Лечо з кабачка на зиму. Дізнайтеся 7 рецептів лечо, простих і смачних

Лечо з кабачків робиться за тим же принципом, що і лечо з перцю і помідорів. Але ми люди реалістичні, що бачимо, те й робимо. Тому розбираємо рецепти з кабачка покроково з супроводом фото.

Наше завдання — відібрати свіжі, непошкоджені та не перезрілі плоди.Ретельно плоди промити, очистити від неїстівних частин і нарізати за пропонованим рецептом. Консервацію будемо виробляти, по домашньому, в скляних баночках.

Кабачки консервовані завжди можна використовувати як гарнір до м’ясних і рибних страв.

Лечо з кабачка на зиму — простий рецепт з перцем, цибулею і томатним соком

Зробіть заготовку на зиму за цим рецептом і ваші рідні і близькі скажуть вам спасибі.

Інгредієнти:

  • 3.5 кг молодих кабачків
  • 500 г очищеного болгарського перцю
  • 7 зубчиків часнику
  • 2 — 3 великих цибулини
  • 1 літр томатного соку (покупної або зроблений з свіжих помідор)
  • 1 перець гіркий (свіжий або сушений)
  • 250 г цукру
  • 1 стакан соняшникової олії
  • 1 склянка оцту 9 %

Приготування рецепту:

Томатний сік виливаємо у велику каструлю і

настригаем в нього ножицями частинки від усього гіркого перцю.

Кабачки нарізаємо невеликими брусочками, цибулю півкільцями, перець короткими смужками. У підсумку ми нарізали всі овочі.

Каструлю з томатним соком ставимо на вогонь і додаємо в неї: 250 грам цукру, склянка олії, дві столові ложки солі.

Вливаємо склянку оцту 9 % і все перемішуємо.

Поки маса в каструлі буде закипати — нарізаємо дрібно часник. Коли закипить томатний сік, опускаємо в нього нарізані кабачки, цибулю, часник і перець.

Все добре перемішуємо і прикриваємо кришкою.

Минуло 12 хвилин, маса осіла і починає закипати. Після гарного закипання варити, помішуючи, 15 хвилин.

Потім вимикаємо вогонь і накладаємо лечо з кабачка в стерилізовані банки.

Дивіться також:  Соус на зиму. 11 кращих рецептів смачного домашнього соусу

Закриваємо кришкою і закатуємо. Перевертаємо банку догори дном і закутуємо під ковдру до повного охолодження.

Подібну процедуру робимо з усіма банками. Лечо з кабачка готово.

Смачна заготівля з кабачками. Рецепт лечо — як салат

Два перших рецепта схожі, але відмінність є в кількості інгредієнтів і підході до процесу приготування.

Лечо з кабачків і винограду. Рецепт лечо з новим смаком

Зверніть особливу увагу на цей рецепт і поділіться з друзями.

Цей рецепт здивує вас присмаком винограду. Незвичайний Рецепт на середземноморський лад.

Інгредієнти:

  • Виноград — 600 г
  • Печені перці — 2 шт.
  • Кабачки — 2 шт.
  • Помідори бланшовані — 6 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Томатна паста — 200 г
  • Соняшникову олію рафіновану — 100 мл
  • Базилік — 1 чайна ложка
  • Червоний гострий перець — 0.5 шт.
  • Чорний перець горошком
  • Яблучний оцет — 1 ст. ложка