Сьогодні ви дізнаєтеся 9 оригінальних рецептів свіжих салатів. У літню пору року вони готуються дуже швидко — всі інгредієнти під рукою, тільки бери і роби.
Страви подібного приготування припадуть до смаку і підійдуть як для повсякденного, так і святкового столу.
І це не дивно: за різноманітністю і швидкості готування з ними навряд чи щось може зрівнятися, так і величезна користь для здоров’я.
Приготування:
- Цибулю нарізати маленькими кубиками. Для маринаду оцет і соєвий соус з’єднати і перемішати. Залити подрібнену цибулю.
- Стручки перцю вимити і, видаливши насіння і перегородки, нарізати короткою тонкою соломкою. Перець викласти до цибулі.
- Консервовану кукурудзу відкинути на сито, дати стекти рідини і додати до перцю з цибулею.
- Квасоля відкинути на друшляк: промити холодною водою і, давши їй повністю стекти, викласти до овочів і кукурудзі.
- Листя салату перебрати, ретельно промити, обсушити на паперовому рушнику і розірвати на невеликі шматочки.
- Всі інгредієнти з’єднати і обережно перемішати в мисці.
- Заправити рослинним маслом, все знову добре перемішати.
Страву зі свіжої капусти з горішками — найсмачніший з рецептів
Інгредієнти:
- 300 г свіжої капусти
- 2 огірка
- 1 стручок червоного солодкого перцю
- 1 трохи кропу
- 1 пучок салату
- 2 ст. ложки очищених кедрових горішків
- 3 ст. ложки рослинного масла (або оливкової)
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
- Свіжу капусту нарізати тонкою соломкою, посипати сіллю і перетерти.
- Огірки вимити, обсушити, натерти на крупній тертці і змішати з підготовленою капустою.
- Стручок солодкого перцю вимити, обсушити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням і нарізати шматочками.
- Салат розібрати на листя, вимити, добре обсушити і нарізати широкими смужками.
- Кріп нарізати. Горішки обсмажити без жиру, змішати з капустою, додати солодкий перець і зелень.
- Блюдо трохи посолити, поперчити і заправити олією. Прикрасити за бажанням.
Найсмачніший з рецептів салат готовий.
Салат з редискою і кукурудзою за 5 хвилин
Дізнайтеся як готувати дуже смачне літня страва без майонезу. Обов’язково приготуйте таку легку їжу і ви закохаєтесь в неї з першої ложки.
Його можна приготувати не тільки на кожен день, але і на святковий стіл — яскравість зовнішнього вигляду вражає.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Нарізаємо листя салату.
2. Редис нарізаємо напівкружечками.
3. Зелену цибулю дрібно рубаємо.
4. Пучок свіжої петрушки дрібно нарізаємо ножем.
5. У миску кладемо: порізані листя салату, консервовану кукурудзу без рідини, цибулю і петрушку.