Варення з пелюсток троянд — 5 рецептів в домашніх умовах

Варення з пелюсток троянд готують на зиму в той час, коли цвітуть троянди. А цвітуть троянди на наших садових ділянках майже все літо. Зрізайте квіти і робіть заготівлю дуже корисного змісту для здоров’я.

Якщо ви вирішили заготовити пелюстки запас, то потрібно правильно доглядати за бутонами троянд, щоб квіти були хорошої якості. При цьому, найкраще боротися з хворобами та шкідниками за допомогою народних засобів.

Варення з квіток троянд є корисним для організму людини. Люди використовують його як допоміжний засіб при лікуванні хронічних тонзилітів і простудних ангін у дітей і дорослих. Вживають варення без особливої дозування, запиваючи чаєм.

Рецепт варення з різних пелюсток троянд на зиму

У цьому рецепті використовуються пелюстки: чайної троянди, білі троянди, червоні троянди, троянди, шипшини.

Інгредієнти:

  • Пелюстки троянд — 100 г
  • Цукор — 400 г
  • Вода — 70 мл
  • Лимонна кислота — 0,5 чайної ложки

Приготування

1. На своїй садовій ділянці обриваємо квітки у різних троянд і йдемо з ними на кухню.

2. Від чашечки квітки відокремлюємо листочки в сито, щоб через дірочки пішли всякі дрібні жучки.

3. Пелюстки відокремили і зараз їх треба зважити.

4. Перед вами всього за вагою 100 г пелюсток. Нехай вони так трохи постоять, щоб пішли жучки.

5. Потім насипаємо лимонну кислоту і половину підготовленого цукру.

6. Зараз починаємо рукою пережимати пелюстки до появи соку.

7. Ось у такому стані закрити чашку кришкою і залишаємо так на 12 годин.

8. Висипаємо В каструлю 300 г цукру і виливаємо воду. Каструлю ставимо на вогонь, розмішуємо і доводимо цукровий сироп до кипіння.

9. Опускаємо пелюстки в киплячий сироп. Перемішуємо і варимо варення з пелюсток троянд 15 хвилин.

Дивіться також:  Салат на зиму: 8 рецептів смачних салатів з овочами в банках

10. Пройшло 15 хвилин і ось заготівля на зиму готова.

11. Розливаємо вміст каструлі з маленьким стерилізованим баночках. Закриваємо стерильно чистими кришками.

Трохи варення залишилося для проби. Приємного апетиту !

Варення з пелюсток троянд шипшини

Для приготування варення підійдуть будь-які сорти дикорослого шипшини. Квітки повинні бути махровими. Пелюстки збирайте в ранні ранкові години, коли повітря свіже. Захоплюйте пальцями рук розпустилися квітки, але ще нев’янучі.

Спосіб приготування

  1. Пелюстки укладіть в банку шарами, пересипаючи цукровим піском і утрамбовувавши ложкою.
  2. Співвідношення пелюсток і цукру беруться зазвичай приблизно.
  3. На пів-літрову банку може піти навіть 0.5 кг цукру.
  4. Коли банку буде щільно набита, її потрібно накрити кришкою і поставити в холодильник.
  5. Пелюстки з часом осядуть і виділять сік. Цей ароматний сік являє собою цілюще бурштиновий продукт з прекрасними смаковими якостями.