Перець нарізаний маринований на зиму в банках — 5 простих рецептів

Перець нарізаний маринований в банках — чудова заготівля на зиму. Готується вона легко і просто, при використанні мінімуму інгредієнтів.

При виконанні заготовок намагайтеся брати м’ясисті, ніжні і солодкі плоди з приємним запахом. Перець цінується тим, що при консервації і соління збереження вітамінів в ньому залишається в межах 50-80% впродовж тривалого періоду зберігання.

Значимість його як харчового продукту зростає у зимовий період і ранньою весною, коли особливо відчувається нестача вітамінів.

Для маринаду на 1 літр води:

  • 250 мл — рослинного масла
  • 50 г — солі
  • 300 г цукру
  • 200 мл — оцту 9%
  • Спеції чорний перець горошком, селера, петрушка, гострий перець
  • Часник — 1 головка

Спосіб приготування

1.Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо часточками. Зелень дрібно рубаємо. Очищені зубчики часнику нарізаємо пластинками.

2. Перш за все будемо готувати маринад. Для цього в каструлю виливаємо 1 літр води, додаємо рослинне масло, сіль, цукор, 10 шт. перцю горошком, перемішуємо і доводимо до кипіння. Після того як закипить маринад, проваримо його ще 3 хвилини і додамо оцет.

3. Після вторинного закипання маринаду, починаємо опускати нарізаний шматочками болгарський перець. Любителі гостренького можуть додати частину нарізаного гострого перцю.

4. Після закипання маринаду з перцем варимо 2 хвилини. Потім опускаємо нарізаний часник, зелень і варимо ще 2 хвилини. Всього варимо перець нарізаний маринований 4 хвилини і не більше.

5. Заповнюємо стерилізовані банки перцем, а залишився маринад в каструлі ще раз доводимо до кипіння і наливаємо в банки.

6. Закриваємо банки прокип’яченими кришками і перевертаємо.

7. Закутуємо перець нарізаний маринований рушником до повного охолодження.

Солодкий маринований перець 1 літрову банку на зиму без масла

Якщо за таким рецептом замаринувати плоди перцю, то виходить дуже хороший, смачний і корисний продукт.

Дивіться також:  Папрікаш на зиму — Кращі рецепти з помідорами і перцем

На 1 літрову банку потрібно:

  • Перець болгарський червоний — 600 г
  • Оцет 9% — 50 мл
  • Лавровий лист — 2 шт.

Для заливки:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 1 ст. ложка (без гірки)
  • Цукор — 1 ст. ложка (без гірки)

Приготування

  1. Перець потрібно очистити від насіння і вирізати плодоніжки, вимити.
  2. Бланшувати очищений перець в киплячій воді 3 хвилини, а потім занурити його в холодну воду на 2 хвилини.
  3. Нарізайте перець скибочками і укладіть в чисту банку. Додайте лавровий лист і оцет.
  4. Готуємо заливку. Для цього закип’ятіть воду з цукром, сіллю і відразу ж залийте перець в банку.
  5. Опустіть банку в каструлю зі слабо киплячій водою, накрийте кришкою і прогрійте так 9 хвилин.
  6. Дістаньте банку, загорніть кришкою, переверніть і укутайте до охолодження.