Мармуровий бісквіт — рецепт в духовці, як приготувати

Часто спілкуючись в розмові між собою, люди запитують: а що таке мармуровий бісквіт ? Зазвичай в магазинах і кав’ярнях, ми купуємо простий високий бісквіт желтенького кольору. А от про те, що його можна зробити з мармуровими розводами в домашніх умови — знають не всі.

Зовсім нещодавно на блозі розбиралися рецепти мармурового кексу. І, звичайно, хто читав і з ними знайомився, той відразу знайде певну схожість. Так, схожість є, але і різниця також присутня. Вона прихована в моментах його приготування.

Один із способів приготування бісквітного тесту передбачає збивання яєць з цукром, щоб обсяг маси збільшився в 2.5-3 рази. А в приготуванні кексу дана процедура відбувається зовсім недовго. І робиться вона лише для того, щоб змішати яйця з цукром і все.

Мармуровий бісквіт — рецепт в духовці

Подивіться рецепт цікавого бісквіта, який дивує своїми казковими малюнками.

Вам знадобиться:

  • Яйця — 5 шт.
  • Цукрова пудра — 130 г
  • Сіль — 1/8 ч. л.
  • Кукурудзяна олія — 50 мл
  • Молоко — 70 мл
  • Ванільний екстракт — 1/2 ч. л.
  • Пшеничне борошно звичайна — 150 г
  • Какао — порошок- 1 ст. л.
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Форма для випічки діаметром 22 см

Весь процес приготування робиться не поспішаючи, щоб всі етапи були послідовні й узгоджені між собою.

Спосіб приготування бісквітного тіста

Яйця в кількості 5 штук обережно розділіть навпіл і розділіть білки від жовтків. Щоб в одній чашці були білки. а в іншій — жовтки.

У чашку з яйцями покладіть 130 г цукру, щоб перемішати віночком.

Потім покладіть 1/8 ч. л. солі і знову перемішайте.

Ще додайте 1/2 ч. л. ванілі і 7 г ванільного цукру, щоб перемішати і з’єднати всі компоненти.

Дивіться також:  Панкейкі — рецепти приготування в домашніх умовах

Потім налийте 70 мл молока і знову перемішайте з допомогою віночка.

Наступним кроком додайте 50 мл рослинного масла, щоб не поспішаючи перемішати.

Далі в яєчну суміш з жовтками, додайте борошно 150 г і перемішайте до однорідності.

Таким чином, виходить рідкувате тісто жовтого кольору.

Зараз візьміть чашку з білками і збийте міксером їх в піну з бульбашками.

Додайте: 1 ч. л. лимонного соку, цукор, що залишився, щоб знову перемішати міксером.

Після тривалого змішування виходить пишна білкова маса.

До яєчного тіста додайте 1/3 білкової пишної маси лопаткою, щоб обережно перемішати віночком до однорідності.

Після цих дій яєчне тісто набуває кремовий колір.

Викладіть кремове тісто в залишки білкової маси і добре перемішайте віночком.

Третім важливим етапом — розділіть отримане тісто на дві частини в різних мисках.

В одну частину висипте 1 ст. л. какао порошок і перемішайте до єдиного з’єднання тесту з темним порошком какао.

Всі етапи приготування закінчені і готове бісквітне тісто двох кольорів: світлий і коричневе (шоколадне).

Залишається подумати яким чином чергувати різнобарвне бісквітне тісто, щоб отримати мармуровий візерунок.

Як зробити мармуровий бісквіт з тіста у формі

Візьміть круглу форму для випічки, щоб змастити її всередині олією.

Потім починайте викладати бісквітне тісто по черзі: спочатку 4 ст. л. світлого тіста, потім 4 ст. л. коричневого тіста.

Тісто у вас на очах 4уже буде красиво розтікатися і створювати малюнок.

Потім, коли все тісто викладіть у велику форму, то візьміть дерев’яну паличку, щоб круговими рухами пройтися по всьому колу.

Увіткніть паличку на всю глибину, щоб мармуровий малюнок з’явився на всіх шарах.

Після створення мармурового малюнка можна включати духовку, щоб вона добре прогрілася.

Дивіться також:  Млинці з м'ясним фаршем — найсмачніший рецепт

Як спекти бісквіт мармуровий

Випікайте мармуровий бісквіт в попередньо розігрітій духовці при 160 градусах протягом 45 хвилин.

Потім випікайте ще при 180 градусах С протягом 10 хвилин.

Дістаньте готовий мармуровий бісквіт у формі на металеву решітку, щоб він охолов.

Переверніть випічку на решітку і переконайтеся в тому, що нижня частина ціла і пропеклась.

Ще раз переверніть випічку і помилуйтеся красивими казковими розлученнями.

Натискання пальчиків видно, що бісквіт ніжний і пишний.

Відріжте шматок бісквіта, щоб побачити дивовижні мармурові візерунки.

Не забудьте про те, що цю творчу випічку можна ще й поїсти.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати мармуровий бісквіт в мультиварці

Подивіться найпростіший рецепт приготування бісквіту з візерунками в мультиварці.

Ви дізналися найпростіші рецепти випікання пишного бісквіта. Він виходить ніжним, красивим і дуже зовні привабливим. І що найважливіше, що випічка виходить завжди.

Всім приємного чаювання з власною домашньою випічкою.