Картопляні котлети: смачні рецепти котлет з картоплі

Картопляні котлети — це просте і дуже смачне друге блюдо. Яке готується часто на сімейний обід або вечерю. Всім відомо, що плоди цього чудового овочу можна смажити сирими або попередньо відвареними.

Особливо смачними є котлети, які смажать у невеликій кількості жиру. Ще їх можна покласти на деко або сковороду, щоб потім поставити в духовку і смажити до утворення золотистої скоринки.

Як гарнір, котлети з картоплі подаються до м’ясних і рибних страв. Додатково, на тарілку кладуть солоні огірочки, свіжі помідори або мариновані маслюки.

Картопляні котлети з кабачками

Подивіться простий рецепт котлет з картоплі з нашими улюбленими кабачками.

Вам знадобиться:

  • Картопля — 5 шт.
  • Кабачки — 500 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 3 ст. л.
  • Рослинна олія, сіль, перець, зелень — за смаком

Спосіб приготування

  1. Очистіть і зваріть картоплю.
  2. У гарячому вигляді варену картоплю пропустити через м’ясорубку.
  3. Кабачки очистіть і натріть на тертці.
  4. З’єднайте разом пропущений картопля, натерті кабачки, сирі яйця, борошно.
  5. Ще посоліть, поперчіть і добре вимішайте.
  6. З отриманої маси постарайтеся сформувати акуратні котлети.
  7. Потім обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді до готовності.

Подавайте картопляні котлети зі сметаною або маслом, обсипати зеленню петрушки або кропу.

Як приготувати котлети з картоплі з цибулею

Потрібно:

  • Картопля — 10 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Борошно (або панірувальні сухарі) — 2 ст. л.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Сметана — 4 ст. л.
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Очистіть, промийте і зваріть плоди картоплі.
  2. Потім відвар злийте, щоб картоплю обсушити і протерти гарячим.
  3. Цибулю очистіть і обсмажте до золотистого кольору.
  4. В злегка охолоджену до 60 градусів З масу додайте сирі яйця, обсмажену цибулю.
  5. Добре розмішати масу обробити на котлети.
  6. Потім запаніруйте їх у борошні або сухарях, щоб обсмажити з обох боків до готовності.
Дивіться також:  Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

При подачі полийте сметаною і посипте нарізаною зеленню.

Смачні котлети з оселедця і картоплі

Необхідні продукти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Яйця — 3 шт.
  • Молоко — 100 г
  • Оселедець — 1 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
  • Маргарин — 4 ст. л.
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Зваріть картоплю, натріть його на тертці і посоліть.
  2. Солону оселедець очистіть і вимочити в молоці.
  3. Потім приберіть кісточки і дрібно наріжте.
  4. Додайте вершкове масло, яйця, борошно, фарш січеною оселедця і добре вимішайте.
  5. З підготовленої маси сформуйте котлети.
  6. Потім запаніруйте картопляні котлети з оселедцем в сухарях і обсмажте з обох сторін.