Солоні помідори на зиму — дуже смачні рецепти

Солоні помідори на зиму — дуже смачна домашня заготовка. Її завжди роблять в осінній період, коли збирають останній урожай. Для засолювання придатні зрілі (але не перезрілі) червоні томати. А також рожеві й зелені. Дрібні зелені помідори солити не потрібно, тому що у них недорозвинені насіння і вони, в результаті, виходять жорсткими і несмачними.

Червоні томати при засолюванні розм’якшуються, тому їх потрібно солити в дрібній тарі. Приміром, в скляних банках. У великих бочках і чанах солять зелені і бурі томати.

Розсіл для заливки зелених і бурих томатів готують такий же фортеці, як для солоних огірків. Тобто 7-8 кг солі на 100 літрів води. Для червоних і рожевих томатів розсіл роблять міцніше — 10 кг солі на 100 літрів води. В якості спецій застосовують кріп, листя хрону, чорної смородини, коріандр, базилік та інші трави.

Засолювання помідорів на зиму може бути зроблена у вигляді цілих плодів або часточками. Способів соління існує дуже багато. І ось деякі з них:

  • Помідори на зиму часточками
  • Заготівля помідорів з часником
  • Солодкі помідори з дуже смачним розсолом
  • Томати на зиму без шкірки

Подивіться сьогодні інші рецепти, які раніше не розглядалися.

Солоні помідори на зиму з хріном і часником без стерилізації

Для приготування цього рецепту візьміть будь-яку кількість помідорів. Часнику і кореня хрону беріть по вашому смаку. Кількість чорного перцю горошком і кінзи залежить від кількості та місткості банок.

Для маринаду на 1 літр води буде потрібно:

  • Цукор — 3-4 ст. л.
  • Сіль — 1 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Добре вимийте помідори і обсушіть.
  2. Корінь хрону і часник очистіть.
  3. У стерильні банки укладіть помідори.
  4. На 2-літрову банку додайте 3-5 зубчиків часнику, 2-3 шматочка хрону, 3-4 горошини чорного перцю, пучок кінзи. Якщо є бажання додайте ще шматочок гострого перцю.
  5. Залийте помідори окропом по вінця і залиште на 10 хвилин.
  6. Потім злийте воду. І в розрахунку на 1 літр додайте в неї сіль, цукор і ще трохи води.
  7. Доведіть маринад до кипіння і залийте їм томати в банку.
  8. Загорніть кришками і укутайте до повного охолодження.
Дивіться також:  Закуска з баклажанів на зиму — рецепти баклажанових закусок будинку

Помідори у власному соку на зиму без оцту

Це найсмачніший рецепт солоних помідорів.

Потрібно:

  • Помідори м’ясисті для соку — 2 кг
  • Невеликі щільні помідори — 3 кг
  • Сіль — 80 г
  • Цукор — 50 г

Приготування рецепта

  1. Щоб зробити сік, наріжте м’ясисті помідори і викладіть їх у каструлю.
  2. Поставте каструлю на вогонь і трохи варіть під кришкою до розм’якшення. До кипіння доводити не потрібно.
  3. Потім відкиньте помідорну масу на друшляк і протріть. Ви отримаєте томатний сік.
  4. В отриманий томатний сік додайте сіль і цукор. Якщо помідори кислуваті, то цукру покладіть побільше.
  5. Невеликі щільні помідори вимийте і проколіть гострою паличкою в кількох місцях.
  6. Проколоті томати розкладіть по літровим банкам і залийте томатним соком по плічка. Томатний сік не повинен доходити до краю банки 2 див.
  7. Стерилізуйте банки 10-15 хвилин і закатайте кришки.

Бочкові солоні помідори в домашніх умовах з холодним розсолом

Рятуючи великий урожай томатів, поспішайте зробити заготовки в бочках або відрах.

