Картопляні котлети — це просте і дуже смачне друге блюдо. Яке готується часто на сімейний обід або вечерю. Всім відомо, що плоди цього чудового овочу можна смажити сирими або попередньо відвареними.
Особливо смачними є котлети, які смажать у невеликій кількості жиру. Ще їх можна покласти на деко або сковороду, щоб потім поставити в духовку і смажити до утворення золотистої скоринки.
Як гарнір, котлети з картоплі подаються до м’ясних і рибних страв. Додатково, на тарілку кладуть солоні огірочки, свіжі помідори або мариновані маслюки.
Картопляні котлети з кабачками
Подивіться простий рецепт котлет з картоплі з нашими улюбленими кабачками.
Вам знадобиться:
- Картопля — 5 шт.
- Кабачки — 500 г
- Яйця — 2 шт.
- Борошно — 3 ст. л.
- Рослинна олія, сіль, перець, зелень — за смаком
Спосіб приготування
- Очистіть і зваріть картоплю.
- У гарячому вигляді варену картоплю пропустити через м’ясорубку.
- Кабачки очистіть і натріть на тертці.
- З’єднайте разом пропущений картопля, натерті кабачки, сирі яйця, борошно.
- Ще посоліть, поперчіть і добре вимішайте.
- З отриманої маси постарайтеся сформувати акуратні котлети.
- Потім обваляйте їх у борошні й обсмажте на сковороді до готовності.
Подавайте картопляні котлети зі сметаною або маслом, обсипати зеленню петрушки або кропу.
Як приготувати котлети з картоплі з цибулею
Потрібно:
- Картопля — 10 шт.
- Яйця — 2 шт.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Борошно (або панірувальні сухарі) — 2 ст. л.
- Цибуля — 2 шт.
- Сметана — 4 ст. л.
- Сіль, зелень — за смаком
Приготування
- Очистіть, промийте і зваріть плоди картоплі.
- Потім відвар злийте, щоб картоплю обсушити і протерти гарячим.
- Цибулю очистіть і обсмажте до золотистого кольору.
- В злегка охолоджену до 60 градусів З масу додайте сирі яйця, обсмажену цибулю.
- Добре розмішати масу обробити на котлети.
- Потім запаніруйте їх у борошні або сухарях, щоб обсмажити з обох боків до готовності.
При подачі полийте сметаною і посипте нарізаною зеленню.
Смачні котлети з оселедця і картоплі
Необхідні продукти:
- Картопля — 10 шт.
- Вершкове масло — 1 ст. л.
- Яйця — 3 шт.
- Молоко — 100 г
- Оселедець — 1 шт.
- Борошно — 2 ст. л.
- Панірувальні сухарі — 3 ст. л.
- Маргарин — 4 ст. л.
- Сіль, зелень — за смаком
Приготування
- Зваріть картоплю, натріть його на тертці і посоліть.
- Солону оселедець очистіть і вимочити в молоці.
- Потім приберіть кісточки і дрібно наріжте.
- Додайте вершкове масло, яйця, борошно, фарш січеною оселедця і добре вимішайте.
- З підготовленої маси сформуйте котлети.
- Потім запаніруйте картопляні котлети з оселедцем в сухарях і обсмажте з обох сторін.