Смажена картопля на сковороді — являє готову страву для швидкого насичення голодного організму людини. В кращому випадку його можна застосувати в якості гарніру до м’яса, риби.
Картоплю можна смажити сирою або попередньо відвареним. Більш соковитим він виходить при смаженні його в сирому вигляді. Доводити до готовності картоплю можна двома способами: з невеликою кількістю жиру або у фритюрі.
В процесі розгляду рецептів ви дізнаєтеся основні правила, дотримуючись яких страва виходить з хрусткою скоринкою, дуже смачним і ароматним. Аромат картоплі розлітається по всьому будинку.
План статті:
- Як смачно посмажити картоплю з цибулею на сковороді
- Рецепт смаженої картоплі з цибулею і грибами
- Відео про те, як просто і смачно приготувати смажену картоплю
- Рецепт смаженої картоплі з яйцями і зеленим цибулею
- Як приготувати картоплю з баклажанами на сковороді — відео рецепт
- Картопля смажена з помідорами на сковороді
- Відео про те, як смажити смачно картоплю з морквою і часником
Як смачно посмажити картоплю з цибулею на сковороді
Ароматна картопля з хрусткою скоринкою завжди виходить, якщо дотримуватися правила смаження. Дізнайтесь деталі.
Інгредієнти:
- очищений картопля — 800 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- сіль, петрушка — за смаком
- олія рослинна + масло топлене — для смаження
Приготування
1. Нарізаємо картоплю соломкою за допомогою шатківниці і моєму.
Порізану картоплю треба двічі промити у воді. Потім обов’язково просушуємо паперовим або лляним рушником.
Якщо скибочки будуть з крапельками води, то картопля буде не смаженим, а вареним.
Сковорідка повинна бути обов’язково з товстим дном, чавунна або непригораемая.
2. На розігріту сковороду наливаємо олію і кладемо трохи топленого масла. Топлене масло додасть приємний присмак картоплі.
3. Потім висипаємо на добре розігріту сковороду підготовлену картоплю і розрівнюємо.
Нарізана картопля повинна заповнювати сковороду по висоті менше, ніж половина.
4. Протягом 6-7 хвилин більше до скибочкам не торкаємося. І тільки потім перевертаємо.
5. Після цього смажимо ще 4-5 хвилин, не перевертаючи. Минуло 5 хвилин і тільки тоді ми її солимо і викладаємо нарізану цибулю. У нас тема рецепта — смажена картопля з цибулею. Скибочки з цибулею перевертаємо.
6. Зараз зменшуємо вогонь, щоб цибуля не пригоріла і смажимо ще 4 хвилини.
Протягом всього процесу приготування заважати потрібно широкої лопаткою не більше 4-5 разів.
7. Щоб цибуля не пригорав, потрібно ще обережно перемішати так, щоб не пошкодити соломку. Ще трохи і смажена картопля готова.
Рецепт смаженої картоплі з цибулею і грибами
Потрібно:
- 10-12 відварених картоплин
- 3 цибулини
- 4 ст. ложки жиру
- 400 г свіжих грибів
- сіль, зелень
Спосіб приготування
- В першу чергу гриби чистимо, нарізаємо і відварюємо в підсоленій воді.
- Потім гриби вийняти, дати стекти воді, покласти на сковороду і підсмажити до готовності.
- Злегка пасеруємо цибулю.
- Беремо варену картоплю, нарізаємо його скибочками, солимо і обсмажуємо.
- Потім обсмажену картоплю з’єднуємо з підсмаженими грибами, пасерованою ріпчастою цибулею і трохи обсмажуємо все разом.
Приємно їсти !
Відео про те, як просто і смачно приготувати смажену картоплю
Дізнайтеся ніжний і ароматний смак страви за цим рецептом.
Такий гарнір чудово підійде як гарнір до будь-якої страви.
Смажена картопля з яйцями і зеленим цибулею
Продукти:
- відварну картоплю 10-12 шт.
- яйця — 3 шт.
- будь жир — 2 ст. ложки
- сметана — 4 ст. ложки
- сіль, зелений лук
Порядок приготування
- Відразу варимо помиту картоплю в шкірці, потім чистимо й нарізаємо кружечками.
- Нарізані кружечки кладемо на сковороду і підсмажуємо.
- Розбиваємо яйця, з’єднуємо їх зі сметаною, солимо і перемішуємо.
- Заливаємо цією масою картоплю і підсмажуємо.
Приємного апетиту !
Як приготувати картоплю з баклажанами на сковороді — відео рецепт
Блюдо виходить дуже незвичайним, так як нагадує смак грибів.
Я готувала такий рецепт і мені сподобалося.
Картопля смажена з помідорами на сковороді
Необхідні продукти:
- 10-12 відварених картоплин
- 4 помідора
- 100 г свинячого сала (або іншого жиру)
- сіль, зелень , перець
Порядок приготування
- Відварену картоплю нарізати кружечками, посолити і обсмажити з обох сторін на свинячому салі.
- Далі підсмажуємо кружечки свіжих помідорів, попередньо посоливши їх і поперчив.
- Під час подачі на підсмажену картоплю покласти підсмажені кружечки помідорів.
Їжте із задоволенням !
Відео про те, як смажити смачно картоплю з морквою і часником
Приготуйте цей незвичайний гарнір до м’ясних страв і вам скажуть: Було смачно !
Ви дізналися смачні та прості рецепти з нашої улюбленої картоплею. І це ще не все, в наступних статтях ми розглянемо як смажена картопля дуже смачно готується з м’ясом.