Рецепти салатів на День Народження: 7 рецептів смачних салатів

На святковий стіл в День народження завжди ставлять кілька страв, салатів, зроблених за різними рецептами. Гості пробують салати, починається обговорення рецептів, створюється атмосфера їжі і свята.

Салат повинен бути красивим і його поверхня може бути прикрашена фігурками з овочів зроблених з допомогою техніки карвінг.

Корисну інформацію з приготування дуже смачних салатів ви знайдете в цій статті.

Рецепт фруктового салату з куркою

Смак фруктів у поєднанні з м’ясом цікавить гостей завжди.

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе
  • 2 апельсина + сік лимона 0.5
  • 2 стебла селери
  • 1 червона цибулина
  • зелень петрушки
  • 1 пучок листя салату
  • 100 г зеленого винограду
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 1 ст. ложка бальзамічного оцту + сіль

Приготування рецепту:

Апельсини вимити, очистити і розібрати на часточки.

Виноград розібрати на ягоди, кожну розрізати навпіл і додати до апельсинів.

Зелень вимити й обсушити.

Лук очистити і нарізати півкільцями. Залити сумішшю оливкової олії, лимонного соку і бальзамічного оцту і залишити на 10 хвилин. Потім вийняти цибулю, дати стекти маринаду.

Куряче філе відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати тонкими скибочками і викласти гіркою на блюдо з листям салату.

Навколо викласти апельсинові часточки, виноград і мариновану цибулю. Прикрасити салат гілочкою петрушки і подати на стіл.

Салат з креветками: рецепт салату з креветками, маслинами, печерицями — смачніше салатів не буває !

Інгредієнти:

  • 200 г креветок
  • 150 г печериць
  • 1 червона цибулина
  • зелене яблуко
  • маринований огірок
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 150 р майонезу
  • сік половини лимона
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • листя зелених салатів, мелений чорний перець, маслини для прикраси, сіль

Приготування:

Креветки відварити, остудити і очистити.

Печериці нарізати невеликими шматочками і обсмажити на рослинному маслі.

Цибуля очистити, вимити й нарізати тонкими кільцями.

Дивіться також:  9 Рецептів Смачних Салатів Легкого Приготування

Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити 2 столовими ложками соку лимона.

Огірок нарізати кружечками,

петрушку вимити, кілька гілочок відкласти для прикраси, решту дрібно порубати.

Приготування соусу (кращий варіант для заправки салатів): майонез з’єднати з рештою соком лимона, гірчицею і злегка збити.

Листя салату вимити, обсушити і викласти на блюдо.

Всі компоненти салату з’єднати, полити приготованим соусом, посолити, поперчити і перемішати.

Викласти на листя салату, прикрасити гілочками петрушки і маслинами. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, потім подати на святковий стіл.

Смачний салат з яловичини — простий рецепт із серії святкових салатів