Картопляні котлети: смачні рецепти котлет з картоплі

Картопляні котлети — це просте і дуже смачне друге блюдо. Яке готується часто на сімейний обід або вечерю. Всім відомо, що плоди цього чудового овочу можна смажити сирими або попередньо відвареними.

Особливо смачними є котлети, які смажать у невеликій кількості жиру. Ще їх можна покласти на деко або сковороду, щоб потім поставити в духовку і смажити до утворення золотистої скоринки.

Як гарнір, котлети з картоплі подаються до м’ясних і рибних страв. Додатково, на тарілку кладуть солоні огірочки, свіжі помідори або мариновані маслюки.

Картопляні котлети з кабачками

Подивіться простий рецепт котлет з картоплі з нашими улюбленими кабачками.

Вам знадобиться:

  • Картопля — 5 шт.
  • Кабачки — 500 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Рослинна олія, сіль, перець, зелень — за смаком

Спосіб приготування

  1. Очистіть і зваріть картоплю.
  2. У гарячому вигляді варену картоплю пропустити через м’ясорубку.
  3. Кабачки очистіть і натріть на тертці.
  4. З’єднайте разом пропущений картопля, натерті кабачки, сирі яйця, борошно.
  5. Ще посоліть, поперчіть і добре вимішайте.
  6. З отриманої маси постарайтеся сформувати акуратні котлети.
  7. Потім обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді до готовності.

Подавайте картопляні котлети зі сметаною або маслом, обсипати зеленню петрушки або кропу.

Як приготувати котлети з картоплі з цибулею

Потрібно:

  • Картопля — 10 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Борошно (або панірувальні сухарі) — 2 ст. л.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сметана — 4 ст. л.
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Очистіть, промийте і зваріть плоди картоплі.
  2. Потім відвар злийте, щоб картоплю обсушити і протерти гарячим.
  3. Цибулю очистіть і обсмажте до золотистого кольору.
  4. В злегка охолоджену до 60 градусів З масу додайте сирі яйця, обсмажену цибулю.
  5. Добре розмішати масу обробити на котлети.
  6. Потім запаніруйте їх у борошні або сухарях, щоб обсмажити з обох боків до готовності.
Дивіться також:  Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

При подачі полийте сметаною і посипте нарізаною зеленню.

Смачні котлети з оселедця і картоплі

Необхідні продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Яйця — 3 шт.
  • Молоко — 100 г
  • Оселедець — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
  • Маргарин — 4 ст. л.
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Зваріть картоплю, натріть його на тертці і посоліть.
  2. Солону оселедець очистіть і вимочити в молоці.
  3. Потім приберіть кісточки і дрібно наріжте.
  4. Додайте вершкове масло, яйця, борошно, фарш січеною оселедця і добре вимішайте.
  5. З підготовленої маси сформуйте котлети.
  6. Потім запаніруйте картопляні котлети з оселедцем в сухарях і обсмажте з обох сторін.

При подачі полийте розтопленим маслом і посипте зеленню петрушки або кропу.

Котлети з картоплі і капусти

Продукти для рецепта:

  • Картопля — 500 г
  • Квашена капуста — 400 г
  • Цибулина 3 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
  • Рослинна олія, перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відваріть картоплю в «мундирі».
  2. У гарячому вигляді очистіть шкірку з овочів, щоб пропустити ще гарячим через м’ясорубку.
  3. Потім протріть через сито в посуд.
  4. Сюди ж додайте віджату квашену капусту.
  5. Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж покладіть в ємність до капусти і картоплі.
  6. Ще розбийте до підготовлених овочів сире яйце, посоліть і поперчіть. Все добре перемішайте.
  7. З приготовленої маси сформуйте котлети.
  8. Потім обваляйте їх у сухарях і смажте на сковороді в розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки.

Красиво прикрасьте блюдо рубаною зеленню.

Рецепт картопляних котлет з яйцем

Потрібно:

  • Яйця — 10 шт.
  • Картопля — 4 шт.
  • Сметана — 4 ст. л.
  • Вершкове масло — 20 г
  • Панірувальні сухарі
  • Зелень, перець, сіль — за смаком
Дивіться також:  Качка в духовці, запечена з хрусткою скоринкою, мяка і соковита

Приготування

  1. Зваріть всі яйця і очищений картопля.
  2. Зварені яйця в кількості 10 шт. очистіть і пропустіть через м’ясорубку в миску.
  3. Варену картоплю протріть на тертці і додайте до яєць.
  4. 2 яйця порубаєте й змішайте зі сметаною, рубаною зеленню, сіллю, перцем. Отриманою сумішшю заправте картопляну масу, щоб все перемішати.
  5. З отриманої маси сформуйте картопляні котлети.
  6. Потім обваляйте їх у панірувальних сухарях.
  7. Далі смажте на сковороді з розпеченим маслом.

Перед подачею полийте олією зі сковороди.

Курячі котлети з картоплею на сковороді

Потрібно:

  • Курячий окорочек — 1 шт.
  • Сирий картопля — 3 шт.
  • Сира морква — 1 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Яйце — 2 шт.
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Курячий бульйонний кубик — 1 шт.

Приготування

  1. Відваріть окорочек і дрібно наріжте.
  2. На середній тертці сиру картоплю протріть і злийте зайву рідину.
  3. Моркву, цибулю і часник дрібно покришіть.
  4. Все змішайте і додайте за смаком кубик курячого бульйону, щоб він дав смак і сіль. Все перемішайте.
  5. Ще додайте збиті яйця і знову перемішайте. Сюди ж додайте борошно.
  6. Картопляні котлети смажте на сильно розігрітій олії до скоринки.

Як приготувати картопляні котлети з грибним соусом

Процес приготування:

  • Картопля — 500 г
  • Пшеничне борошно — 100 г
  • Рослинне масло — 50 г
  • Панірувальні сухарі

Для соусу:

  • Сухі гриби — 60 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Зваріть очищену картоплю і гарячим пропустіть його через м’ясорубку.
  2. В пропущений картоплю додайте борошно і трохи грибного бульйону. Все перемішайте.
  3. З отриманої маси зробіть котлети, обваляйте їх у борошні або сухарях.
  4. Потім обсмажте з обох боків на олії.
  5. І вже потім, поставте ще в духовку на 10-15 хвилин.
Дивіться також:  Свинина по-китайськи — 5 кращих рецептів з покроковим описом

Зробіть грибний соус

  1. Для цього замочіть сухі гриби в 3 склянках холодної води на 2-3 години. Потім зваріть без солі в тій же воді.
  2. Потім підсмажте 2 ст. л. борошна в такій же кількості олії до світло-коричневого кольору. І слідом розведіть 2 склянками процідженого грибного бульйону.
  3. Варіть отриманий соус при слабкому кипінні 15-20 хвилин.
  4. Ріпчасту цибулю почистіть і дрібно наріжте. Далі підсмажте його з нарізаними грибами.
  5. Потім гриби з цибулею викладіть в соус, додайте сіль і прокип’ятіть.

Картопляні котлети подавайте, полив їх грибним соусом.

Відео про те, як приготувати котлети з картоплі з м’ясом всередині

Подивіться відео про смачні і ситні м’ясні котлетки з картоплі.

Самий популярний овоч серед багатьох народів — це наш улюблений картопля. З нього готують багато популярних страв. Іноді приготування рецептів зближуються за змістом готування. Наприклад, картопляні биточки і картопляні котлети. По синоніму вони схожі.

Готуйте із задоволенням і їжте на здоров’я.