М’ясо тушковане готують багато господинь, щоб подати його потім як друге блюдо. Щоб приготувати його дуже смачним, потрібна кулінарна фантазія. І робити це зовсім не складно, тому що м’ясо відмінно поєднується з різними продуктами.
Щоб приготувати з нього найрізноманітніші страви, застосовуються різні види теплової обробки. А саме, варіння, припускання, смаження, тушкування та запікання.
Сьогодні ви знайдете тут кулінарні рецепти, в яких зроблено акцент на м’ясо тушковане. Даний спосіб його приготування задовольнить найвишуканіший смак. Тому що буде дуже апетитно і смачно.
Як загасити м’ясо в каструлі з аґрусом і горіхами
Подивіться цікавий рецепт, який повинен бути в меню будь-якої господині.
Потрібно:
- М’ясо будь — 800 г
- Ядра горіхів — 100 г
- Цибуля — 1 шт.
- Цедра 1 лимона
- Аґрус — 100 г
- Червоний мелений перець — 1 ст. л.
- Сметана, жир, сіль — за смаком
Приготування
- М’ясо наріжте невеликими шматочками.
- Обсмажте нарізані шматочки на сковороді в будь-якому жирі.
- Потім складіть їх в каструлю, додайте перець, рубані ядра горіхів, цибулю, сіль, подрібнену цедру і агрус.
- Потім тушкуйте все інгредієнти під кришкою до готовності.
- Перед подачею до столу додайте ще сметану.
- За бажанням можете заправити страву томатною пастою, додати скибочки солоних огірків.
На гарнір подайте відварну картоплю.
М’ясо тушковане в пиві
Міцне пиво додає м’ясу темний колір і горіховий присмак. А довге зберігання тільки покращує його смак.
Необхідні продукти:
- Пісна яловичина 900 г
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Ріпчаста цибуля — 2 шт.
- Цукор — 1 ч. л.
- Міцне пиво — 1 склянка
- М’ясний бульйон — 450 г
- Чебрець -1/2 ч. л.
- Лавровий лист — 1 шт.
- Морква — 4 шт.
- Дрібний молода картопля — 700 г
- Кукурудзяне борошно — 2 ст. л.
- Білий винний оцет — 1/2 ст. л.
- Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Наріжте м’ясо кубиками, посоліть і поперчіть.
- У каструлі розігрійте олію, щоб підсмажити шматочки м’яса з усіх сторін протягом 10 хвилин.
- Підсмажені шматочки викладіть з каструлі на тарілку.
- А у каструлю покладіть нарізану цибулю, посоліть, поперчіть і смажте його на помірному вогні 10 хвилин. Потім додайте цукор і перемішайте.
- Обсмажені шматочки м’яса поверніть назад в каструлю.
- Влийте бульйон і пиво. Додайте чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння.
- Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте більше 1 години, поки м’ясо тушковане не стане м’яким.
- Потім додайте крупно нарізану моркву, картоплю і тушкуйте до повної готовності овочів.
- Перед подачею розігрійте на маленькому вогні.
- Зробіть суміш води з борошном і влийте в каструлю. Потім протягом 3 хвилин, поки не загусне.
- Вийміть лавровий лист і влийте, розмішуючи, оцет.
- В кінці посипте зеленню петрушки.