Солоні помідори на зиму — дуже смачні рецепти

Солоні помідори на зиму — дуже смачна домашня заготовка. Її завжди роблять в осінній період, коли збирають останній урожай. Для засолювання придатні зрілі (але не перезрілі) червоні томати. А також рожеві й зелені. Дрібні зелені помідори солити не потрібно, тому що у них недорозвинені насіння і вони, в результаті, виходять жорсткими і несмачними.

Червоні томати при засолюванні розм’якшуються, тому їх потрібно солити в дрібній тарі. Приміром, в скляних банках. У великих бочках і чанах солять зелені і бурі томати.

Розсіл для заливки зелених і бурих томатів готують такий же фортеці, як для солоних огірків. Тобто 7-8 кг солі на 100 літрів води. Для червоних і рожевих томатів розсіл роблять міцніше — 10 кг солі на 100 літрів води. В якості спецій застосовують кріп, листя хрону, чорної смородини, коріандр, базилік та інші трави.

Засолювання помідорів на зиму може бути зроблена у вигляді цілих плодів або часточками. Способів соління існує дуже багато. І ось деякі з них:

  • Помідори на зиму часточками
  • Заготівля помідорів з часником
  • Солодкі помідори з дуже смачним розсолом
  • Томати на зиму без шкірки

Подивіться сьогодні інші рецепти, які раніше не розглядалися.

Солоні помідори на зиму з хріном і часником без стерилізації

Для приготування цього рецепту візьміть будь-яку кількість помідорів. Часнику і кореня хрону беріть по вашому смаку. Кількість чорного перцю горошком і кінзи залежить від кількості та місткості банок.

Для маринаду на 1 літр води буде потрібно:

  • Цукор — 3-4 ст. л.
  • Сіль — 1 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Добре вимийте помідори і обсушіть.
  2. Корінь хрону і часник очистіть.
  3. У стерильні банки укладіть помідори.
  4. На 2-літрову банку додайте 3-5 зубчиків часнику, 2-3 шматочка хрону, 3-4 горошини чорного перцю, пучок кінзи. Якщо є бажання додайте ще шматочок гострого перцю.
  5. Залийте помідори окропом по вінця і залиште на 10 хвилин.
  6. Потім злийте воду. І в розрахунку на 1 літр додайте в неї сіль, цукор і ще трохи води.
  7. Доведіть маринад до кипіння і залийте їм томати в банку.
  8. Загорніть кришками і укутайте до повного охолодження.
Дивіться також:  Ікра з буряка на зиму — найсмачніші рецепти бурякової ікри

Помідори у власному соку на зиму без оцту

Це найсмачніший рецепт солоних помідорів.

Потрібно:

  • Помідори м’ясисті для соку — 2 кг
  • Невеликі щільні помідори — 3 кг
  • Сіль — 80 г
  • Цукор — 50 г

Приготування рецепта

  1. Щоб зробити сік, наріжте м’ясисті помідори і викладіть їх у каструлю.
  2. Поставте каструлю на вогонь і трохи варіть під кришкою до розм’якшення. До кипіння доводити не потрібно.
  3. Потім відкиньте помідорну масу на друшляк і протріть. Ви отримаєте томатний сік.
  4. В отриманий томатний сік додайте сіль і цукор. Якщо помідори кислуваті, то цукру покладіть побільше.
  5. Невеликі щільні помідори вимийте і проколіть гострою паличкою в кількох місцях.
  6. Проколоті томати розкладіть по літровим банкам і залийте томатним соком по плічка. Томатний сік не повинен доходити до краю банки 2 див.
  7. Стерилізуйте банки 10-15 хвилин і закатайте кришки.

Бочкові солоні помідори в домашніх умовах з холодним розсолом