Малина з цукром на зиму — кращі заготовки малини без варіння

Малина з цукром на зиму завжди робиться в моїй родині. У мене на садовій ділянці ростуть на довгій грядці кущі малини. Я з задоволенням доглядаю за нею і вона з вдячністю дає мені великі червоні ягоди.

Варення з ягід малини варю багато, тому що люблю його поїдати зимовими вечорами. Нещодавно дізналася багато інших рецептів і загорілася бажанням зробити малину протерту з цукром. Кажуть, що запах і смак ягід у заготівлі збігається 1:1 з літнього ягодою.

Давайте приготуємо різні рецепти малини на зиму без варіння, а взимку спробуємо і перевіримо, чи так це ?

Натуральна малина з цукром

Подивіться найпростіший спосіб заготівлі ягід.

Спосіб приготування

  1. Ягоди малини переберіть, щоб видалити листя і плодоніжки.
  2. Підготовлені ягоди розкладіть по банках. Розкладайте ягоди пошарово з цукром. Спочатку шар ягід, потім шар цукру і так, кладіть у кілька шарів.
  3. При укладанні ягід і цукру потрібно періодично постукувати по банку. Так роблять, щоб ягоди добре ущільнити.
  4. Далі банки пастеризують при 90 градусах С: пів-літрові — 20 хвилин, а літрові — 25 хвилин.

Малина з цукром на зиму — рецепт без варіння ягід

У даному рецепті є пропорції ягід і цукру, тому їх потрібно дотримуватися.

Необхідні продукти:

  • Ягоди малини — 1 кг
  • Цукор — 1.8 кг

Приготування

  1. Малину протерти через сито або розімніть дерев’яною маточкою.
  2. Потім все ретельно перемішайте.
  3. Далі малинову масу нагрійте на слабкому вогні. До кипіння доводити не потрібно, а тільки до повного розчинення цукру.
  4. Перекладіть гарячу масу в сухі гарячі банки.
  5. Банки зверху засипте цукром і закрийте поліетиленовими кришками.

Рецепт малини, протертою з цукром на зиму без стерилізації

Ще один рецепт без стерилізації банок, який урізноманітнює тему.

Дивіться також:  Солона оселедець шматочками в домашніх умовах — способи посолу

Потрібно:

  • Малина — 1 кг
  • Цукор — 1-1.5 кг

Хід роботи

  1. Візьміть 1/3 підготовлених ягід малини і розімніть їх дерев’яним товкачем.
  2. Потім змішайте роздавлені ягоди з цукровим піском.
  3. Сюди ж додайте решту 2/3 ягід.
  4. Нагрійте отриману масу до повного розчинення цукру. Потім доведіть до кипіння, але не кип’ятіть.
  5. Охолодіть ягоди і розкладіть по банках. Закрийте банки поліетиленовими кришками.

Сенс такої заготовки криється в наступних міркуваннях. При дробленні ягід у процесі зберігання вітаміни руйнуються швидше. Тому цей рецепт більш правильний.

Малина з соком чорної смородини — смачна заготівля на зиму

Зверніть увагу на кращий рецепт, який гідний зайняти своє почесне місце серед банок в погребі.

Продукти:

  • Ягоди малини — 1 кг
  • Чорна смородина — 1 кг
  • Цукор — 2.5 кг

Процес приготування

  1. Підготовлені ягоди малини залийте соком чорної смородини.
  2. Потім підігрійте на слабкому вогні і при перемішуванні додайте цукор.
  3. При повному розчиненні цукру, перекладіть гарячу ягідну масу в сухі банки і закатайте.

Відео про те, як приготувати перетерту з цукром малину