Рецепти салатів на День Народження: 7 рецептів смачних салатів

На святковий стіл в День народження завжди ставлять кілька страв, салатів, зроблених за різними рецептами. Гості пробують салати, починається обговорення рецептів, створюється атмосфера їжі і свята.

Салат повинен бути красивим і його поверхня може бути прикрашена фігурками з овочів зроблених з допомогою техніки карвінг.

Корисну інформацію з приготування дуже смачних салатів ви знайдете в цій статті.

Рецепт фруктового салату з куркою

Смак фруктів у поєднанні з м’ясом цікавить гостей завжди.

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 2 апельсина + сік лимона 0.5
  • 2 стебла селери
  • 1 червона цибулина
  • зелень петрушки
  • 1 пучок листя салату
  • 100 г зеленого винограду
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту + сіль

Приготування рецепту:

Апельсини вимити, очистити і розібрати на часточки.

Виноград розібрати на ягоди, кожну розрізати навпіл і додати до апельсинів.

Зелень вимити й обсушити.

Лук очистити і нарізати півкільцями. Залити сумішшю оливкової олії, лимонного соку і бальзамічного оцту і залишити на 10 хвилин. Потім вийняти цибулю, дати стекти маринаду.

Куряче філе відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати тонкими скибочками і викласти гіркою на блюдо з листям салату.

Навколо викласти апельсинові часточки, виноград і мариновану цибулю. Прикрасити салат гілочкою петрушки і подати на стіл.

Салат з креветками: рецепт салату з креветками, маслинами, печерицями — смачніше салатів не буває !

Інгредієнти:

  • 200 г креветок
  • 150 г печериць
  • 1 червона цибулина
  • зелене яблуко
  • маринований огірок
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 150 р майонезу
  • сік половини лимона
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • листя зелених салатів, мелений чорний перець, маслини для прикраси, сіль

Приготування:

Креветки відварити, остудити і очистити.

Печериці нарізати невеликими шматочками і обсмажити на рослинному маслі.

Цибуля очистити, вимити й нарізати тонкими кільцями.

Дивіться також:  Новий салат на Новий рік 2020 — дивовижно смачні рецепти

Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити 2 столовими ложками соку лимона.

Огірок нарізати кружечками,

петрушку вимити, кілька гілочок відкласти для прикраси, решту дрібно порубати.

Приготування соусу (кращий варіант для заправки салатів): майонез з’єднати з рештою соком лимона, гірчицею і злегка збити.

Листя салату вимити, обсушити і викласти на блюдо.

Всі компоненти салату з’єднати, полити приготованим соусом, посолити, поперчити і перемішати.

Викласти на листя салату, прикрасити гілочками петрушки і маслинами. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, потім подати на святковий стіл.

Смачний салат з яловичини — простий рецепт із серії святкових салатів

Інгредієнти:

  • 1 бульйонний кубик зі смаком яловичини
  • 350 г яловичини
  • 1 цибулина
  • 3 яйця
  • 3 ст. ложки майонезу
  • ложка рослинного масла, зелень

Ріпчасту цибулю в цьому рецепті ви можете замінити червоним. В цьому випадку його не слід обсмажувати, а можна замаринувати в лимонному соці або бальзамічний оцті.

Приготування:

Яловичину залити 500 мл гарячої води, довести до кипіння, зняти піну і додати бульйонний кубик. Варити 1 годину.

Потім м’ясо вийняти, остудити і дрібно нарізати.

Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору.

Яйця збити віночком і

спекти 2 тонких яєчних млинчика.

Згорнути кожен млинець в трубочку і нарізати поперек, щоб вийшла довга соломка.

Підготовлені м’ясо, цибулю, яєчну соломку з’єднати, заправити майонезом і добре перемішати. Можна додати 1 столову ложку гірчиці або хрону. Прикрасити зеленню.

Рецепт салату з курки, ананаса, сиру і сухарів

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 3 шматочки білого хліба
  • 200 р консервованих скибочок ананаса
  • 200 г сиру
  • 50 г листового салату
  • 1 зубчик часнику
  • 100 р майонезу
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • листочки базиліка, мелений чорний перець, сіль
Дивіться також:  Листковий салат до Нового року 2020 з куркою і смарагдовим ківі

Приготування рецепту:

Куряче філе вимити, обсушити і нарізати тонкими смужками.

У сковороді розігріти олію і обсмажити філе з усіх боків. Дати охолонути.

Шматочки хліба нарізати кубиками і підрум’янити в духовці.

Скибочки ананаса відкинути на друшляк і дати сиропу стекти.

Сир натерти на крупній тертці.

Листя салатів порвати.

Приготування соусу: Часник очистити і пропустити через прес. Потім перемішати з майонезом і лимонним соком.

Куряче філе, ананас, сир і листя салатів з’єднати і перемішати. Посолити, поперчити, викласти на тарілку, посипати сухарями, полити соусом, прикрасити базиліком і подати на стіл.

Салат з сьомгою, огірком і болгарським перцем

Інгредієнти:

  • 1 пучок листя різних салатів
  • 2 огірка
  • 2 стручка помаранчевого болгарського перцю
  • 400 г філе сьомги
  • 1 лимон
  • 3 ст. ложки соєвого соусу
  • рослинної олії — 1 ст. л.
  • 1 щіпка цукру, сіль, мелений чорний перець

Сьомгу в цьому рецепті ви можете замінити горбушею або кетою.

Приготування:

Соєвий соус змішати з цукром і нагріти, щоб цукор розчинився.

Філе вимити, обсушити, видалити всі кісточки, змастити з усіх боків теплим соєвим соусом, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.

Лимон вимити, добре обсушити і зняти цедру. Сік віджати.

Огірки вимити й нарізати кубиками.

Стручки перцю розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, вимити й нарізати кубиками.

Листя салатів нарвати. Все з’єднати і перемішати.

Розігріти на сковороді олію і смажити рибу по 5 хвилин з кожної сторони. Потім нарізати тонкими скибочками і викласти на салат.

Як приготувати салат «Російський» — класичний рецепт

Інгредієнти:

  • 1 банку консервованої білої квасолі
  • 1 невелика банка різаних консервованих печериць
  • 400 г м’якоті яловичини
  • 6 картоплин
  • 3 маринованих огірка
  • 250 р майонезу
  • сіль, мелений чорний перець, зелений лук, часточки лимона для прикраси
Дивіться також:  Салат з м'ясом — рецепти дуже смачних м'ясних салатів

Приготування:

М’ясо відварити до готовності, нарізати кубиками.

Картоплю відварити в мундирі, очистити і також нарізати кубиками.

Яйця зварити круто, охолодити, очистити і нарізати.

Квасоля відкинути на друшляк і дати рідини стекти.

Огірки нарізати кубиками.

Зелена цибуля вимити, обсушити і нарізати довгими смужками.

М’ясо, картоплю, яйця, квасоля, огірки з’єднати, заправити майонезом. Перемішати і викласти в салатник. Смужки з лука викласти вертикально по колу. Прикрасити салат часточкою лимона.

Салат на святковий стіл «Полуничка» — відео рецепт

У цій статті ви дізналися 7 рецептів легких салатів, які напевно припадуть до смаку вашим гостям і членам вашої сім’ї. Приємного апетиту !