Маслюки мариновані — найпоширеніша грибна заготовка. Їх неможливо сплутати з іншими грибами. Збирати їх одне задоволення, тому що кошик наповнюється швидко і доводиться дістати ще й пакет.
Найчастіше гриби цього виду консервують способом маринування. Для приготування придатні молоді, щільні і не перестиглі. Якщо вони будуть великими, то капелюшки розрізають, ніжки відрізають і теж розділяють, а дрібні грибочки консервують цілком.
Сьогодні розглянемо різні рецепти маринування на зиму маслюків з шкіркою на капелюшках і без шкірки (очищених від плівки на капелюшку).
Мариновані маслюки на зиму, приготовані гарячим способом з шкіркою
Дізнайтеся рецепт в якому плівка (шкірка) на капелюшку не буде чиститися, при цьому, маслюки мариновані будуть ніжними та смачними. У даному рецепті стерилізація банок з грибами не робиться.
Інгредієнти:
- Маслюки
Для маринаду на 1 літр води:
- 2 ст. ложки солі
- 3 ст. ложки цукру
- 1.5-2 ч. ложки оцтової есенції 70%
- Спеції: 3 лаврових аркуша, 8 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику
Приготування
1. Гриби очищають від сміття, миємо. кладемо в каструлю з водою і ставимо на вогонь.
Переробляти гриби треба швидко, так як на повітрі вони швидко темніють. Після нарізки їх потрібно відразу опустити в холодну воду, в яку додана 1 чайна ложка солі і 2 г лимонної кислоти на 1 літр води.
2. Вода доходить до кипіння, починає з’являтися піна, яку прибираємо ложкою. Разом з піною догори піднімається і сміття, який так само прибираємо. Помічаємо, що маслюки не темніють завдяки присутності лимонної кислоти. Так варимо, помішуючи, 20 хвилин.
3. При варінні гриби зменшуються в об’ємі і рівномірно розподіляються в об’ємі розсолу.
Варка вважається закінченою, як тільки гриби опустяться на дно.
4. Вимикаємо вогонь, дістаємо гриби з каструлі в друшляк. Промиваємо сварившиеся маслюки під струменем проточної води.
5. Варені гриби ставимо на ваги, вийшло 1 340 грам.
6. Готуємо маринад: наливаємо в каструлю 1 літр води, кладемо 2 ст. ложки солі, 3 ст . ложки цукру, 2 лаврових аркуша, 8 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику. Обсяг маринаду достатній для нашого кількості зварених грибів.
7. Як тільки маринад закипить, опускаємо в нього маслюки. Знову доводимо до кипіння і вливаємо 2 чайні ложки оцтової есенції. Гриби повинні покипіти ще 15 хвилин. Всі маслюки мариновані готові.
8. Гарячими розкладаємо гриби по стерилізованим банкам.
9. Як тільки банку наповниться, відразу закручуємо її кришкою і перевертаємо. Готове.
Вдалих заготовок !