Рецепт салата на Новий рік: Приклади смачних новорічних салатів

Рецепт салата на Новий рік часто оформляється у вигляді новорічної тематики. Це може бути символ наступаючого року, приміром 2020 — це щур (миша). Або ж, у вигляді ялинкової іграшки, рукавиці Діда Мороза, новорічного віночка, лисички, їжачка.

Новорічні салати повинні бути красиво прикрашені. Дуже просто зробити прикрасу горіхами, щоб зобразити шишку. А хвойними гілочками у вас будуть застромлені гілочки кропу. Здивовані гарним оформленням, гості будуть питати рецепт салату.

В ідеалі приготовані страви потрібно оформляти тими ж продуктами, які входять у його склад. І ще є золоте правило: Ситні салати оформляються овочами і зеленню.

Рецепт салату «Різдвяний вінок» з куркою

Подивіться приклад приготування простого і смачного новорічного салату.

Інгредієнти:

  • Філе куряче варене — 600 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Яйця варені — 4 шт.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Майонез — 250 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Прикраса: зелень петрушки, маслини, червоний болгарський перець, морква відварна

Спосіб приготування

 

  • На велике блюдо поставте роз’ємну форму діаметром 20 див
  • У центр форми поставте круглу банку, для стійкості наповнену водою, діаметром близько 8 див.
  • Куряче м’ясо наріжте кубиками і викладіть на блюдо навколо банки. Тобто ви починаєте формувати кільце у вигляді вінка. Шар м’яса змастіть майонезом.
  • Болгарський перець звільнити від серцевини і насіння, щоб потім запекти в духовці близько 15-20 хвилин. Потім перекладіть його у фольгу і акуратно загорніть, щоб потримати так 5 хвилин. Після цього очистіть від шкірки. М’якоть перцю наріжте кубиками і викладіть на курку.
  • Цибулю очистіть і теж наріжте кубиками, щоб потім обсмажити на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім остудіть, посоліть і викладіть у форму на перець і змастіть майонезом.
  • Яйця очистіть і натріть на крупній тертці, щоб розкласти у форму останнім шаром.
  • Акуратно зніміть форму, видалите банку з середини салату.
  • Зверху полийте майонезом і промажте красиво поверхню зверху і боки віночка.
  • Відірвіть від гілочок кропу листочки і укладіть їх щільно з боків, а також в середину і зверху.
  • Варену моркву наріжте довгими смужками і укладіть їх у вигляді стрічки. Морквяні стрічки прикрасьте крапельками чи малюнком з майонезу.
  • З червоного перцю виріжте кружечки і хаотично розкладіть їх разом з нарізаними маслинами по вінку.
Дивіться також:  Салат з м'ясом — рецепти дуже смачних м'ясних салатів

 

Листковий салат з майонезом повинен настоятися в холодильнику 2-4 години. А можна зробити рецепт салату ввечері, щоб він настоявся за ніч.

Охолодіть салат в холодильнику і подайте до новорічного чи різдвяного столу.

Смачний салат на Новий рік «Грибна поляна»

Рецепт салату користується значною популярністю. Гості завжди звертають на нього увагу, щоб швидше спробувати.

Інгредієнти:

  • Картопля — 4 шт.
  • Морква — 3 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Копчена курка — 300 г
  • Мариновані огірки — 4 шт.
  • Плавлений сирок — 1 шт.
  • Мариновані гриби — 100 г
  • Майонез — 200 г
  • Зелень кропу і петрушки

Приготування рецепта

 

  • Яйця зваріть, очистіть і дрібно наріжте.
  • Моркву і картоплю відваріть, очистіть і натріть на крупній тертці.
  • Курку і огірки наріжте дрібними кубиками.
  • Плавлений сирок натерти на крупній тертці.
  • Петрушку і кріп подрібнити ножем.
  • Візьміть плоску тарілку для подачі і поставте на неї знімне кільце, щоб збирати в ньому салат.
  • Першим шаром викладіть натертий картоплю і нанесіть зверху майонезну сіточку.
  • Другим шаром покладіть яйця.
  • Третім — кубики огірків.
  • Четвертим — натерту моркву.
  • П’ятим — кубики копченої курки.
  • Шостим — тертий сирок.
  • На кожен шар, окрім верхнього, нанесіть майонезну сіточку.
  • Зараз поверх сиру розкладіть мариновані гриби, а навколо посипте все зеленню.
  • Поставте блюдо в холодильник на кілька годин для просочення.

 

Мариновані огірки для салату краще добре охолодити, щоб вони добре хрустіли і краще різалися.

Перед подачею на новорічний стіл обережно зніміть кільце.

Як приготувати салат простий «Підкова на щастя»

Щоб новорічне застілля запам’яталося на цілий рік, зробіть форму салату у вигляді підкови.

Інгредієнти на 7-8 порцій:

  • Варена буряк — 2 шт.
  • Чорнослив без кісточок — 1 стакан
  • Очищені волоські горіхи — 1 стакан
  • Майонез
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком
  • Для прикраси: 2 маслини без кісточок, пучок кропу або петрушки

Рецепт салату

 

  • Буряк очистіть і натріть на середній терці.
  • Волоські горіхи розкришіть.
  • Чорнослив промийте і замочіть на 10 хвилин в теплій воді, щоб потім нарізати соломкою.
  • З’єднайте в мисці разом: буряк, чорнослив, горіхи. Всі поперчіть, посоліть і перемішайте з майонезом.
  • На тарілці намалюйте майонезом підкову і викладіть підготовлену масу зі змішаними інгредієнтами. Ложкою сформуйте з усіх змішаних інгредієнтів підкову. Зверху змастіть її майонезом.
  • У вас вийшов салат у вигляді підкови.
Дивіться також:  Рецепти салатів на День Народження: 7 рецептів смачних салатів

 

Зелень оформлення додавайте перед самою подачею до столу, так як вона швидко в’яне.

