Рецепт салата на Новий рік часто оформляється у вигляді новорічної тематики. Це може бути символ наступаючого року, приміром 2020 — це щур (миша). Або ж, у вигляді ялинкової іграшки, рукавиці Діда Мороза, новорічного віночка, лисички, їжачка.
Новорічні салати повинні бути красиво прикрашені. Дуже просто зробити прикрасу горіхами, щоб зобразити шишку. А хвойними гілочками у вас будуть застромлені гілочки кропу. Здивовані гарним оформленням, гості будуть питати рецепт салату.
В ідеалі приготовані страви потрібно оформляти тими ж продуктами, які входять у його склад. І ще є золоте правило: Ситні салати оформляються овочами і зеленню.
Рецепт салату «Різдвяний вінок» з куркою
Подивіться приклад приготування простого і смачного новорічного салату.
Інгредієнти:
- Філе куряче варене — 600 г
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- Яйця варені — 4 шт.
- Болгарський перець — 2 шт.
- Майонез — 250 г
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль — за смаком
- Прикраса: зелень петрушки, маслини, червоний болгарський перець, морква відварна
Спосіб приготування
- На велике блюдо поставте роз’ємну форму діаметром 20 див
- У центр форми поставте круглу банку, для стійкості наповнену водою, діаметром близько 8 див.
- Куряче м’ясо наріжте кубиками і викладіть на блюдо навколо банки. Тобто ви починаєте формувати кільце у вигляді вінка. Шар м’яса змастіть майонезом.
- Болгарський перець звільнити від серцевини і насіння, щоб потім запекти в духовці близько 15-20 хвилин. Потім перекладіть його у фольгу і акуратно загорніть, щоб потримати так 5 хвилин. Після цього очистіть від шкірки. М’якоть перцю наріжте кубиками і викладіть на курку.
- Цибулю очистіть і теж наріжте кубиками, щоб потім обсмажити на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім остудіть, посоліть і викладіть у форму на перець і змастіть майонезом.
- Яйця очистіть і натріть на крупній тертці, щоб розкласти у форму останнім шаром.
- Акуратно зніміть форму, видалите банку з середини салату.
- Зверху полийте майонезом і промажте красиво поверхню зверху і боки віночка.
- Відірвіть від гілочок кропу листочки і укладіть їх щільно з боків, а також в середину і зверху.
- Варену моркву наріжте довгими смужками і укладіть їх у вигляді стрічки. Морквяні стрічки прикрасьте крапельками чи малюнком з майонезу.
- З червоного перцю виріжте кружечки і хаотично розкладіть їх разом з нарізаними маслинами по вінку.
Листковий салат з майонезом повинен настоятися в холодильнику 2-4 години. А можна зробити рецепт салату ввечері, щоб він настоявся за ніч.
Охолодіть салат в холодильнику і подайте до новорічного чи різдвяного столу.
Смачний салат на Новий рік «Грибна поляна»
Рецепт салату користується значною популярністю. Гості завжди звертають на нього увагу, щоб швидше спробувати.
Інгредієнти:
- Картопля — 4 шт.
- Морква — 3 шт.
- Яйця — 3 шт.
- Копчена курка — 300 г
- Мариновані огірки — 4 шт.
- Плавлений сирок — 1 шт.
- Мариновані гриби — 100 г
- Майонез — 200 г
- Зелень кропу і петрушки
Приготування рецепта
- Яйця зваріть, очистіть і дрібно наріжте.
- Моркву і картоплю відваріть, очистіть і натріть на крупній тертці.
- Курку і огірки наріжте дрібними кубиками.
- Плавлений сирок натерти на крупній тертці.
- Петрушку і кріп подрібнити ножем.
- Візьміть плоску тарілку для подачі і поставте на неї знімне кільце, щоб збирати в ньому салат.
- Першим шаром викладіть натертий картоплю і нанесіть зверху майонезну сіточку.
- Другим шаром покладіть яйця.
- Третім — кубики огірків.
- Четвертим — натерту моркву.
- П’ятим — кубики копченої курки.
- Шостим — тертий сирок.
- На кожен шар, окрім верхнього, нанесіть майонезну сіточку.
- Зараз поверх сиру розкладіть мариновані гриби, а навколо посипте все зеленню.
- Поставте блюдо в холодильник на кілька годин для просочення.
Мариновані огірки для салату краще добре охолодити, щоб вони добре хрустіли і краще різалися.
Перед подачею на новорічний стіл обережно зніміть кільце.
Як приготувати салат простий «Підкова на щастя»
Щоб новорічне застілля запам’яталося на цілий рік, зробіть форму салату у вигляді підкови.
Інгредієнти на 7-8 порцій:
- Варена буряк — 2 шт.
- Чорнослив без кісточок — 1 стакан
- Очищені волоські горіхи — 1 стакан
- Майонез
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком
- Для прикраси: 2 маслини без кісточок, пучок кропу або петрушки
Рецепт салату
- Буряк очистіть і натріть на середній терці.
- Волоські горіхи розкришіть.
- Чорнослив промийте і замочіть на 10 хвилин в теплій воді, щоб потім нарізати соломкою.
- З’єднайте в мисці разом: буряк, чорнослив, горіхи. Всі поперчіть, посоліть і перемішайте з майонезом.
- На тарілці намалюйте майонезом підкову і викладіть підготовлену масу зі змішаними інгредієнтами. Ложкою сформуйте з усіх змішаних інгредієнтів підкову. Зверху змастіть її майонезом.
- У вас вийшов салат у вигляді підкови.
Зелень оформлення додавайте перед самою подачею до столу, так як вона швидко в’яне.
