допускається.

Із готової картоплі злити воду, трохи обсушити в каструлі на слабкому вогні і змішайте з беконом. Щільно закрийте кришкою і укутайте в теплий рушник.

Дивіться також:  Рецепт салата на Новий рік: Приклади смачних новорічних салатів

Продовжуємо готувати французький салат з обсмажування білого хліба, який наріжте дрібними квадратиками.

До обжариваемым квадратикам хліба додайте пропущений через прес часник.

Листя кульбаби відкиньте разом з водою в друшляк і добре пролийте великою кількістю окропу.

Як зібрати салат по-французьки

Картопля з беконом викладіть з каструлі в блюдо таким чином, щоб його верстви чергувалися з листям кульбаби.

Потім посипте зверху часниковими грінками.

Оливкова олія змішайте з винним оцтом і збризніть їм готову страву.

Корисний салат по-французьки з листям кульбаби і беконом готовий.

Відкрийте пляшку холодного шампанського і дізнайтеся як смачно поєднується проста селянська їжа з благородним виноградним вином.

Приємного апетиту !