На святковий стіл в День народження завжди ставлять кілька страв, салатів, зроблених за різними рецептами. Гості пробують салати, починається обговорення рецептів, створюється атмосфера їжі і свята.
Салат повинен бути красивим і його поверхня може бути прикрашена фігурками з овочів зроблених з допомогою техніки карвінг.
Корисну інформацію з приготування дуже смачних салатів ви знайдете в цій статті.
Рецепт фруктового салату з куркою
Смак фруктів у поєднанні з м’ясом цікавить гостей завжди.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 2 апельсина + сік лимона 0.5
- 2 стебла селери
- 1 червона цибулина
- зелень петрушки
- 1 пучок листя салату
- 100 г зеленого винограду
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка бальзамічного оцту + сіль
Приготування рецепту:
Апельсини вимити, очистити і розібрати на часточки.
Виноград розібрати на ягоди, кожну розрізати навпіл і додати до апельсинів.
Зелень вимити й обсушити.
Лук очистити і нарізати півкільцями. Залити сумішшю оливкової олії, лимонного соку і бальзамічного оцту і залишити на 10 хвилин. Потім вийняти цибулю, дати стекти маринаду.
Куряче філе відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати тонкими скибочками і викласти гіркою на блюдо з листям салату.
Навколо викласти апельсинові часточки, виноград і мариновану цибулю. Прикрасити салат гілочкою петрушки і подати на стіл.
Салат з креветками: рецепт салату з креветками, маслинами, печерицями — смачніше салатів не буває !
Інгредієнти:
- 200 г креветок
- 150 г печериць
- 1 червона цибулина
- зелене яблуко
- маринований огірок
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 150 р майонезу
- сік половини лимона
- 1 чайна ложка гірчиці
- листя зелених салатів, мелений чорний перець, маслини для прикраси, сіль
Приготування:
Креветки відварити, остудити і очистити.
Печериці нарізати невеликими шматочками і обсмажити на рослинному маслі.
Цибуля очистити, вимити й нарізати тонкими кільцями.
Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити 2 столовими ложками соку лимона.
Огірок нарізати кружечками,
петрушку вимити, кілька гілочок відкласти для прикраси, решту дрібно порубати.
Приготування соусу (кращий варіант для заправки салатів): майонез з’єднати з рештою соком лимона, гірчицею і злегка збити.
Листя салату вимити, обсушити і викласти на блюдо.
Всі компоненти салату з’єднати, полити приготованим соусом, посолити, поперчити і перемішати.
Викласти на листя салату, прикрасити гілочками петрушки і маслинами. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, потім подати на святковий стіл.
Смачний салат з яловичини — простий рецепт із серії святкових салатів
Інгредієнти:
- 1 бульйонний кубик зі смаком яловичини
- 350 г яловичини
- 1 цибулина
- 3 яйця
- 3 ст. ложки майонезу
- ложка рослинного масла, зелень
Ріпчасту цибулю в цьому рецепті ви можете замінити червоним. В цьому випадку його не слід обсмажувати, а можна замаринувати в лимонному соці або бальзамічний оцті.
Приготування:
Яловичину залити 500 мл гарячої води, довести до кипіння, зняти піну і додати бульйонний кубик. Варити 1 годину.
Потім м’ясо вийняти, остудити і дрібно нарізати.
Цибулю очистити, дрібно нарізати і обсмажити на олії до золотистого кольору.
Яйця збити віночком і
спекти 2 тонких яєчних млинчика.
Згорнути кожен млинець в трубочку і нарізати поперек, щоб вийшла довга соломка.
Підготовлені м’ясо, цибулю, яєчну соломку з’єднати, заправити майонезом і добре перемішати. Можна додати 1 столову ложку гірчиці або хрону. Прикрасити зеленню.
Рецепт салату з курки, ананаса, сиру і сухарів
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 3 шматочки білого хліба
- 200 р консервованих скибочок ананаса
- 200 г сиру
- 50 г листового салату
- 1 зубчик часнику
- 100 р майонезу
- 2 ст. ложки лимонного соку
- листочки базиліка, мелений чорний перець, сіль
Приготування рецепту:
Куряче філе вимити, обсушити і нарізати тонкими смужками.
У сковороді розігріти олію і обсмажити філе з усіх боків. Дати охолонути.
Шматочки хліба нарізати кубиками і підрум’янити в духовці.
Скибочки ананаса відкинути на друшляк і дати сиропу стекти.
Сир натерти на крупній тертці.
Листя салатів порвати.
Приготування соусу: Часник очистити і пропустити через прес. Потім перемішати з майонезом і лимонним соком.
Куряче філе, ананас, сир і листя салатів з’єднати і перемішати. Посолити, поперчити, викласти на тарілку, посипати сухарями, полити соусом, прикрасити базиліком і подати на стіл.
Салат з сьомгою, огірком і болгарським перцем
Інгредієнти:
- 1 пучок листя різних салатів
- 2 огірка
- 2 стручка помаранчевого болгарського перцю
- 400 г філе сьомги
- 1 лимон
- 3 ст. ложки соєвого соусу
- рослинної олії — 1 ст. л.
- 1 щіпка цукру, сіль, мелений чорний перець
Сьомгу в цьому рецепті ви можете замінити горбушею або кетою.
Приготування:
Соєвий соус змішати з цукром і нагріти, щоб цукор розчинився.
Філе вимити, обсушити, видалити всі кісточки, змастити з усіх боків теплим соєвим соусом, накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Лимон вимити, добре обсушити і зняти цедру. Сік віджати.
Огірки вимити й нарізати кубиками.
Стручки перцю розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням, вимити й нарізати кубиками.
Листя салатів нарвати. Все з’єднати і перемішати.
Розігріти на сковороді олію і смажити рибу по 5 хвилин з кожної сторони. Потім нарізати тонкими скибочками і викласти на салат.
Як приготувати салат «Російський» — класичний рецепт
Інгредієнти:
- 1 банку консервованої білої квасолі
- 1 невелика банка різаних консервованих печериць
- 400 г м’якоті яловичини
- 6 картоплин
- 3 маринованих огірка
- 250 р майонезу
- сіль, мелений чорний перець, зелений лук, часточки лимона для прикраси
Приготування:
М’ясо відварити до готовності, нарізати кубиками.
Картоплю відварити в мундирі, очистити і також нарізати кубиками.
Яйця зварити круто, охолодити, очистити і нарізати.
Квасоля відкинути на друшляк і дати рідини стекти.
Огірки нарізати кубиками.
Зелена цибуля вимити, обсушити і нарізати довгими смужками.
М’ясо, картоплю, яйця, квасоля, огірки з’єднати, заправити майонезом. Перемішати і викласти в салатник. Смужки з лука викласти вертикально по колу. Прикрасити салат часточкою лимона.
Салат на святковий стіл «Полуничка» — відео рецепт
У цій статті ви дізналися 7 рецептів легких салатів, які напевно припадуть до смаку вашим гостям і членам вашої сім’ї. Приємного апетиту !