Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)

М’ясо тушковане готують багато господинь, щоб подати його потім як друге блюдо. Щоб приготувати його дуже смачним, потрібна кулінарна фантазія. І робити це зовсім не складно, тому що м’ясо відмінно поєднується з різними продуктами.

Щоб приготувати з нього найрізноманітніші страви, застосовуються різні види теплової обробки. А саме, варіння, припускання, смаження, тушкування та запікання.

Сьогодні ви знайдете тут кулінарні рецепти, в яких зроблено акцент на м’ясо тушковане. Даний спосіб його приготування задовольнить найвишуканіший смак. Тому що буде дуже апетитно і смачно.

Як загасити м’ясо в каструлі з аґрусом і горіхами

Подивіться цікавий рецепт, який повинен бути в меню будь-якої господині.

Потрібно:

  • М’ясо будь — 800 г
  • Ядра горіхів — 100 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Цедра 1 лимона
  • Аґрус — 100 г
  • Червоний мелений перець — 1 ст. л.
  • Сметана, жир, сіль — за смаком

Приготування

  1. М’ясо наріжте невеликими шматочками.
  2. Обсмажте нарізані шматочки на сковороді в будь-якому жирі.
  3. Потім складіть їх в каструлю, додайте перець, рубані ядра горіхів, цибулю, сіль, подрібнену цедру і агрус.
  4. Потім тушкуйте все інгредієнти під кришкою до готовності.
  5. Перед подачею до столу додайте ще сметану.
  6. За бажанням можете заправити страву томатною пастою, додати скибочки солоних огірків.

На гарнір подайте відварну картоплю.

М’ясо тушковане в пиві

Міцне пиво додає м’ясу темний колір і горіховий присмак. А довге зберігання тільки покращує його смак.

Необхідні продукти:

  • Пісна яловичина 900 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Міцне пиво — 1 склянка
  • М’ясний бульйон — 450 г
  • Чебрець -1/2 ч. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Морква — 4 шт.
  • Дрібний молода картопля — 700 г
  • Кукурудзяне борошно — 2 ст. л.
  • Білий винний оцет — 1/2 ст. л.
  • Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком
Дивіться також:  Мясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

Спосіб приготування

  1. Наріжте м’ясо кубиками, посоліть і поперчіть.
  2. У каструлі розігрійте олію, щоб підсмажити шматочки м’яса з усіх сторін протягом 10 хвилин.
  3. Підсмажені шматочки викладіть з каструлі на тарілку.
  4. А у каструлю покладіть нарізану цибулю, посоліть, поперчіть і смажте його на помірному вогні 10 хвилин. Потім додайте цукор і перемішайте.
  5. Обсмажені шматочки м’яса поверніть назад в каструлю.
  6. Влийте бульйон і пиво. Додайте чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння.
  7. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте більше 1 години, поки м’ясо тушковане не стане м’яким.
  8. Потім додайте крупно нарізану моркву, картоплю і тушкуйте до повної готовності овочів.
  9. Перед подачею розігрійте на маленькому вогні.
  10. Зробіть суміш води з борошном і влийте в каструлю. Потім протягом 3 хвилин, поки не загусне.
  11. Вийміть лавровий лист і влийте, розмішуючи, оцет.
  12. В кінці посипте зеленню петрушки.