На святковий стіл в День народження завжди ставлять кілька страв, салатів, зроблених за різними рецептами. Гості пробують салати, починається обговорення рецептів, створюється атмосфера їжі і свята.
Салат повинен бути красивим і його поверхня може бути прикрашена фігурками з овочів зроблених з допомогою техніки карвінг.
Корисну інформацію з приготування дуже смачних салатів ви знайдете в цій статті.
Рецепт фруктового салату з куркою
Смак фруктів у поєднанні з м’ясом цікавить гостей завжди.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе
- 2 апельсина + сік лимона 0.5
- 2 стебла селери
- 1 червона цибулина
- зелень петрушки
- 1 пучок листя салату
- 100 г зеленого винограду
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 ст. ложка бальзамічного оцту + сіль
Приготування рецепту:
Апельсини вимити, очистити і розібрати на часточки.
Виноград розібрати на ягоди, кожну розрізати навпіл і додати до апельсинів.
Зелень вимити й обсушити.
Лук очистити і нарізати півкільцями. Залити сумішшю оливкової олії, лимонного соку і бальзамічного оцту і залишити на 10 хвилин. Потім вийняти цибулю, дати стекти маринаду.
Куряче філе відварити в підсоленій воді, остудити, нарізати тонкими скибочками і викласти гіркою на блюдо з листям салату.
Навколо викласти апельсинові часточки, виноград і мариновану цибулю. Прикрасити салат гілочкою петрушки і подати на стіл.
Салат з креветками: рецепт салату з креветками, маслинами, печерицями — смачніше салатів не буває !
Інгредієнти:
- 200 г креветок
- 150 г печериць
- 1 червона цибулина
- зелене яблуко
- маринований огірок
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 150 р майонезу
- сік половини лимона
- 1 чайна ложка гірчиці
- листя зелених салатів, мелений чорний перець, маслини для прикраси, сіль
Приготування:
Креветки відварити, остудити і очистити.
Печериці нарізати невеликими шматочками і обсмажити на рослинному маслі.
Цибуля очистити, вимити й нарізати тонкими кільцями.
Яблуко нарізати тонкими скибочками і скропити 2 столовими ложками соку лимона.
Огірок нарізати кружечками,
петрушку вимити, кілька гілочок відкласти для прикраси, решту дрібно порубати.
Приготування соусу (кращий варіант для заправки салатів): майонез з’єднати з рештою соком лимона, гірчицею і злегка збити.
Листя салату вимити, обсушити і викласти на блюдо.
Всі компоненти салату з’єднати, полити приготованим соусом, посолити, поперчити і перемішати.
Викласти на листя салату, прикрасити гілочками петрушки і маслинами. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, потім подати на святковий стіл.