Смачний і простий салат на новорічному столі цікавить багатьох гостей. Тому що часто їх роблять не за класичними рецептами, а за новим незвичайним.
Майже всі господині хочуть заповнити новорічний стіл оригінальними і не дуже дорогими стравами з салатів. А буває і так, що дорого, але не дуже смачно або затребуване.
Підбірка з простих і дуже смачних салатів приємно здивує вас. Так як вони гарно оформлені, а деякі відповідають році новорічної Щури.
Легкий салат Мімоза до Нового року
Всі ми звикли їсти смачний і простий салат Мімозу з звичними класичними інгредієнтами. У них завжди присутня картоплю. Фантазія кулінара дозволяє зробити салат більш легким, навіть повітряним. Легким робить його відсутність картоплі.
І ще замість звичайних рибних консервів, в салаті використовується запечена червона риба.
Інгредієнти:
- Лосось (свіжий або заморожений) — 150 г (або консервований лосось, горбуша, сардини, сайра)
- Яйця, зварені круто — 6 шт.
- Сир (типу Російського) — 100 г
- Морква відварна — по потребі
- Цибуля ріпчаста — 1 шт. (невелика)
- Зелень кропу
- Майонез — за смаком
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Спосіб приготування
Обполосніть стейк червоної риби холодною водою і осушіть паперовою серветкою. Потім поперчіть, посоліть і змастіть оливковою або рослинним маслом.
Запечіть рибу в духовці при 180 градусах ви протягом 20 хвилин. Далі рибу остудіть і відокремте м’ясо від кісточок. Розберіть м’ясо риби на дрібні шматочки.
Варені яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Білки натріть на дрібній тертці і розділіть на дві частини.
Смачний і простий салат формуйте в металевій круглій формі. Першим шаром викладіть половину натертого білка і розрівняти лопаткою.
Шар білка покрийте сіточкою з майонезу.
Другим шаром викладіть натерту моркву.
Шар моркви також посоліть, поперчіть і покрийте майонезом на свій смак.
Третій шар зробіть з натертого на дрібній тертці сиру і нанесіть майонезну сіточку.
Четвертим шаром розкладіть шматочки червоної риби. А зверху шару риби розсипте дрібно нарізану цибулю і кріп.
Зверху лука розсипте натерті яєчні жовтки, щоб потім посолити і поперчити. Частина натертих жовтків трохи відкладіть для прикраси.
Яєчні жовтки те ж саме покрийте сіточкою майонезу.
Останнім шаром викладіть другу частину білків і розрівняйте. Посоліть, поперчіть і змастіть майонезом, щоб верхній шар був білим як сніг.
Зніміть металеву форму, щоб побачити красиві шари салату Мімоза збоку.
Прикрасьте салат гілочками кропу і посипте жовтками. В результаті вийшли гілочки мімози з жовтими квіточками.