Прикрасьте блюдо дрібно нарізаною зеленню і нарізаними на кружечки маслинами.
Відео про те, як приготувати рецепт салату «Аленький цветочек»
Подивіться, як можна приготувати смачний і яскравий салат на Новий рік по новому оформленню.
Врахуйте всі поради і тоді всі салати на Новий рік вийдуть на відмінно.
Салат з грибами «Різдвяний передзвін»
Інгредієнти на 6-7 порцій:
- Яловичина запечена (або 2 стегенця) — 300 г
- Насіння соняшнику очищені і обсмажені — 1/2 склянки
- Печериці — 300 г
- Цибуля — 1 шт.
- Консервовані оливки без кісточок — 1 банка
- Солодкий перець — 1 шт.
- Яйця — 4 шт.
- Білокачанна капуста по-корейськи — 100 г
- Часник — 1 зубчик
- Майонез
- Хмелі-сунелі — 1 щіпка
- Для прикраси: 10 маслин (або 4 ст. л. соєвого чорної ікри), 2 варені морквини
Приготування
- Гриби наріжте пластинами.
- Ріпчасту цибулю — півкільцями, щоб обсмажити разом з грибами в невеликій кількості олії. Потім посоліть і поперчіть.
- Оливки вийміть з маринаду і наріжте шматочками.
- Солодкий перець очистіть від насіння, плодоніжки і наріжте кубиками.
- Яйця відваріть, очистіть і наріжте кубиками.
- Якщо капуста по-корейськи занадто крупно нашинкована, то подрібніть і змішайте її з насінням соняшнику.
- Майонез змішайте з часником і хмелі-сунелі.
- Намалюйте майонезом на тарілці дзвіночок. По контуру дзвоника викладіть салат в наступній послідовності:
- Перший шар — гриби з цибулею.
- Другий шар — оливки.
- Третій шар — солодкий перець.
- Четвертий шар — яйця.
- П’ятий — дрібні шматочки м’яса
- Шостий — капуста з насінням
- Морква для прикраси натріть на дрібній тертці і покрийте весь салат.
- Маслини для прикраси дрібно наріжте і викладіть контури.
Щоб кубики яєць були рівними, для цього краще всього використовувати яйцерезку. Якщо яйцерізки немає, то, відваривши яйця круто, покладіть їх на 1-2 години в холодильник. Потім ріжте їх ножем з мокрим лезом, зануривши в кип’ячену воду.
Приємно їсти !
Курячий салат «Новорічна маска»
Прикрасьте свій святковий стіл загадковим салатом новорічної тематики.
Інгредієнти:
- Куряча грудка
- Сир — 100 г
- Морква варена — 1 шт.
- Буряк варена — 1 шт.
Для заправки:
- Рубані волоські горіхи — 2 ст. л.
- Майонез — 200 г
- Часник — 2 зубчики
- Сіль, перець — за смаком
- Прикраса: зерна граната зелень петрушки і кропу
Приготування
- Курячу грудку відварити і дрібно поріжте.
- Сир, моркву і буряк натріть на дрібній тертці.
- Часник пропустіть через прес.
- Приготуйте заправку для салату. Для цього змішайте горіхи, часник пропущений з майонезом, щоб додати сіль, перець і перемішати.
- На блюдо для подачі поставте дві чарочки, щоб навколо них викласти салат шарами.
- Перший шар — шматочки курки. Шар покрийте 1/2 приготовленої заправки
- Другий шар — натертий сир. Покрийте сир 1/2 частиною заправки.
- Третій шар — це верхній шар. Верхню частину покрийте натертою морквою. А нижню частину — натертої буряком.
Овочі для салату краще запікати, а не варити. Тому що вони запікаються швидше. І при запіканні вони будуть більш щільними, так як знаходяться не в воді. І щільні овочі нарізаються акуратніше.
Ще прикрасити зернами граната, листочками петрушки і гілочками кропу.
Салат з шинкою «Ялинка»
Рецепт салату у вигляді маленької ялинки порадує око і змусить всіх посміхнутися.
Інгредієнти:
- Шинка — 300 г
- Картопля — 3 шт.
- Мариновані огірки — 3 шт.
- Яйця — 3 шт.
- Морква — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Майонез
- Для прикраси: зелень кропу, варена морква, ягоди журавлини
Опис рецепту салату
- Картопля, морква, яйця зваріть, остудіть, почистіть.
- Всі інгредієнти наріжте кубиками, а саме: шинку, картопля, морква, яйця, мариновані огірки. Трохи відкладіть жовтка і моркви для прикраси.
- Цибулю очистіть і дрібно порубаєте.
- Всі інгредієнти перемішайте, заправте майонезом і викладіть на тарілку у вигляді гірки.
- Зробіть декорування поверхні гілочками кропу знизу вгору.
- З моркви виріжте кульки — це будуть ялинкові іграшки.
- Зірку теж можете вирізати з моркви або шматочки солодкого червоного перцю.
- Розкладіть між гілочок гранати, щоб зобразити іграшки.
Для того щоб ялинка тримала форму, беріть картоплю, що не розварюється. Всі овочі нарізайте в охолодженому вигляді. А з нарізаних огірків дайте стекти рідини. А також, не кладіть багато майонезу.
Ще посипте ялинку раскрошенным жовтком.
Відео про те, як приготувати рецепт салату з куркою і ананасами «Ананас»
Подивіться приготування листкового салату з оригінальною подачею.
Ви проглянули приклади приготування цікавих і докладних новорічних рецептів. Вибирайте і готуйте з задоволенням.