Є випічка, яка виручає на сніданок, а також може бути доповненням до чаювання у святковий день. Така випічка називається панкейкі. Являє собою вона невелику коржик або щось середнє між млинцями або оладками.
По товщині і пишності вони більше схожі на оладки. Класичні рецепти їх приготування роблять на молоці. Імпровізація кулінарної фантазії дозволяє їх приготування на воді, на кислому молоці, на кефірі.
Такі млинці (або оладки) можна приготувати будь-якого діаметра. Відмінно, якщо вони будуть пишними. Все це залежить від уміння приготування тіста.
Подавати панкейкі можна з будь-яким варенням, медом або сиропом. Якщо пишність випічки поєднується з її пористістю, тоді сироп або варення легко проникає в отвори. А сама випічка стає неймовірно смачною.
У моїй родині таку випічку люблять всі, тому що вона має схожість з бісквітом. А його ми обожнюємо завжди.
Американські панкейкі — класичний рецепт
В нашій країні дуже люблять американські панкейкі. Тому що вони смачні і пишні, щоб швидко приготувати їх на сніданок і бути ситим до обіду.
Інгредієнти:
- Кефір — 250 мл
- Молоко — 150 мл
- Борошно — 280 мл
- Яйце — 2 шт.
- Масло вершкове розтоплене — 30 г
- Мед — 2 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л. (за бажанням)
- Сіль — 1 ч. л.
- Ванілін
- Розпушувач — 2 ч. л.
- Сода — 1/3 ч. л.
Приготування панкейків
1. Вилийте в чашу розтоплене вершкове масло і додайте 2 ст. л. меду. Перемішайте.
2. Потім додайте сіль і 2 яйця, перемішайте ще раз.
4. Потім додайте кефір, молоко і ваніль, щоб всі компоненти перемішалися між собою за допомогою віночка.
Від приготовленої борошна відсипте 3 ст. л. в чашку. Вона стане в нагоді потім на досипання в тісто. Після приготування тіста, це буде видно, потрібно її робити чи ні.
5. У просіяне борошно додайте розпушувач, соду і перемішайте.
6. Додавайте борошно частинами у рідку масу з молока, кефіру і яєць, щоб все перемішати до отримання однорідного тіста.
Отримане тісто по консистенції має бути чимось середнім між млинцями і оладками.
7. У сковороду додайте дві краплі рослинного масла і протріть їх по поверхні паперовим рушником.
8. Один невеликий ополоник з тестом вилийте на середину сковороди, щоб випікати 1.5 — 2 хвилини.
9. Як тільки млинець починає добре пузиритися, то його можна перевертати. На іншій стороні випікайте ще 1 хвилину.
10. Із запропонованого кількості продуктів вийшло 7 панкейків.
11. Розламайте млинець і подивіться який він пишний.
12. Такі ніжні і невеликого розміру коржі дуже люблять діти.
Приємного чаювання з ароматними і пишними оладки по-американськи.
Шоколадні панкейкі — рецепт по-японськи
По-японським рецептом шоколадні оладки виходять ніжними і дуже пишними. Навіть вони схожі на маленькі шоколадні бісквіти.
Інгредієнти:
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 80 г
- Борошно — 90 г
- Какао порошок — 30 г
- Мед — 1 ст. л.
- Розпушувач — 6 г
- Молоко — 50 мл (або трохи більше)
- Сіль — щіпка
Як приготувати пишні шоколадні оладки
1. У миску розбийте 2 яйця, насипте цукор 80 г і додайте сіль за смаком, щоб потім перемішати віночком. Міксер тут не потрібно, тому просто перемішуючи віночком.
2. Потім влийте молоко 50 мл, перемішайте і додайте 1 ст. л. меду. Знову все змішайте віночком.
Японські млинці і відрізняються тим, що в тісто входить мед, щоб вони були ароматними і солодкими.
3. Далі просійте через сито сухі інгредієнти: борошно 90 г, 6 г розпушувач і какао порошок 30 р.
4. Всі компоненти в мисці перемішайте віночком до отримання однорідної маси, щоб отримати ідеальне шоколадне тісто.
Дивіться уважно консистенцію тесту. Якщо воно буде надто густим, додайте пару ложок молока або води. Якщо не вистачає густоти, то додайте борошно обережно.
5. У цьому рецепті тісто вільно стікає з віночки і в той же час видно, що воно густе. Зараз дайте готовому тісту відпочити і залиште його на столі 20-30 хвилин, закривши зверху.
6. Смажать тісто на розігрітій сковороді на зовсім слабкому вогні. Наливати масло не потрібно, а тільки трохи змастити сковороду пензликом. Якщо ненавмисно наллє лішка масла, то беріть його паперовою серветкою.
7. Візьміть невеликий половничок і налийте з його допомогою шоколадне тісто в центр сковороди.
