Лечо на зиму в домашніх умовах — рецепти заготовок з овочів

Лечо на зиму з овочів — найпоширеніша і улюблена багатьма заготовка. Якщо багато років тому ми могли тільки купувати його в магазинах. Банки з цією закускою привозили частіше з Угорщини. Пошук рецептів на просторах інтернету і в багатьох книгах, дозволяє готувати його в домашніх умовах.

Виявляється, що рецептів його приготування є дуже багато.

У них в основному використовуються помідори, солодкі перці, баклажани:

  • Лечо з перцю і помідорів
  • — з кабачка
  • — з болгарського перцю без оцту
  • — з баклажанами
  • — з помідор без стерилізації

Інші овочі, а саме, огірки, морква, буряк, гарбуз — не застосовуються. Тому, подивіться рідкісні рецепти, які також корисні для нашого організму.

Заготівля лечо на зиму із звичайних овочів гідна стояти на будь-якому сімейному столі.

Лечо з овочів «Паличка-виручалочка»

Заготівля по цьому рецепту завжди стане у пригоді. У гарячому вигляді вона замінить гарнір, а в холодному — в якості закуски.

Потрібно:

  • Помідори — 6-7 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Морква — 2 шт.
  • Солодкий перець — 4 шт.
  • Капуста — 300 г
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Сіль, цукор, чорний перець — за смаком

Приготування

  1. Помідори розрізати на 6 частин.
  2. Ріпчасту цибулю поріжте півкільцями.
  3. Солодкий болгарський перець — соломкою.
  4. Моркву натріть на крупній тертці.
  5. Капусту дрібно нашаткуйте.
  6. Всі підготовлені овочі перемішайте, заправте маслом, прянощами. Варіть, помішуючи, на повільному вогні до готовності.
  7. Потім розкладіть у чисті стерилізовані банки і стерилізують 5 хвилин в киплячій воді.
  8. Зберігайте в прохолодному погребі.

Лечо на зиму з гарбузом і морквою без стерилізації

Подивіться, як приготувати на зиму чудову і рідкісну заготовку.

Необхідно:

  • Гарбуз — обсяг за смаком
  • Помідори — 2 кг
  • Морква — 2 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг
  • Масло рослинне — 1 стакан
  • Часник — 0.5-1 стакан
  • Оцет яблучний або виноградний — 100 мл
  • Сіль, цукор і спеції — за смаком
Дивіться також:  Салат з баклажанів на зиму: 7 кращих рецептів (36 фото)

Спосіб приготування

  1. Гарбуз почистіть і наріжте кубиками.
  2. Обсмажте шматочки гарбуза окремо.
  3. Наріжте кубиками моркву і обсмажте окремо.
  4. Цибулю наріжте півкільцями і теж обсмажте окремо.
  5. З’єднайте всі підготовлені овочі разом і перемішайте.
  6. До суміші овочів додайте прокрученные помідори. Ще додайте олію, цукор, сіль і спеції.
  7. Тушкуйте суміш 30-40 хвилин, помішуючи. Коли до готовності залишиться 5-10 хвилин, то додайте роздавлений часник і оцет.
  8. Готове лечо на зиму розкладіть по чистим банкам і закатайте. А можна просто закрити кришками і зберігати в холодильнику.

Буде дуже смачно і корисно.

Бурякове лечо по-домашньому — рецепт по етапах