Патисони на зиму — рецепти кращих консервованих патисонів

Патисони на зиму — дуже красиво виглядають в банках при консервації. Для консервування використовують молоді плоди діаметром 3-5 див. У них повинні бути дрібні насіння і ніжна неушкоджена шкіра.

Для домашнього консервування застосовують плоди білого або жовтого кольору. Дрібні плоди заготовляють у цілому вигляді, а більш великі розрізають на акуратні, однакові часточки або половинки. Перезрілі, мляві, розбиті і пошкоджені шкідниками не придатні для цієї мети.

Плоди патисонів ребристі, тому їх миють м’якою щіткою. При цьому, видаляється бруд і плодоніжка з частиною плоду, але не більше 1 см. Це тому що біля плодоніжки м’якоть грубувата. Потім обполіскують плоди у чистій проточній воді.

Мариновані патисони на зиму «Хрусткі» в літрових банках

Гарні плоди у молодих плодів мають щільну хрустку м’якоть. Тому постарайтеся зберегти це властивість в зимових заготовках.

Необхідні продукти:

  • Патисони
  • Перець чорний горошком
  • Солодкий перець
  • Лавровий лист, хрін, селера, м’ята, кріп, петрушка, часник

Для маринаду:

  • Вода — 3 літри
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Оцтова есенція — 2 ст. л.

Процес приготування

  1. Підготовлені патисони бланшируйте в киплячій воді 3-5 хвилин.
  2. Потім швидко опустіть в холодну воду на 3-5 хвилин для охолодження. Якщо у вас плоди великі, то після охолодження розріжте їх на частини.
  3. У банку місткістю 1 літр укладіть хрін, селера, м’яту, кріп, петрушку, часник. Суміш трав повинна становити шар 1.5 див.
  4. Ще додайте в банку 10-15 горошин перцю, 1/4 частина солодкого перцю, 1 лавровий лист.
  5. Далі щільно укладіть патисони на зиму.
  6. Зверху покладіть таку ж кількість зелені та прянощів, як і на дно банки.
  7. Потім стерилізують банки 8-10 хвилин.

Щоб патисони не стали в’ялими, після стерилізації банки ненадовго поставте в холодну воду.

Готуйте так, щоб взимку їсти з задоволенням. Банки зберігайте в прохолодному погребі.

Дивіться також:  Компот з агрусу на зиму в банках: прості і смачні рецепти

Патисони «Дачні» — смачний рецепт на зиму

Обов’язково додайте в банки прянощі і пряні трави. Кількість трав повинно бути таким же, як і при консервування огірків.

Для розсолу потрібно:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 35 г
  • Цукор — 50 г
  • Оцет — 1 ч. л.

Хід роботи

  1. Візьміть 3 літрову простерилизованную банку і покладіть на дно 3 бутончики гвоздики і трохи кориці.
  2. Ще покладіть на дно банки 3 лаврових листки, 3 горошигны чорного перцю, 1/4 ч. л. лимонної кислоти, 4 огірочка.
  3. Потім наповніть банку молодими міцними патиссонами діаметром не більше 7 див.
  4. Патисони укладайте упереміж зі стручками перцю.
  5. Між плодами обов’язково додайте кріп, часник, листя чорної смородини, дуба, вишні.
  6. Зверху всіх укладених плодів покладіть рожеві, невеликі за розміром томати.
  7. Всі залийте гарячим розсолом.
  8. Банки стерилізують 25 хвилин і відразу ж загорніть.

Відео про те, як приготувати патисони по-корейськи на зиму