Як тільки на поверхні оладки почнуть з’являтися бульбашки і будуть лопатися, значить пора перевернути.
8. Тонкою і гладкою лопаткою піддягніть коржик, щоб перевернути.
9. Головне — не допускайте сильний вогонь, інакше панкейк пригорить. А, коли все правильно витримано, то поверхня повинна бути гладкою і рівною. В результаті, спочатку з одного боку він обсмажується протягом 2 хвилин, а з іншого боку 0.5 хвилини.
10. Так всякий раз, протираючи сковороду промасленим паперовою серветкою, випікайте всі інші оладки. Повинно вийти 8 шоколадних панкейків.
Прикрасьте їх по своєму смаку і ставте на сімейний стіл.
Рецепт панкейків на молоці
Подивіться дуже простий рецепт оладок на молоці для сніданку.
Інгредієнти:
- Борошно — 300 г
- Яйце — 1 ст
- Молоко — 300 мл
- Розпушувач —
- Цукор — 3 ст. л.
- Ванілін — 1 пакетик
- Соняшникова олія — 1 ст. л.
Як зробити панкейкі на молоці
1. Покладіть в чашку для приготування тіста яйце, ванілін і цукор. Все перемішайте.
2. Потім налийте молоко і знову розмішайте віночком всі інгредієнти.
3. Далі насипте просіяне борошно з розпушувачем і перемішуйте масу до отримання однорідного тіста.
4. Ще налийте 1 ст. л. соняшникової олії і добре перемішайте.
5. Розливайте тісто ополоником на розігрітій сковороді з невеликим жаром. Трохи чекайте появи пухирців і перевертайте на іншу сторону.
6. Одна поверхня у оладок буде рівною, а інша з бульбашками.
Таким чином випікайте все тісто до кінця. Та приємного всім апетиту !
Відео про те, як приготувати панкейкі з бананами
Подивіться відео рецепт ароматних оладок з запахом бананів.
Інгредієнти:
- Молоко — 250 г
- Борошно — 170-190 г
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Масло рослинне — 3 ст. л.
- Банан — 1 шт.
- Розпушувач — 1,5 ч. л.
- Щіпка солі
Приготування не займе багато часу.
Запропонований рецепт відмінно підійде для сніданку дітям перед школою.
Японські панкейкі — рецепт на сковороді
Подивіться дивовижний рецепт пишних оладок.
Інгредієнти:
- Яйця великі — 2 шт.
- Цукор — 35 г
- Молоко — 50 мл
- Борошно — 55 г
- Сіль — щіпка
- Розпушувач — 3 г
- Екстракт ванілі — 1 ч. л.
- Цедра апельсина — 1 ч. л.
Як приготувати японські оладки
1. Спочатку відокремте білки від жовтків.
2. Збийте білки в пишну піну з невеликою кількістю цукру буквально 1 ч. л., щоб білки були більш стійкими. Вони збиваються блендером до стійких піків.
3. Потім до жовтків додати цукор, що залишився і додайте екстракт ванілі. Ще додайте цедру апельсина і перемішайте вінчиками блендера.
4. Потім налийте до жовткової маси молоко і злегка перемішайте.
5. Слідом в жовткову масу з молоком насипте просіяне борошно з розпушувачем. Знову перемішайте. У вас вийде жовтого цвнета рідке тісто.
Поступовими рухами беріть білкову масу і вносите її частинами жовте тісто. Обережно лопаткою рухами зверху вниз перемішуйте компоненти тесту. Перемішуйте акуратно, щоб зберегти всю легкість тесту.
6. Злегка змастіть сковороду з товстим дном рослинним маслом за допомогою пензлика. Підготовлене тісто викладіть у вигляді трьох невеликих лепешечек. Закрийте кришкою і на маленькому вогні випікайте 8-10 хвилин. Кришку відкривати не потрібно.
7. Переверніть панкейкі, закрийте кришку і випікайте ще 5 хвилин.
8. Можна випікати панкейкі і в металевих формах висотою 3 див.
9. У формочках оладки випікаються теж під кришкою з обох сторін до готовності.
Форми всередині перед випіканням змазуються олією з допомогою пензлика. Щоб акуратно дістати випічку з формочок, треба пройтися ножем по внутрішньому контуру.
10. Дістаньте японські панкейкі на тарілку і прикрасьте медом або варенням.
Приємного чаювання !
Відео про те, як зробити пишні панкейкі на кефірі
Подивіться відео як приготувати ніжні оладки на кефірі без розпушувача.
Ось з такими незвичайними рецептами ви сьогодні познайомилися. Погодьтеся, що не зовсім звичайні в тому, що сковороду не потрібно змащувати. А зовсім слабкий жар сковороди дає можливість спекти гладку поверхню випічки приємного темно-жовтого кольору.