Маслюки мариновані — 4 рецепту приготування на зиму

Маслюки мариновані — найпоширеніша грибна заготовка. Їх неможливо сплутати з іншими грибами. Збирати їх одне задоволення, тому що кошик наповнюється швидко і доводиться дістати ще й пакет.

Найчастіше гриби цього виду консервують способом маринування. Для приготування придатні молоді, щільні і не перестиглі. Якщо вони будуть великими, то капелюшки розрізають, ніжки відрізають і теж розділяють, а дрібні грибочки консервують цілком.

Сьогодні розглянемо різні рецепти маринування на зиму маслюків з шкіркою на капелюшках і без шкірки (очищених від плівки на капелюшку).

Мариновані маслюки на зиму, приготовані гарячим способом з шкіркою

Дізнайтеся рецепт в якому плівка (шкірка) на капелюшку не буде чиститися, при цьому, маслюки мариновані будуть ніжними та смачними. У даному рецепті стерилізація банок з грибами не робиться.

Інгредієнти:

  • Маслюки

Для маринаду на 1 літр води:

  • 2 ст. ложки солі
  • 3 ст. ложки цукру
  • 1.5-2 ч. ложки оцтової есенції 70%
  • Спеції: 3 лаврових аркуша, 8 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику

Приготування

1. Гриби очищають від сміття, миємо. кладемо в каструлю з водою і ставимо на вогонь.

Переробляти гриби треба швидко, так як на повітрі вони швидко темніють. Після нарізки їх потрібно відразу опустити в холодну воду, в яку додана 1 чайна ложка солі і 2 г лимонної кислоти на 1 літр води.

2. Вода доходить до кипіння, починає з’являтися піна, яку прибираємо ложкою. Разом з піною догори піднімається і сміття, який так само прибираємо. Помічаємо, що маслюки не темніють завдяки присутності лимонної кислоти. Так варимо, помішуючи, 20 хвилин.

3. При варінні гриби зменшуються в об’ємі і рівномірно розподіляються в об’ємі розсолу.

Варка вважається закінченою, як тільки гриби опустяться на дно.

4. Вимикаємо вогонь, дістаємо гриби з каструлі в друшляк. Промиваємо сварившиеся маслюки під струменем проточної води.

Дивіться також:  Ікра з помідорів на зиму — рецепти своїми руками томатної ікри

5. Варені гриби ставимо на ваги, вийшло 1 340 грам.

6. Готуємо маринад: наливаємо в каструлю 1 літр води, кладемо 2 ст. ложки солі, 3 ст . ложки цукру, 2 лаврових аркуша, 8 горошин чорного перцю, 4 зубчики часнику. Обсяг маринаду достатній для нашого кількості зварених грибів.

7. Як тільки маринад закипить, опускаємо в нього маслюки. Знову доводимо до кипіння і вливаємо 2 чайні ложки оцтової есенції. Гриби повинні покипіти ще 15 хвилин. Всі маслюки мариновані готові.

8. Гарячими розкладаємо гриби по стерилізованим банкам.

9. Як тільки банку наповниться, відразу закручуємо її кришкою і перевертаємо. Готове.

Вдалих заготовок !

Як приготувати маринад для грибів на зиму — відео рецепт

Подивіться приготування маринаду для великої кількості маслюків. Міркування автора відео будуть вам дуже корисні, тому що сьогодні ми збираємо маслюки, а по дорозі додому нам можуть попастися багато білих грибів.

Загальні принципи готування маринаду допоможуть вам поповнити свої знання для заготівлі та інших видів грибів.

Маслюки мариновані — класичний рецепт з оцтом без стерилізації

Більшість людей маслюки від плівки на капелюшку очищають. І мене так вчили батьки. Подивіться класичний підхід до консервування грибів на зиму.

Спосіб приготування

1. Насамперед зібрані гриби очищають від сміття і з кожною капелюшки знімаємо плівку.

2. Від капелюшків відрізаємо все ніжки і відкладаємо їх в іншу чашку, щоб зварити з них грибовницу або смачно посмажити.

3. Очищені гриби миємо під струменем проточної води, кожен окремо.

Якщо немає проточної води, тоді можна їх вимити шляхом багаторазового занурення у відро з холодною водою, дають їй стекти.

4. Великі капелюшки розрізаємо на частини, а дрібні залишаємо цілими.

5. Підготовлені гриби кладемо в каструлю для варива і наливаємо холодну воду. Каструлю ставимо на вогонь і варимо 15 хвилин.

Під час варіння розсіл повинен покривати гриби. Щоб проварилися зо рівномірно, при варінні обережно перемішують дерев’яною кописткою.

6. Тим часом стерилізуємо над парою скляні банки.

Дивіться також:  Варення з полуниці. Як зварити його густим з цілими ягодами

7. А також кип’ятимо залізні кришки.

8. Приступаємо до приготування маринаду. Включаємо міркування: У нас є 500 г маслюків. На це кількість грибів наливаємо в каструльку 300 г води, насипаємо 1.5 ст. ложки цукру, 1 ст. ложку солі з гіркою, 6 шт. чорного перцю горошком, 2 шт. гвоздики і горошки коріандру. Ставимо каструльку на вогонь.

9. Коли маринад закипить, відразу ж забираємо гриби шумівкою з каструлі, в якій вони варилися і розміщуємо їх в каструльку з маринадом. Маслюки мариновані варимо в каструльці ще 15 хвилин. Потім знімаємо з вогню й даємо трохи охолонути.

10. У каструльку з грибами додаємо 1 чайну ложку оцтової есенції 70% і перемішуємо.

11. У банку нарізаємо часник і кладемо лавровий листочок.

12. Нарешті, накладаємо маслюки мариновані в підготовлену 0.5 літрову баночку. Зверху доливаємо маринад і закриваємо залізною кришкою.

13. Як завжди, банку перевертаємо і закутуємо до охолодження.

Відео про те, як замаринувати маслюки на зиму під залізні кришки

Подивіться рецепт заготівлі на зиму великої кількості маслюків.

Сьогодні були розглянуті рецепти заготівлі грибів на зиму без стерилізації банок, що значно скорочує час приготування. Збереження банок у погребі доведено життєвою практикою.