Фарш в духовці — смачні рецепти з запеченим мясним фаршем

Фарш в духовці — дуже привабливе друге блюдо. І все тому, що духова шафа творить чудеса. Такий спосіб готування дозволяє зберегти в стравах максимум корисних речовин. Я дуже люблю свою духовку. Вона у мене хоч і маленька, але годує досхочу.

Сьогодні хочеться поділитися приготуванням смачних страв з м’ясного фаршу. Приміром, зробити тефтелі відразу з гарніром або фаршировані фаршем кабачки. Або ж, зовсім, інші, багатьом читачам не знайомі кулінарні шедеври.

Відразу хочеться сказати про те, що зовнішній вигляд готових страв з духовки, має завжди привабливий вигляд.

Фарш в духовці з картоплею

Спосіб приготування цієї страви зовсім простий. У підсумку, смачну вечерю для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • М’ясо яловичини — 300 г
  • Картопля — 6 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Топлене масло — 4 ст. л.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Молоко — 1/2 склянки
  • Яйце — 2 шт.
  • Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Вимийте м’ясо і наріжте його невеликими шматочками.
  2. Пропустіть шматочки м’яса через м’ясорубку.
  3. Одержаний м’ясний фарш злегка обсмажте на олії разом з дрібно нарізаною цибулею.
  4. Ще додайте до фаршу на сковороді томатну пасту, перець і сіль.
  5. Картопля очистіть, вимийте і наріжте скибочками.
  6. Скибочки картоплі посоліть і злегка підсмажте.
  7. У форму для запікання покладіть спочатку шар підсмаженого картоплі, а зверху викладіть шар підготовленого фаршу.
  8. Яйця збийте з молоком і залийте зверху шар фаршу у формі.
  9. Поставте в духовку на 5-10 хвилин

При подачі на стіл посипте запіканку дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Макарони з фаршем в духовці

Щоб запіканка виходила соковитою і зберігала форму, в неї потрібно додавати не борошно, а манну крупу.

Дивіться також:  Кролик тушкований — смачні рецепти. Рецепти приготування покроково

Потрібно:

  • Макарони — 500 г
  • М’ясний фарш — 300-400 г
  • Вершки — 50 мл
  • Яйця — 3-4 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Тертий сир і томатний соус — за смаком
  • Рубана зелень, рослинна олія, спеції, перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відваріть макарони до готовності.
  2. Промийте їх, обсушіть і викладіть половину в змащену маслом форму для запікання.
  3. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
  4. Потім додайте м’ясний фарш і тушкуйте під кришкою 5 хвилин.
  5. Потім викладіть фарш у форму на макарони.
  6. А зверху фаршу викладіть інші макарони.
  7. Яйця перемішайте з томатним соусом, приправами, вершки і збийте.
  8. Залийте підготовленою масою запіканку.
  9. Зверху ще посипте натертим сиром і запікайте фарш в духовці з макаронами 30-40 хвилин. Температура нагріву духовки повинна бути 200 градусів С. Запікайте до золотистої скоринки.

Перед подачею посипте поверхню скоринки січеною зеленню.

Фарш з овочами, запечена в духовці

Простіше сказати про те, що це рецепт картопляної запіканки з м’ясними кульками і помідорами.

Вам знадобиться:

  • Готовий м’ясний фарш — 500 г
  • Картопля — 1 кг
  • Помідори черрі — 300 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • манна крупа — 3 ст. л.
  • Майонез — 5 ст. л.
  • Куркума — 1 ч. л.
  • Гірчиця — 2 ч. л.
  • Сіль, перець, рослинна олія — за смаком
  • Зелень кропу — 1 пучок

Приготування рецепта

  1. Велику цибулину дрібно поріжте.
  2. Моркву натріть на середній терці.
  3. Часник подрібніть.
  4. Всі підготовлені овочі з’єднайте разом і спасеруйте в рослинному маслі. При цьому, посипте все куркумою. Дайте овочам охолонути.
  5. Сирий картопля очистіть і натріть на крупній тертці.
  6. Натертий картоплю з’єднайте з майонезом, гірчицею, яйцями, манкою, сіллю, чорним меленим перцем. Ще додайте подрібнену зелень і перемішайте.
  7. У картопляну масу додати овочеву зажарку і ретельно перемішайте.
  8. Готовий м’ясний фарш посоліть і поперчіть за смаком.
  9. Змоченими у воді руками сформуйте невеликі м’ясні кульки.
  10. Починайте формувати блюдо для запікання. Для цього, змастіть внутрішню частину форми рослинним маслом.
  11. Підготовлену овочеву масу викладіть у форму і розрівняйте.
  12. Потім по всій поверхні рівномірно розкладіть м’ясні кульки і злегка втисніть їх в овочевий шар.
  13. Між м’ясними кульками розподіліть помідори черрі.
  14. Поставте форму в духовку до 180 градусів і запікайте до готовності близько 40 хвилин.
Дивіться також:  Свинячі ребра на цибулі в духовці в рукаві (рецепт)

Котлети в духовці — рецепт котлет в листковому тісті

Коли ви вибираєте в магазині звичайне листкове тісто, то звертайте увагу на відсутність грудочок. А якщо вас зацікавила бездріжджове тісто, то в ньому має бути, як мінімум, 140 шарів.

Вам знадобиться:

  • Готове листкове тісто — 500 г
  • М’ясний фарш — 600 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Панірувальні сухарі — 50 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Петрушка, сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. У м’ясний фарш додати дрібно нарізану цибулю, петрушку, сухарі, сіль, перець. Добре все перемішайте.
  2. підготовлений фарш, скрутіть в джгут і припылите борошном.
  3. Розморожене листкове бездріжджове тісто розкачати тонко.
  4. Розкатане тісто розрізати на дві частини, щоб зручно було працювати.
  5. Заздалегідь продумайте якого діаметру вам би хотілося мати котлети. В залежності від цього і розріжте тісто.
  6. Покладіть на тісто ковбаску з фаршу. Спочатку загорніть краї майбутнього рулету на фарш. І загорніть рулет так, щоб шов був внизу.
  7. Змастіть рулет збитим яйцем.
  8. Потім, візьміть гострий ніж і пиляючими рухами, розріжте рулет на шматочки.
  9. Зверху кожного шматочка, в тесті, зробіть хрестоподібний надріз.
  10. Деко застеліть пергаментом і викладіть на нього шматочки рулету з фаршем. Шматочки не повинні стикатися один з одним.
  11. Поставте деко на 40-45 хвилин в духовку при 200 градусах С.

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати блюдо з кабачків і фаршу в духовці

Подивіться незвичайне блюдо з кабачками, фаршем та сиром.

Відмінне блюдо чудово урізноманітнює меню обіду чи вечері.