Лечо на зиму з овочів — найпоширеніша і улюблена багатьма заготовка. Якщо багато років тому ми могли тільки купувати його в магазинах. Банки з цією закускою привозили частіше з Угорщини. Пошук рецептів на просторах інтернету і в багатьох книгах, дозволяє готувати його в домашніх умовах.
Виявляється, що рецептів його приготування є дуже багато.
У них в основному використовуються помідори, солодкі перці, баклажани:
- Лечо з перцю і помідорів
- — з кабачка
- — з болгарського перцю без оцту
- — з баклажанами
- — з помідор без стерилізації
Інші овочі, а саме, огірки, морква, буряк, гарбуз — не застосовуються. Тому, подивіться рідкісні рецепти, які також корисні для нашого організму.
Заготівля лечо на зиму із звичайних овочів гідна стояти на будь-якому сімейному столі.
Лечо з овочів «Паличка-виручалочка»
Заготівля по цьому рецепту завжди стане у пригоді. У гарячому вигляді вона замінить гарнір, а в холодному — в якості закуски.
Потрібно:
- Помідори — 6-7 шт.
- Ріпчаста цибуля — 2 шт.
- Морква — 2 шт.
- Солодкий перець — 4 шт.
- Капуста — 300 г
- Рослинне масло — 100 мл
- Лавровий лист — 2 шт.
- Сіль, цукор, чорний перець — за смаком
Приготування
- Помідори розрізати на 6 частин.
- Ріпчасту цибулю поріжте півкільцями.
- Солодкий болгарський перець — соломкою.
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Капусту дрібно нашаткуйте.
- Всі підготовлені овочі перемішайте, заправте маслом, прянощами. Варіть, помішуючи, на повільному вогні до готовності.
- Потім розкладіть у чисті стерилізовані банки і стерилізують 5 хвилин в киплячій воді.
- Зберігайте в прохолодному погребі.
Лечо на зиму з гарбузом і морквою без стерилізації
Подивіться, як приготувати на зиму чудову і рідкісну заготовку.
Необхідно:
- Гарбуз — обсяг за смаком
- Помідори — 2 кг
- Морква — 2 кг
- Цибуля ріпчаста — 1 кг
- Масло рослинне — 1 стакан
- Часник — 0.5-1 стакан
- Оцет яблучний або виноградний — 100 мл
- Сіль, цукор і спеції — за смаком
Спосіб приготування
- Гарбуз почистіть і наріжте кубиками.
- Обсмажте шматочки гарбуза окремо.
- Наріжте кубиками моркву і обсмажте окремо.
- Цибулю наріжте півкільцями і теж обсмажте окремо.
- З’єднайте всі підготовлені овочі разом і перемішайте.
- До суміші овочів додайте прокрученные помідори. Ще додайте олію, цукор, сіль і спеції.
- Тушкуйте суміш 30-40 хвилин, помішуючи. Коли до готовності залишиться 5-10 хвилин, то додайте роздавлений часник і оцет.
- Готове лечо на зиму розкладіть по чистим банкам і закатайте. А можна просто закрити кришками і зберігати в холодильнику.
Буде дуже смачно і корисно.