Прикрасьте блюдо дрібно нарізаною зеленню і нарізаними на кружечки маслинами.

Відео про те, як приготувати рецепт салату «Аленький цветочек»

Подивіться, як можна приготувати смачний і яскравий салат на Новий рік по новому оформленню.

Врахуйте всі поради і тоді всі салати на Новий рік вийдуть на відмінно.

Салат з грибами «Різдвяний передзвін»

Інгредієнти на 6-7 порцій:

  • Яловичина запечена (або 2 стегенця) — 300 г
  • Насіння соняшнику очищені і обсмажені — 1/2 склянки
  • Печериці — 300 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Консервовані оливки без кісточок — 1 банка
  • Солодкий перець — 1 шт.
  • Яйця — 4 шт.
  • Білокачанна капуста по-корейськи — 100 г
  • Часник — 1 зубчик
  • Майонез
  • Хмелі-сунелі — 1 щіпка
  • Для прикраси: 10 маслин (або 4 ст. л. соєвого чорної ікри), 2 варені морквини

Приготування

 

  • Гриби наріжте пластинами.
  • Ріпчасту цибулю — півкільцями, щоб обсмажити разом з грибами в невеликій кількості олії. Потім посоліть і поперчіть.
  • Оливки вийміть з маринаду і наріжте шматочками.
  • Солодкий перець очистіть від насіння, плодоніжки і наріжте кубиками.
  • Яйця відваріть, очистіть і наріжте кубиками.
  • Якщо капуста по-корейськи занадто крупно нашинкована, то подрібніть і змішайте її з насінням соняшнику.
  • Майонез змішайте з часником і хмелі-сунелі.
  • Намалюйте майонезом на тарілці дзвіночок. По контуру дзвоника викладіть салат в наступній послідовності:
  • Перший шар — гриби з цибулею.
  • Другий шар — оливки.
  • Третій шар — солодкий перець.
  • Четвертий шар — яйця.
  • П’ятий — дрібні шматочки м’яса
  • Шостий — капуста з насінням
  • Морква для прикраси натріть на дрібній тертці і покрийте весь салат.
  • Маслини для прикраси дрібно наріжте і викладіть контури.

 

Щоб кубики яєць були рівними, для цього краще всього використовувати яйцерезку. Якщо яйцерізки немає, то, відваривши яйця круто, покладіть їх на 1-2 години в холодильник. Потім ріжте їх ножем з мокрим лезом, зануривши в кип’ячену воду.

Приємно їсти !

Курячий салат «Новорічна маска»

Прикрасьте свій святковий стіл загадковим салатом новорічної тематики.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка
  • Сир — 100 г
  • Морква варена — 1 шт.
  • Буряк варена — 1 шт.

Для заправки:

  • Рубані волоські горіхи — 2 ст. л.
  • Майонез — 200 г
  • Часник — 2 зубчики
  • Сіль, перець — за смаком
  • Прикраса: зерна граната зелень петрушки і кропу
Дивіться також:  Редис. Що можна приготувати з редису крім салату

Приготування

 

  • Курячу грудку відварити і дрібно поріжте.
  • Сир, моркву і буряк натріть на дрібній тертці.
  • Часник пропустіть через прес.
  • Приготуйте заправку для салату. Для цього змішайте горіхи, часник пропущений з майонезом, щоб додати сіль, перець і перемішати.
  • На блюдо для подачі поставте дві чарочки, щоб навколо них викласти салат шарами.
  • Перший шар — шматочки курки. Шар покрийте 1/2 приготовленої заправки
  • Другий шар — натертий сир. Покрийте сир 1/2 частиною заправки.
  • Третій шар — це верхній шар. Верхню частину покрийте натертою морквою. А нижню частину — натертої буряком.

 

Овочі для салату краще запікати, а не варити. Тому що вони запікаються швидше. І при запіканні вони будуть більш щільними, так як знаходяться не в воді. І щільні овочі нарізаються акуратніше.

Ще прикрасити зернами граната, листочками петрушки і гілочками кропу.

Салат з шинкою «Ялинка»

Рецепт салату у вигляді маленької ялинки порадує око і змусить всіх посміхнутися.

Інгредієнти:

  • Шинка — 300 г
  • Картопля — 3 шт.
  • Мариновані огірки — 3 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Майонез
  • Для прикраси: зелень кропу, варена морква, ягоди журавлини

Опис рецепту салату

 

  • Картопля, морква, яйця зваріть, остудіть, почистіть.
  • Всі інгредієнти наріжте кубиками, а саме: шинку, картопля, морква, яйця, мариновані огірки. Трохи відкладіть жовтка і моркви для прикраси.
  • Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
  • Всі інгредієнти перемішайте, заправте майонезом і викладіть на тарілку у вигляді гірки.
  • Зробіть декорування поверхні гілочками кропу знизу вгору.
  • З моркви виріжте кульки — це будуть ялинкові іграшки.
  • Зірку теж можете вирізати з моркви або шматочки солодкого червоного перцю.
  • Розкладіть між гілочок гранати, щоб зобразити іграшки.

 

Для того щоб ялинка тримала форму, беріть картоплю, що не розварюється. Всі овочі нарізайте в охолодженому вигляді. А з нарізаних огірків дайте стекти рідини. А також, не кладіть багато майонезу.

Ще посипте ялинку раскрошенным жовтком.

Відео про те, як приготувати рецепт салату з куркою і ананасами «Ананас»

Подивіться приготування листкового салату з оригінальною подачею.

Ви проглянули приклади приготування цікавих і докладних новорічних рецептів. Вибирайте і готуйте з задоволенням.