Олівє на Новий рік 2020 — прості і смачні рецепти (55 фото)

Салат Олів’є традиційно готується завжди для новорічного столу. З радянських часів і до сьогоднішнього дня його люблять і готують на багато свята і торжества. Класичний варіант його приготування зазнав змін за складом інгредієнтів. Сам салат називають і знають у всьому світі як «Російський салат». Батьківщина його Росія.

Головний принцип створення салату — подрібнити всі інгредієнти, заправити майонезом і перемішати. Просто і смачно, по-нашому. Зараз купити продукти для салату не важко і вони завжди є у продажу.

Будемо зберігати історичні традиції і показувати на теренах онлайн способи приготування «радянського Олів’є» для збереження його в пам’яті нашим нащадкам.

Салат Олів’є до Нового року 2020 — дуже смачний салат з куркою

Дізнайтеся секрет приготування простого і смачного новорічного салату з куркою.

Інгредієнти:

  1. Приготуємо відварну картоплю в мундирі, відваримо морква очистимо ріпчасту цибулю.

2. Відваримо яйця і очистимо від шкаралупи. Відваримо курячу грудку цілком.

3. Роздрукуємо банку із зеленим горошком. Помиємо і осушимо свіжий огірок. Дістанемо на тарілочку мариновані огірочки.

4. Очистимо від шкірки відварну картоплю і моркву.

5. Наріжемо дрібними кубиками відварену картоплю.

6. Дрібними кубиками нарізаємо моркву.

7. Подрібнюємо на дрібні шматочки варені яйця.

8. Як можна дрібніше наріжемо кубиками ріпчасту цибулю.

9. З’єднуємо разом нарізані інгредієнти в одному великому блюді.

10. Очищаємо свіжий огірок від шкірки.

11. Свіжий огірок і мариновані огірки нарізаємо дрібними кубиками і приєднуємо до раніше нарізаним інгредієнтів.

12. Відварну курячу грудку ріжемо спочатку пластинами.

13. Потім нарізаємо пластини тоненькими смужками.

14. Потім смужки ріжемо впоперек на дрібні кубики.

15. Курячі кубики приєднуємо до інших продуктів.

16. Ємність повинна бути досить об’ємною для всіх нарізаних продуктів.

Дивіться також:  Французький салат з листя кульбаби — арденнський рецепт

17. Потім додаємо консервований горошок.

18. Зараз перемішуємо всі інгредієнти до однорідної суміші. Якщо в даний момент у вас немає потреби відразу заправити весь салат і подавати до столу, то закрийте ємність з салатом харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2 години.

19. Після цього заправляйте салат певними частинами перед подачею на стіл. Наприклад, поклали на око обсяг для подачі в невелику чашку і заправляти майонезом.

20. Невелика кількість майонезу кладемо в вазочку, трохи посолимо і поперчимо. Потім добре перемішаємо.

21. Спочатку покладемо одну ложку майонезу і перемішаємо.

22. Перемішуємо, щоб кожен шматочок був покритий майонезом.