Капуста маринована на зиму: 11 дуже смачних рецептів в банку

Капуста маринована на зиму — дуже простий і смачний спосіб консервування. Маринувати на зиму можна свіжу білоголову і червонокачанну капусту. Для цього вибирають тугі, здорові качани. У них вирізують качан і шаткують качани так само, як при квашенні.

Замість шинкування листя капусти можна розрізати на квадратні шматочки розміром 2-3 див Одного разу, в гостях, я побачила в банку шинковану капусту, в якій були і великі шматочки. Як приємно було похрумтіти, кусаючи великий шматок.

Отже, врожай ми виростили на своїх присадибних ділянках. Тепер головне — зберегти результати наших праць в банки на зиму. Щоб потім і так її поїсти і в якості закуски подати на стіл.

Приготування

  1. Наріжте капусту невеликими шматочками, розміром 1.5 х 1.5 див.
  2. Буряк і моркву очистіть і натріть на тертці для корейських салатів.
  3. У воду додайте цукор, сіль, олію, лавровий лист і перець горошком. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  4. Потім зніміть з плити і влийте оцет.
  5. В емальовану каструлю покладіть підготовлені капусту, моркву і буряк.
  6. Всі укладені овочі залийте маринадом, накрийте тарілкою і зверху притисніть вантажем. При цьому, капуста з овочами повинна бути вкрита розсолом.
  7. Всі залиште так на добу при кімнатній температурі.
  8. Потім розкладіть по банках, закрити кришками і поставте в холодильник.

Капуста з буряком в банках великими шматками

Другий спосіб відрізняється від першого тим, що розсіл готується на основі вареної буряків.

Необхідно для розсолу:

  • Варена буряк — 3 шт.
  • Оцет — 1.5 ст. л.
  • Сіль — 1.5 ст. л.
  • Червоний перець порошок — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Чорний перець — 1/2 ч. л.
  • Оцет 9% — 0.5 склянки
Дивіться також:  Компот з агрусу на зиму в банках: прості і смачні рецепти

Спосіб приготування

  1. Відваріть у воді з оцтом 3 буряків.
  2. У відвар додайте: сіль, червоний перець, цукор, чорний перець і оцет.
  3. Все перемішайте. Це буде ваш розсіл.
  4. Візьміть качан білокачанної капусти, розміром у 2-3 кг і розріжте його на 8 частин.
  5. На дно банки покладіть болгарський перець (2-3 шт.), гострий перець (3 шт.) і буряк, нарізаний кубиками.
  6. Зверху укладіть великі шматки капусти.
  7. Всі овочі в банку залийте теплим розсолом і покладіть під гніт.

Гостра капуста маринована на зиму з горіхами

Дізнайтеся смак горіха серед капустяного аромату.

Необхідні продукти:

  • Шаткована капуста — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 200 г
  • Товчені волоські горіхи — 100 г
  • Сіль — 30 г
  • Оцет 6% — 2 ст. л.
  • Часник, червоний мелений перець — за смаком.

Приготування рецепта

  1. Нашаткуйте вилок капусти і бланшируйте протягом 2-4 хвилин.
  2. Потім відразу ж промийте холодною водою і відіжміть.
  3. Покладіть підготовлену капусту в таз.
  4. Додайте до капусти дрібно нарізану цибулю і всі інші інгредієнти: волоський горіх, часник, оцет. сіль і червоний мелений перець.
  5. Доведіть всі інгредієнти до кипіння.
  6. Потім відразу розкладіть по стерилізованим банкам.
  7. Якщо капуста маринована на зиму дасть мало соку, то можна додати трохи кип’яченої води.
  8. Загорніть кришками.