Солодкі помідори на зиму — 6 рецептів з дуже смачним розсолом

Солодкі помідори на зиму — найсмачніша заготовка. І, дійсно, солодкий і ароматний розсіл випивається без залишку. Найчастіше томати заготовляють в 1 літрових і 3 літрових банках.

З томатів в домашніх умовах можна зробити різноманітні заготовки, наприклад, можна їх засолити або замаринувати, приготувати їх на зиму зеленими плодами, заготовити Асорті з огірками і багато всяких салатів.

Завжди слід пам’ятати про те, щоб помідори не втрачали гарного зовнішнього вигляду і зберігали щільність м’якоті, їх необхідно наколоти у плодоніжки загостреною паличкою.

Спосіб приготування

1. Обов’язково проколюємо томати паличкою в саму плодоніжку, щоб не лопнула шкірка на плодах. Для гарного сполучення візьмемо плоди різного кольору — червоні і помаранчеві.

2. Цибулю нарізаємо кільцями, але не дуже тонкими, інакше смак його заготівлі буде відчуватися погано. Починаємо заповнювати стерилізовані банки: по 5 гвоздичок на кожну банку, шар цибулевих кілець, помідори. Чергуючи цибулю з помідорами, заповнюємо банки до верху.

3. Відразу заливаємо всі банки окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо постояти так на 15-20 хвилин. Потім зливаємо розсіл з банки в каструлю для кип’ятіння.

4. У 1.5 літрові банки без розсолу кладемо: 1 ст. ложку солі з гіркою і 3 ст. ложки цукру. В 1 літрові банки насипаємо: 1 десертну ложку солі з гіркою і 3 десертні ложки цукру. Баночки потрібно струснути, щоб сіль і цукор прокидалися в глибину.

5. Заливаємо все баночки закип’яченим розсолом поки тільки до плічок.

6. Останнім етапом наливаємо есенцію: в 1.5 літрові банки — трохи не повну 1 ст. ложку в 1 літрові банки — трохи не повну десертну ложку.

7. Беремо каструлю з розсолом і доливаємо баночки до верху. Нехай розсіл тече з баночки, не біда, для його вбирання є рушник.

Дивіться також:  Варення з агрусу: 9 смачних рецептів варення з агрусу з фото

8. Закручуємо банки кришками, перевертаємо і закутуємо «під шубу».

Вийшло 3 банки — на 1.5 літра та 3 банки — на 1 літр.

Відео про те, як приготувати томати з яблуками без оцту і стерилізації

Зверніть увагу на цей рецепт, в результаті якого яблука і солодкі помідори можна давати дітям. Розсіл в поєднанні яблук і томатів виходить незвичайно смачним.

Антонівка дає кислий ефект і служить консервантом.

Дуже смачні солодкі помідори з лимонною кислотою

Дізнайтеся рецепт солодких томатів з ніжним смаком без стерилізації на зиму.

Необхідні продукти:

  • томати
  • базилік, часник 2 зубчики на 1 банку
  • болгарський перець для краси і смаку

Для маринаду на 1 літр води:

  • 2 ст. ложки солі без гірки
  • 100 г цукру
  • гірчиця в зернах — 1 ч. ложка
  • суміш перців горошком на банку — 10-12 шт.
  • лимонна кислота на 1.5 л. банку — 0.5 ч. ложки
  • те ж на 1 л. банку — 1/ ч. ложки
  • якщо банка 3 л — 1 ч. ложка
  • (в банку 1.5 л поміщається 500-700 мл розсолу)

План дій

1. Базилік можна брати фіолетовий або зелений, завантажуєм його на дно банки. Банки повинні бути простерилизованными, а кришки прокип’яченими.

2. Слідом насипаємо суміш перців і розрізані зубчики часнику.

3. Потім складаємо томати з проколытыми зубочисткою плодоніжками. Плоди чергуємо з листям базиліка і нарізаними шматочками болгарського перцю. Заповнили банку ємністю 1.5 літра. Таким чином заповнюємо банку ємністю 1 літр.

4. Заливаємо плоди в банках окропом, зверху прикриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.

5. Маринад будемо готувати з злитого розсолу з обох банок. Маринад готуємо з розрахунку на 1 літр, пам’ятайте про це. Каструлю з розсолом ставимо на вогонь і засипаємо сіль, цукор зерна гірчиці. Даємо прокипіти маринаду 2-3 хвилини і будемо заливати солодкі помідори.

Дивіться також:  Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

6. Поки закипає маринад в банки з плодами насипаємо в кожну банку лимонну кислоту.

7. Заливаємо банки киплячим маринадом і відразу закручуємо кришки.

8. Банки перевертаємо догори дном і перевіряємо на герметичність.

Останнім кроком буде укутування банок теплою тканиною до охолодження.

Як приготувати томати натуральними з цукром без оцту

Такий спосіб заготівлі мало хто знає, але він має поширення серед знавців рідкісних заготовок. Рецепт зі стерилізацією банок.

Тактика дій

  1. У томатів вирізаємо плодоніжку і засипаємо отвір цукровим піском.
  2. Акуратно укладаємо плоди в банки вгору плодоніжкою.
  3. Обережно заливаємо помідори маринадом (на 1 літр води кладемо 1 ст ложку солі і 0.5 ст. ложки цукру).
  4. Стерилізувати в киплячій воді: пів-літрові банки — 5-7 хвилин, літрові — 10-15 хвилин.

Заготівля виконана.

Відео про те, як приготувати солодкі помідори з огірками і дуже смачним розсолом

Дізнайтеся рецепт, який готують мої знайомі садівники і говорять: він вже історія нашої сім’ї — подобається всім.

Сподіваюся, наведені рецепти увійдуть у вашу сімейну колекцію заготовок. Удачі !