М’ясо тушковане готують багато господинь, щоб подати його потім як друге блюдо. Щоб приготувати його дуже смачним, потрібна кулінарна фантазія. І робити це зовсім не складно, тому що м’ясо відмінно поєднується з різними продуктами.
Щоб приготувати з нього найрізноманітніші страви, застосовуються різні види теплової обробки. А саме, варіння, припускання, смаження, тушкування та запікання.
Сьогодні ви знайдете тут кулінарні рецепти, в яких зроблено акцент на м’ясо тушковане. Даний спосіб його приготування задовольнить найвишуканіший смак. Тому що буде дуже апетитно і смачно.
Як загасити м’ясо в каструлі з аґрусом і горіхами
Подивіться цікавий рецепт, який повинен бути в меню будь-якої господині.
Потрібно:
- М’ясо будь — 800 г
- Ядра горіхів — 100 г
- Цибуля — 1 шт.
- Цедра 1 лимона
- Аґрус — 100 г
- Червоний мелений перець — 1 ст. л.
- Сметана, жир, сіль — за смаком
Приготування
- М’ясо наріжте невеликими шматочками.
- Обсмажте нарізані шматочки на сковороді в будь-якому жирі.
- Потім складіть їх в каструлю, додайте перець, рубані ядра горіхів, цибулю, сіль, подрібнену цедру і агрус.
- Потім тушкуйте все інгредієнти під кришкою до готовності.
- Перед подачею до столу додайте ще сметану.
- За бажанням можете заправити страву томатною пастою, додати скибочки солоних огірків.
На гарнір подайте відварну картоплю.
М’ясо тушковане в пиві
Міцне пиво додає м’ясу темний колір і горіховий присмак. А довге зберігання тільки покращує його смак.
Необхідні продукти:
- Пісна яловичина 900 г
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Ріпчаста цибуля — 2 шт.
- Цукор — 1 ч. л.
- Міцне пиво — 1 склянка
- М’ясний бульйон — 450 г
- Чебрець -1/2 ч. л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Морква — 4 шт.
- Дрібний молода картопля — 700 г
- Кукурудзяне борошно — 2 ст. л.
- Білий винний оцет — 1/2 ст. л.
- Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Наріжте м’ясо кубиками, посоліть і поперчіть.
- У каструлі розігрійте олію, щоб підсмажити шматочки м’яса з усіх сторін протягом 10 хвилин.
- Підсмажені шматочки викладіть з каструлі на тарілку.
- А у каструлю покладіть нарізану цибулю, посоліть, поперчіть і смажте його на помірному вогні 10 хвилин. Потім додайте цукор і перемішайте.
- Обсмажені шматочки м’яса поверніть назад в каструлю.
- Влийте бульйон і пиво. Додайте чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте більше 1 години, поки м’ясо тушковане не стане м’яким.
- Потім додайте крупно нарізану моркву, картоплю і тушкуйте до повної готовності овочів.
- Перед подачею розігрійте на маленькому вогні.
- Зробіть суміш води з борошном і влийте в каструлю. Потім протягом 3 хвилин, поки не загусне.
- Вийміть лавровий лист і влийте, розмішуючи, оцет.
- В кінці посипте зеленню петрушки.
Блюдо виходить дуже ситним та смачним.
Баранина, тушкована з цибулею, морквою і картоплею
Для любителів баранини, цей рецепт підійде відмінно в список сімейного меню.
Необхідно:
- Баранина — 600 г
- Ріпчаста цибуля — 400 г
- Морква — 300 г
- Картопля — 300 г
- Масло, лавровий лист, мелений чорний перець, вода, сіль — за смаком
Приготування
- Молоду баранину наріжте шматочками середніх розмірів.
- У розігрітому маслі обсмажте нарізані шматочки до утворення рум’яної скоринки.
- Цибуля і морква вимийте і почистіть.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- До шматочків м’яса додайте підготовлені цибулю і моркву обсмажте разом.
- Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кружальцями.
- Кружечки картоплі викладіть в сковороду з м’ясом.
- Потім влийте воду так, щоб вона трохи не закрила картоплю.
- Додайте сіль, перець, лавровий лист і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати яловичину, тушковану з чорносливом на сковороді
За цим рецептом можна приготувати святковий м’ясне блюдо.
Присутність чорносливу у страві додає йому тонку пікантність.
Стегенця, тушковані з овочами
Курочка з овочами виходить дуже смачно, спробуйте приготувати.
Інгредієнти:
- Курячі стегенця -1.8 кг
- Картопля — 500 г
- Цукіні — 500 г
- Дрібна морква — 500 г
- Кольрабі — 500 г
- Цибуля — 150 г
- Лимон — половина
- Вершкове масло — 25 г
- Оливкова олія -150 мл
- Біле вино — 150 мл
- Жир — 150 г
- Кунжутне насіння — 20 г
- Розмарин — 2 гілочки
- Зелень — 1 пучок
- Мелений чорний перець, сіль — за смаком
Приготування
- Обробіть стегенця, посипте сіллю і перцем.
