Картопляні котлети — це просте і дуже смачне друге блюдо. Яке готується часто на сімейний обід або вечерю. Всім відомо, що плоди цього чудового овочу можна смажити сирими або попередньо відвареними.
Особливо смачними є котлети, які смажать у невеликій кількості жиру. Ще їх можна покласти на деко або сковороду, щоб потім поставити в духовку і смажити до утворення золотистої скоринки.
Як гарнір, котлети з картоплі подаються до м’ясних і рибних страв. Додатково, на тарілку кладуть солоні огірочки, свіжі помідори або мариновані маслюки.
Картопляні котлети з кабачками
Подивіться простий рецепт котлет з картоплі з нашими улюбленими кабачками.
Вам знадобиться:
- Картопля — 5 шт.
- Кабачки — 500 г
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 3 ст. л.
- Рослинна олія, сіль, перець, зелень — за смаком
Спосіб приготування
- Очистіть і зваріть картоплю.
- У гарячому вигляді варену картоплю пропустити через м’ясорубку.
- Кабачки очистіть і натріть на тертці.
- З’єднайте разом пропущений картопля, натерті кабачки, сирі яйця, борошно.
- Ще посоліть, поперчіть і добре вимішайте.
- З отриманої маси постарайтеся сформувати акуратні котлети.
- Потім обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді до готовності.
Подавайте картопляні котлети зі сметаною або маслом, обсипати зеленню петрушки або кропу.
Як приготувати котлети з картоплі з цибулею
Потрібно:
- Картопля — 10 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Борошно (або панірувальні сухарі) — 2 ст. л.
- Цибуля — 2 шт.
- Сметана — 4 ст. л.
- Сіль, зелень — за смаком
Приготування
- Очистіть, промийте і зваріть плоди картоплі.
- Потім відвар злийте, щоб картоплю обсушити і протерти гарячим.
- Цибулю очистіть і обсмажте до золотистого кольору.
- В злегка охолоджену до 60 градусів З масу додайте сирі яйця, обсмажену цибулю.
- Добре розмішати масу обробити на котлети.
- Потім запаніруйте їх у борошні або сухарях, щоб обсмажити з обох боків до готовності.
При подачі полийте сметаною і посипте нарізаною зеленню.
Смачні котлети з оселедця і картоплі
Необхідні продукти:
- Картопля — 10 шт.
- Вершкове масло — 1 ст. л.
- Яйця — 3 шт.
- Молоко — 100 г
- Оселедець — 1 шт.
- Борошно — 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
- Маргарин — 4 ст. л.
- Сіль, зелень — за смаком
Приготування
- Зваріть картоплю, натріть його на тертці і посоліть.
- Солону оселедець очистіть і вимочити в молоці.
- Потім приберіть кісточки і дрібно наріжте.
- Додайте вершкове масло, яйця, борошно, фарш січеною оселедця і добре вимішайте.
- З підготовленої маси сформуйте котлети.
- Потім запаніруйте картопляні котлети з оселедцем в сухарях і обсмажте з обох сторін.
При подачі полийте розтопленим маслом і посипте зеленню петрушки або кропу.
Котлети з картоплі і капусти
Продукти для рецепта:
- Картопля — 500 г
- Квашена капуста — 400 г
- Цибулина 3 шт.
- Яйце — 1 шт.
- Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
- Рослинна олія, перець, сіль — за смаком
Приготування
- Відваріть картоплю в «мундирі».
- У гарячому вигляді очистіть шкірку з овочів, щоб пропустити ще гарячим через м’ясорубку.
- Потім протріть через сито в посуд.
- Сюди ж додайте віджату квашену капусту.
- Ріпчасту цибулю очистіть, дрібно наріжте і теж покладіть в ємність до капусти і картоплі.
- Ще розбийте до підготовлених овочів сире яйце, посоліть і поперчіть. Все добре перемішайте.
- З приготовленої маси сформуйте котлети.
- Потім обваляйте їх у сухарях і смажте на сковороді в розігрітому рослинному маслі до рум’яної скоринки.
Красиво прикрасьте блюдо рубаною зеленню.
Рецепт картопляних котлет з яйцем
Потрібно:
- Яйця — 10 шт.
- Картопля — 4 шт.
- Сметана — 4 ст. л.
- Вершкове масло — 20 г
- Панірувальні сухарі
- Зелень, перець, сіль — за смаком
Приготування
- Зваріть всі яйця і очищений картопля.
- Зварені яйця в кількості 10 шт. очистіть і пропустіть через м’ясорубку в миску.
- Варену картоплю протріть на тертці і додайте до яєць.
- 2 яйця порубаєте й змішайте зі сметаною, рубаною зеленню, сіллю, перцем. Отриманою сумішшю заправте картопляну масу, щоб все перемішати.
- З отриманої маси сформуйте картопляні котлети.
- Потім обваляйте їх у панірувальних сухарях.
- Далі смажте на сковороді з розпеченим маслом.
Перед подачею полийте олією зі сковороди.
Курячі котлети з картоплею на сковороді
Потрібно:
- Курячий окорочек — 1 шт.
- Сирий картопля — 3 шт.
- Сира морква — 1 шт.
- Цибулина — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Яйце — 2 шт.
- Борошно — 3 ст. л.
- Курячий бульйонний кубик — 1 шт.
Приготування
- Відваріть окорочек і дрібно наріжте.
- На середній тертці сиру картоплю протріть і злийте зайву рідину.
- Моркву, цибулю і часник дрібно покришіть.
- Все змішайте і додайте за смаком кубик курячого бульйону, щоб він дав смак і сіль. Все перемішайте.
- Ще додайте збиті яйця і знову перемішайте. Сюди ж додайте борошно.
- Картопляні котлети смажте на сильно розігрітій олії до скоринки.
Як приготувати картопляні котлети з грибним соусом
Процес приготування:
- Картопля — 500 г
- Пшеничне борошно — 100 г
- Рослинне масло — 50 г
- Панірувальні сухарі
Для соусу:
- Сухі гриби — 60 г
- Борошно — 2 ст. л.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Цибуля — 2 шт.
- Сіль — за смаком
Приготування
- Зваріть очищену картоплю і гарячим пропустіть його через м’ясорубку.
- В пропущений картоплю додайте борошно і трохи грибного бульйону. Все перемішайте.
- З отриманої маси зробіть котлети, обваляйте їх у борошні або сухарях.
- Потім обсмажте з обох боків на олії.
- І вже потім, поставте ще в духовку на 10-15 хвилин.
Зробіть грибний соус
- Для цього замочіть сухі гриби в 3 склянках холодної води на 2-3 години. Потім зваріть без солі в тій же воді.
- Потім підсмажте 2 ст. л. борошна в такій же кількості олії до світло-коричневого кольору. І слідом розведіть 2 склянками процідженого грибного бульйону.
- Варіть отриманий соус при слабкому кипінні 15-20 хвилин.
- Ріпчасту цибулю почистіть і дрібно наріжте. Далі підсмажте його з нарізаними грибами.
- Потім гриби з цибулею викладіть в соус, додайте сіль і прокип’ятіть.
Картопляні котлети подавайте, полив їх грибним соусом.
Відео про те, як приготувати котлети з картоплі з м’ясом всередині
Подивіться відео про смачні і ситні м’ясні котлетки з картоплі.
Самий популярний овоч серед багатьох народів — це наш улюблений картопля. З нього готують багато популярних страв. Іноді приготування рецептів зближуються за змістом готування. Наприклад, картопляні биточки і картопляні котлети. По синоніму вони схожі.
Готуйте із задоволенням і їжте на здоров’я.