Лечо з кабачків робиться за тим же принципом, що і лечо з перцю і помідорів. Але ми люди реалістичні, що бачимо, те й робимо. Тому розбираємо рецепти з кабачка покроково з супроводом фото.
Наше завдання — відібрати свіжі, непошкоджені та не перезрілі плоди.Ретельно плоди промити, очистити від неїстівних частин і нарізати за пропонованим рецептом. Консервацію будемо виробляти, по домашньому, в скляних баночках.
Кабачки консервовані завжди можна використовувати як гарнір до м’ясних і рибних страв.
Лечо з кабачка на зиму — простий рецепт з перцем, цибулею і томатним соком
Зробіть заготовку на зиму за цим рецептом і ваші рідні і близькі скажуть вам спасибі.
Інгредієнти:
- 3.5 кг молодих кабачків
- 500 г очищеного болгарського перцю
- 7 зубчиків часнику
- 2 — 3 великих цибулини
- 1 літр томатного соку (покупної або зроблений з свіжих помідор)
- 1 перець гіркий (свіжий або сушений)
- 250 г цукру
- 1 стакан соняшникової олії
- 1 склянка оцту 9 %
Приготування рецепту:
Томатний сік виливаємо у велику каструлю і
настригаем в нього ножицями частинки від усього гіркого перцю.
Кабачки нарізаємо невеликими брусочками, цибулю півкільцями, перець короткими смужками. У підсумку ми нарізали всі овочі.
Каструлю з томатним соком ставимо на вогонь і додаємо в неї: 250 грам цукру, склянка олії, дві столові ложки солі.
Вливаємо склянку оцту 9 % і все перемішуємо.
Поки маса в каструлі буде закипати — нарізаємо дрібно часник. Коли закипить томатний сік, опускаємо в нього нарізані кабачки, цибулю, часник і перець.
Все добре перемішуємо і прикриваємо кришкою.
Минуло 12 хвилин, маса осіла і починає закипати. Після гарного закипання варити, помішуючи, 15 хвилин.
Потім вимикаємо вогонь і накладаємо лечо з кабачка в стерилізовані банки.
Закриваємо кришкою і закатуємо. Перевертаємо банку догори дном і закутуємо під ковдру до повного охолодження.
Подібну процедуру робимо з усіма банками. Лечо з кабачка готово.
Смачна заготівля з кабачками. Рецепт лечо — як салат
Два перших рецепта схожі, але відмінність є в кількості інгредієнтів і підході до процесу приготування.
Лечо з кабачків і винограду. Рецепт лечо з новим смаком
Зверніть особливу увагу на цей рецепт і поділіться з друзями.
Цей рецепт здивує вас присмаком винограду. Незвичайний Рецепт на середземноморський лад.
Інгредієнти:
- Виноград — 600 г
- Печені перці — 2 шт.
- Кабачки — 2 шт.
- Помідори бланшовані — 6 шт.
- Часник — 1 головка
- Томатна паста — 200 г
- Соняшникову олію рафіновану — 100 мл
- Базилік — 1 чайна ложка
- Червоний гострий перець — 0.5 шт.
- Чорний перець горошком
- Яблучний оцет — 1 ст. ложка