Перець нарізаний маринований на зиму в банках — 5 простих рецептів

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати на зиму солодкий перець в томатному соусі

Дізнайтеся, як приготувати болгарський перець нарізаний маринований часточками в томаті. Смачний рецепт перевірений часом.

Спробуйте приготувати за цим рецептом, не пошкодуєте.

Найсмачніший маринований перець з медом

Це дуже смачна домашня консервація і особливо вона хороша до Новорічного столу.

Потрібно:

  • Перець — 3-3.5 кг
  • Вода — 1 літр
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Мед — 1 склянка
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Оцет 9% — 150 г
  • Запашний перець горошком — 20 шт.
  • Гвоздика — 3-5 шт.
  • Лавровий перець — 2 шт.

Метод приготування

1. Болгарський перець беремо різного кольору, щоб він добре виглядав в баночках. Очищаємо його від плодоніжок, насіння і добре промиємо.

2. Готуємо маринад. Для цього наливаємо в каструлю воду в кількості 1 літр і додаємо в неї: рідкий мед, сіль, лавровий лист, запашний перець, гвоздику. Все перемішуємо, ставимо на великий вогонь і чекаємо закипання.

3. Після закипання зменшуємо вогонь і кип’ятимо маринад рівно 3 хвилини. Після цього наливаємо оцет і перемішуємо.

4. Потім опускаємо в киплячий маринад зі спеціями і оцтом половину нарізаних шматочків перцю. Додаємо вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 3 хвилини.

4. Потім вимикаємо вогонь, беремо чисту банку і починаємо викладати шматочки нарізаного перцю по банкам. Сильно утрамбовувати їх не потрібно.

5. Далі ставимо каструлю з маринадом на вогонь, доводимо до кипіння і опускаємо другу частину підготовлених перців.

6. Залишилися гарячим маринадом заливаємо все банки і прикриваємо їх кришками. У цьому рецепті перець нарізаний маринований підлягає стерилізації.

7. Беремо каструлю з широким дном і кладемо на дно ганчірочку. Акуратно ставимо баночки на ганчірочку і наливаємо по самі плечі гарячою водою.

Дивіться також:  Варення з агрусу: 9 смачних рецептів варення з агрусу з фото

8. Потім каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Коли вода закипить, вогонь зменшуємо, щоб кипіло потихеньку і стерилізуємо перці мариновані різані 5-7 хвилин.

9. Дістаємо по одній банки з каструлі і відразу ж закриваємо закаточним ключем. Таку ж процедуру робимо з усіма іншими банками.

10. Банки перевертаємо, дивимося на герметичність і закутуємо до охолодження.

Перець нарізаний маринований з помідорами — відео рецепт

Подивіться відео про те, як можна смачно законсервувати болгарський перець з помідорами. Заготівля виходить ароматною, розсіл смачним, а перець з’їдається навіть раніше, ніж томати.

Обов’язково приготуйте цей рецепт і результат вам сподобається !

Залишається побажати всім читачам любити перці і правильно робити консервацію на зиму.