Олівє на Новий рік 2020 — прості і смачні рецепти (55 фото)

Салат Олів’є традиційно готується завжди для новорічного столу. З радянських часів і до сьогоднішнього дня його люблять і готують на багато свята і торжества. Класичний варіант його приготування зазнав змін за складом інгредієнтів. Сам салат називають і знають у всьому світі як «Російський салат». Батьківщина його Росія.

Головний принцип створення салату — подрібнити всі інгредієнти, заправити майонезом і перемішати. Просто і смачно, по-нашому. Зараз купити продукти для салату не важко і вони завжди є у продажу.

Будемо зберігати історичні традиції і показувати на теренах онлайн способи приготування «радянського Олів’є» для збереження його в пам’яті нашим нащадкам.

Салат Олів’є до Нового року 2020 — дуже смачний салат з куркою

Дізнайтеся секрет приготування простого і смачного новорічного салату з куркою.

Інгредієнти:

  1. Приготуємо відварну картоплю в мундирі, відваримо морква очистимо ріпчасту цибулю.

2. Відваримо яйця і очистимо від шкаралупи. Відваримо курячу грудку цілком.

3. Роздрукуємо банку із зеленим горошком. Помиємо і осушимо свіжий огірок. Дістанемо на тарілочку мариновані огірочки.

4. Очистимо від шкірки відварну картоплю і моркву.

5. Наріжемо дрібними кубиками відварену картоплю.

6. Дрібними кубиками нарізаємо моркву.

7. Подрібнюємо на дрібні шматочки варені яйця.

8. Як можна дрібніше наріжемо кубиками ріпчасту цибулю.

9. З’єднуємо разом нарізані інгредієнти в одному великому блюді.

10. Очищаємо свіжий огірок від шкірки.

11. Свіжий огірок і мариновані огірки нарізаємо дрібними кубиками і приєднуємо до раніше нарізаним інгредієнтів.

12. Відварну курячу грудку ріжемо спочатку пластинами.

13. Потім нарізаємо пластини тоненькими смужками.

14. Потім смужки ріжемо впоперек на дрібні кубики.

15. Курячі кубики приєднуємо до інших продуктів.

16. Ємність повинна бути досить об’ємною для всіх нарізаних продуктів.

Дивіться також:  Салат на Новий рік без майонезу: рецепти шалено смачних салатів

17. Потім додаємо консервований горошок.

18. Зараз перемішуємо всі інгредієнти до однорідної суміші. Якщо в даний момент у вас немає потреби відразу заправити весь салат і подавати до столу, то закрийте ємність з салатом харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 години.

19. Після цього заправляйте салат певними частинами перед подачею на стіл. Наприклад, поклали на око обсяг для подачі в невелику чашку і заправляти майонезом.

20. Невелика кількість майонезу кладемо в вазочку, трохи посолимо і поперчимо. Потім добре перемішаємо.

21. Спочатку покладемо одну ложку майонезу і перемішаємо.

22. Перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий майонезом.

23. Багато класти майонезу не потрібно, шматочки інгредієнтів повинні бути прозорими.

Формуємо салат Олів’є для подачі

24. Беремо невелику кулінарну форму і ставимо її на блюдо.

25. Притримуємо форму пальчиками і накладаємо приготовану масу салату всередину форми. Ложкою злегка придавлюємо, інакше салат не буде тримати форму.

26. Так поступово кладемо салат частинами до самого верху. Верх загладим ложкою.

27. На гладку поверхню салату у формі кладемо ще ложкою салат, але вже не придавлюємо і він, як бачите лежить вільно і красиво. А зараз повільно піднімаємо кільце вгору.

28. Прикрашаємо салат Олів’є гілочками зелені. Готове. Якщо форми невеликі, то можна поставити на різні кінці столу по два таких однакових страви.

Салат Олів’є з шинкою — класичний відео рецепт

Як ви помітили, невеликі доповнення надають салату особливий смак.

Рецепт Олів’є з креветками, солоними огірками і яйцем — з покроковим фото

Інгредієнти:

Необхідні продукти для салату перед вами на фото.

Приготування рецепта

Крок — 1.

Етап — 2.

Дивіться також:  Салат з язиком — 7 дуже смачних рецептів

Крок — 3.

Етап — 4.

Крок — 5.

Етап — 6.

Крок — 7.

Етап — 8.

Крок — 9.

Етап — 10.

Запропонований салат з креветками надовго залишиться у пам’яті ваших гостей. Залишається приготувати і всіх здивувати.

Олів’є до Нового року — з куркою і зеленими яблуками

Відомо багато різновидів такого салату. Зробіть салат з зеленими яблуками, щоб бути знавцем кулінарних рецептів і вміти дати оцінку справжнього смаку.

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 600 г
  • Картопля — 4 шт.
  • Куряче яйце — 10 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Зелений горошок — 1 банку
  • Майонез — 500 г
  • Огірок корнішон — 12 шт.
  • Зелене яблуко — 2 шт.
  • Зелен, сіль, чорний перець — за смаком

Приготування рецепта Олів’є

  1. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками.

2. Заливаємо цибулю окропом і даємо настоятися 5 хвилин, щоб пішла гіркота і цибулю став м’якше.

3. Нарізаємо відварну курячу грудинку дрібними кубиками.

4. Ріпчасту цибулю відкидаємо на друшляк, щоб пішла вода і навіть отожмем руками.

5. Відварені яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.

6. Відварюємо картоплю в «мундирі» і він не повинен бути розсипчастим, охолоджуємо і нарізаємо кубиками.

7. Тверді зелені яблука помити, очистити, видалити серцевину і нарізати маленькими кубиками.

8. Корнішони теж нарізати кубиками.

9. Зелень дрібно шаткуємо, щоб освіжити всі інгредієнти.

10. Горошок відкинемо спочатку на друшляк.

11. У велику миску для перемішування складаємо нарізані: картоплю. м’ясо, цибулю, яйця, яблука, корнішони, зелень, зелений горошок.

12. Частинами додаємо майонез і все перемішуємо. Пробуємо на смак, а при необхідності, кладемо сіль. Салат Олів’є готовий.

Справжній Олів’є за рецептом Люсьєна Олів’є — смачний відео рецепт

Використання певних фішок змінить звичний смак салату і відкриє новий.

Дивіться також:  Салат з креветками — дуже смачні рецепти салатів з креветками