Знадобиться:

  • Томати — 6-7 кг
  • Часник — 5 головок
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Гіркий перець — 1 стручок
  • Листя чорної смородини — 30 шт.
  • Кріп

Для розсолу:

  • Вода — 5 літрів
  • Сіль — 250 г

Приготування

  1. Для розсолу закип’ятіть воду і розчиніть в ній сіль.
  2. Помідори вимийте і наколіть кожен зверху і знизу виделкою.
  3. Листя смородини і кріп вимийте і поріжте.
  4. Часник очистіть на часточки. Потім разом із гірким перцем наріжте кружечками.
  5. На дно діжки або відра покладіть трохи часнику, кропу, листя чорної смородини і гіркого перцю.
  6. Потім викладіть томати і наповніть ними ємність до середини.
  7. Потім знову покладіть часник, кріп, листя смородини і гіркий перець.
  8. І продовжуйте заповнювати томатами до верху ємності.
  9. Всі залийте холодним розсолом, накрийте марлею і поставте під гніт на 2 тижні.
Дивіться також:  Чорниця. Заготівля натуральної чорниці на зиму в банках

У підсумку, буде дуже смачна засолювання.

Помідори зі сливами на зиму — смачний рецепт заготівлі на 3 літрову банку

Не пропустіть оригінальний рецепт з присутністю в банку злив.

Потрібно:

  • Сливи — 1 кг
  • Помідори — 1 кг

Для розсолу:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 1 неповна ст. л.
  • Цукор — 6 ст. л.

Метод приготування

  1. Підготуйте помідори і проколіть їх з боку плодоніжки.
  2. Сливи вимити і теж проколіть в плодоніжку.
  3. Наколоті сливи з томатами укладіть в 3-літрову банку
  4. Закип’ятіть розсіл і залийте їм томати.
  5. Залиште банки з розсолом постояти 10 хвилин.
  6. Потім розсіл злити і ще раз прокип’ятіть
  7. Прокип’яченим розсолом ще раз залийте банки.
  8. Загорніть кришками, остудіть і заберіть в холодний льох.

Живі помідори на зиму в банках

Дивовижний смак свіжих помідорів в зимовий період, щоб дізнатися його подивіться рецепт.

Спосіб приготування

  1. Підготуйте помідори і наріжте їх на часточки.
  2. Покладіть нарізані томати шарами в банки.
  3. Кожен шар злегка пересипте сіллю.
  4. Потім прикрийте банки кришками і на 30 хвилин поставте на водяну баню. щоб стерилізувати.
  5. Загорніть банки.

Взимку відкриєте баночки, а як свіжі томати.

Делікатесні помідори — рецепт з медом

Такий смак не пояснити словами, тому що треба пробувати.

Потрібно:

  • Помідори
  • Естрагон, листя меліси

Для заливки:

  • Вода 1 літр
  • Сік червоної смородини — 300 мл
  • Сіль — 50 г
  • Мед — 50 г

Приготування

  1. Підготовлені помідори бланшируйте 30 сек.
  2. Потім покладіть їх у 3 літрову банку.
  3. Додати естрагон, листя меліси.
  4. Потім тричі залийте киплячою заливкою.
  5. Банки загорніть кришками.

Помідори з виноградом на зиму — рецепт без оцту

Зробіть заготовку і цього виноградно-томатного делікатесу.

Необхідно на 3 літрову банку:

  • Томати — 700 г
  • Солодкий перець — 1 стручок
  • Гіркий перець — 1 стручок
  • Часник — 3 зубчики
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Листя смородини — 5 шт.
  • Листя вишні — 4 аркуша
  • Горошини чорного перцю — 10 шт.
  • Лист хрону, кріп, петрушка
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Виноград — 1 гроно
Дивіться також:  Ікра з буряка на зиму — найсмачніші рецепти бурякової ікри

Приготування рецепта

  1. Спочатку в стерилізовану банку укладіть спеції.
  2. Слідом за ними викладайте помідори, виноград, сіль, цукор.
  3. Всі залийте окропом на 20 хвилин.
  4. Потім воду злийте.
  5. Доведіть злиту воду до кипіння і знову залийте помідори
  6. Потім відразу ж загорніть.

Дайте банку охолонути і приберіть солоні помідори з виноградом в прохолодний льох.

Відео про те, як зробити квашені помідори у відрі на зиму

Виходять неймовірно смачні помідори зі смаком як з бочки.