- Сік половини лимона змішайте з 50 мл оливкової олії і влийте в стегенця. Ще додайте гілочки розмарину.
- Маринуйте стегенця протягом 1 години.
- Всі овочі вимийте і очистіть. Кольрабі і моркву наріжте скибочками.
- Цибулю і картоплю наріжте кубиками.
- Картоплю відваріть до напівготовності.
- Рослинне масло нагрійте і обсмажте в ньому мариновані стегенця з усіх боків до утворення хрусткої скоринки.
- Потім стегенця дістаньте і в утворився соку обсмажте цибулю. Потім додайте кольрабі, моркву, цукіні і розмарин. Трохи стушкуйте і влийте біле вино.
- У змащений жиром сотейник, викладіть стегенця, тушковані овочі і картопля.
- Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів С.
Перед подачею до столу викладіть м’ясо тушковане на блюдо. Зверху посипати кунжутним насінням. Ще полийте розтопленим вершковим маслом і прикрасьте зеленню.
Свинина, тушкована з яблуками
До готового другого блюда можна подати будь-який гарнір.
Потрібно:
- М’ясо (лопатка, корейка) — 600 г
- Жир — 30 г
- Цибуля — 75 г
- Яблука — 200 г
- Борошно — 20 г
- Кмин або майоран, сіль — за смаком
Приготування рецепта
- М’ясо посипте сіллю і борошном. Обсмажте в сильно розігрітому жирі з усіх боків.
- Перекладіть обсмажене м’ясо в інший посуд.
- Влийте жир від смаження, посипте кмином або майораном.
- Додайте кілька ложок води і тушкуйте в закритому посуді до м’якості. При цьому, час від часу підливаючи воду.
- Яблука наріжте на скибочки. Попередньо приберіть барабан з насінням.
- В кінці гасіння покладіть нарізану кружальцями цибулю і скибочки яблук.
- Коли м’ясо стане м’яким, то дістаньте його.
- А соус протерти через сито, посоліть, заправте спеціями і доведіть до кипіння.
- Вынутое м’ясо наріжте навскоси поперек волокон.
- Укладіть скибочки м’яса на блюдо і полийте яблучним соусом.
На гарнір подайте картопля, буряк, квашену капусту або солоні огірки.
М’ясо тушковане з грибами і горіхами
Подивіться рецепт, в якому вишуканий смак грибів і горіхів приємно вас здивує.
Необхідно:
- Свинина — 250 г
- Горіхи — 250 г
- Цибуля — 2 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Рослинна олія — 4 ст. л.
- Помідори — 5 шт.
- Гриби — 1 жменя
- Солодкий перець — 2 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Сік 1/2 лимона
- Зелена цибуля, петрушка, чорний перець — за смаком
Приготування
- Засипте горіхи в сильно киплячу воду і варіть протягом 10 хвилин.
- В іншому посуді розігрійте 3 ст. л. рослинного масла. Покладіть в нього дрібно нарізану цибулю, часник і нарізане кубиками м’ясо свинини.
- Помідори обдайте окропом і зніміть з них шкірку.
- Гриби наріжте тонкими скибочками. Додайте дрібно нарізану цибулю, нарізану зелень петрушки, нарізаний солодкий перець.
- Змішайте грибну суміш з підготовленим м’ясом і тушкуйте протягом 20-30 хвилин. Додайте сіль і перець.
- Коли м’ясо тушковане буде готово, то змішайте його з охолодженими горіхами.
- З яєць, дрібки солі і 2 ст. л. води приготуйте масу для омлету.
- З приготовленої з яєць маси зробіть омлет.
- Наріжте омлет смужками і прикрасьте ними перекладене в глибоке блюдо м’ясо і овочі.
Готову страву збризніть соком лимона і прикрасьте зеленню.
Тушковане м’ясо з кольоровою капустою в духовці
Подивіться рецепт смачного м’ясного блюда з кольорової капустою.
Інгредієнти:
- Нежирний м’ясний фарш — 500 г
- Цвітна капуста — 1 качан
- Часник — 2 зубчики
- Сметана — 300 г
- Вершкове масло — 150 г
- Вино — 3/4 склянки
- Твердий сир — 200 г
- Сіль — за смаком
Приготування
- На дно жароміцної посуду покладіть вершкове масло і розподіліть його по поверхні.
- Качан цвітної капусти розберіть на суцвіття і вимийте їх.
- Половину розібраних суцвіть покладіть на вершкове масло.
- Потім укладіть зверху м’ясний фарш. Посоліть його і додайте розтерті зубчики часнику.
- Зверху шару фаршу розподіліть другу половину суцвіть цвітної капусти.
- Потім все це залити червоним вином, сметаною і посипати твердим сиром.
- Закрийте посуд кришкою, поставте в розігріту духовку і тушкуйте до готовності.
Подавайте м’ясо тушковане на стіл в гарячому вигляді.
Відео про те, як приготувати капусту тушковану з м’ясом
Тушковане м’ясо завжди дозволяє приготувати простий і смачний обід.
Готуйте із задоволенням !