Фарш в духовці — дуже привабливе друге блюдо. І все тому, що духова шафа творить чудеса. Такий спосіб готування дозволяє зберегти в стравах максимум корисних речовин. Я дуже люблю свою духовку. Вона у мене хоч і маленька, але годує досхочу.
Сьогодні хочеться поділитися приготуванням смачних страв з м’ясного фаршу. Приміром, зробити тефтелі відразу з гарніром або фаршировані фаршем кабачки. Або ж, зовсім, інші, багатьом читачам не знайомі кулінарні шедеври.
Відразу хочеться сказати про те, що зовнішній вигляд готових страв з духовки, має завжди привабливий вигляд.
Фарш в духовці з картоплею
Спосіб приготування цієї страви зовсім простий. У підсумку, смачну вечерю для всієї родини.
Необхідні продукти:
- М’ясо яловичини — 300 г
- Картопля — 6 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Топлене масло — 4 ст. л.
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Молоко — 1/2 склянки
- Яйце — 2 шт.
- Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Вимийте м’ясо і наріжте його невеликими шматочками.
- Пропустіть шматочки м’яса через м’ясорубку.
- Одержаний м’ясний фарш злегка обсмажте на олії разом з дрібно нарізаною цибулею.
- Ще додайте до фаршу на сковороді томатну пасту, перець і сіль.
- Картопля очистіть, вимийте і наріжте скибочками.
- Скибочки картоплі посоліть і злегка підсмажте.
- У форму для запікання покладіть спочатку шар підсмаженого картоплі, а зверху викладіть шар підготовленого фаршу.
- Яйця збийте з молоком і залийте зверху шар фаршу у формі.
- Поставте в духовку на 5-10 хвилин
При подачі на стіл посипте запіканку дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Макарони з фаршем в духовці
Щоб запіканка виходила соковитою і зберігала форму, в неї потрібно додавати не борошно, а манну крупу.
Потрібно:
- Макарони — 500 г
- М’ясний фарш — 300-400 г
- Вершки — 50 мл
- Яйця — 3-4 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Тертий сир і томатний соус — за смаком
- Рубана зелень, рослинна олія, спеції, перець, сіль — за смаком
Приготування
- Відваріть макарони до готовності.
- Промийте їх, обсушіть і викладіть половину в змащену маслом форму для запікання.
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
- Потім додайте м’ясний фарш і тушкуйте під кришкою 5 хвилин.
- Потім викладіть фарш у форму на макарони.
- А зверху фаршу викладіть інші макарони.
- Яйця перемішайте з томатним соусом, приправами, вершки і збийте.
- Залийте підготовленою масою запіканку.
- Зверху ще посипте натертим сиром і запікайте фарш в духовці з макаронами 30-40 хвилин. Температура нагріву духовки повинна бути 200 градусів С. Запікайте до золотистої скоринки.
Перед подачею посипте поверхню скоринки січеною зеленню.
Фарш з овочами, запечена в духовці
Простіше сказати про те, що це рецепт картопляної запіканки з м’ясними кульками і помідорами.
Вам знадобиться:
- Готовий м’ясний фарш — 500 г
- Картопля — 1 кг
- Помідори черрі — 300 г
- Яйця — 2 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- манна крупа — 3 ст. л.
- Майонез — 5 ст. л.
- Куркума — 1 ч. л.
- Гірчиця — 2 ч. л.
- Сіль, перець, рослинна олія — за смаком
- Зелень кропу — 1 пучок
Приготування рецепта
- Велику цибулину дрібно поріжте.
- Моркву натріть на середній терці.
- Часник подрібніть.
- Всі підготовлені овочі з’єднайте разом і спасеруйте в рослинному маслі. При цьому, посипте все куркумою. Дайте овочам охолонути.
- Сирий картопля очистіть і натріть на крупній тертці.
- Натертий картоплю з’єднайте з майонезом, гірчицею, яйцями, манкою, сіллю, чорним меленим перцем. Ще додайте подрібнену зелень і перемішайте.
- У картопляну масу додати овочеву зажарку і ретельно перемішайте.
- Готовий м’ясний фарш посоліть і поперчіть за смаком.
- Змоченими у воді руками сформуйте невеликі м’ясні кульки.
- Починайте формувати блюдо для запікання. Для цього, змастіть внутрішню частину форми рослинним маслом.
- Підготовлену овочеву масу викладіть у форму і розрівняйте.
- Потім по всій поверхні рівномірно розкладіть м’ясні кульки і злегка втисніть їх в овочевий шар.
- Між м’ясними кульками розподіліть помідори черрі.
- Поставте форму в духовку до 180 градусів і запікайте до готовності близько 40 хвилин.
Котлети в духовці — рецепт котлет в листковому тісті
Коли ви вибираєте в магазині звичайне листкове тісто, то звертайте увагу на відсутність грудочок. А якщо вас зацікавила бездріжджове тісто, то в ньому має бути, як мінімум, 140 шарів.
Вам знадобиться:
- Готове листкове тісто — 500 г
- М’ясний фарш — 600 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Панірувальні сухарі — 50 г
- Яйце — 1 шт.
- Петрушка, сіль, перець — за смаком
Приготування
- У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю, петрушку, сухарі, сіль, перець. Добре все перемішайте.
- підготовлений фарш, скрутіть в джгут і припылите борошном.
- Розморожене листкове бездріжджове тісто розкачати тонко.
- Розкатане тісто розрізати на дві частини, щоб зручно було працювати.
- Заздалегідь продумайте якого діаметру вам би хотілося мати котлети. В залежності від цього і розріжте тісто.
- Покладіть на тісто ковбаску з фаршу. Спочатку загорніть краї майбутнього рулету на фарш. І загорніть рулет так, щоб шов був внизу.
- Змастіть рулет збитим яйцем.
- Потім, візьміть гострий ніж і пиляючими рухами, розріжте рулет на шматочки.
- Зверху кожного шматочка, в тесті, зробіть хрестоподібний надріз.
- Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього шматочки рулету з фаршем. Шматочки не повинні стикатися один з одним.
- Поставте деко на 40-45 хвилин в духовку при 200 градусах С.
Приємно їсти !
Відео про те, як приготувати блюдо з кабачків і фаршу в духовці
Подивіться незвичайне блюдо з кабачками, фаршем та сиром.
Відмінне блюдо чудово урізноманітнює меню обіду чи вечері.