Сьогодні для вашого огляду надаються рецепти приготування смачних страв під загальною назвою — м’ясо по-французьки. Росіяни надають велику увагу таким рецептами, які прийшли з Франції. Французька кухня — найвишуканіша, це визнано в усьому світі.
Особливістю приготування страв з французькими рецептами є використання широкого асортименту продуктів і різних способів їх приготування. Існує багато подібних приготування страв. Ми розглянемо найбільш відомі.
Принцип приготування французької кухні такий: краще не досмажити, ніж пересмажити — тому приготоване блюдо повинно залишитися трохи сирим. Для французьких страв важливий і вибір м’яса. В основному вони використовують телятину, а також яловичину і нежирну свинину.
Антрекот по-бретонськи
Інгредієнти:
- 500 грам яловичини
- 1 столова ложка оливкової або рослинного масла
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 40 грам вершкового масла
- петрушка, чорний мелений перець, сіль
Приготування:
- Яловичину нарізати шматками, злегка відбити, поперчити і посолити.
- Полити оливковою олією і залишити на 30 хвилин.
- Потім підсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки.
- Цибулю і зелень петрушки дрібно нарізати і змішати з розтопленим маслом.
- Отриманим зеленим маслом покрити дно страви.
- Викласти зверху підсмажений антрекот, накрити кришкою і поставити його на водяну баню на 5 — 10 хвилин.
Їжте з гарніром, який ви любите.
М’ясо по-французьки — рецепт з яловичини
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 3 головки ріпчастої цибулі
- 200 грам шпику
- 100 грам шинки
- 2 моркви
- 250 мл білого сухого вина
- 250 мл сметани
- мелений чорний перець, сіль
Приготування:
- Моркву натерти на крупній тертці.
- Шинку і шпик нарізати невеликими шматками.
- Половину нарізаної шинки і шпик викласти на дно товстостінної каструлі.
- Яловичину нарізати великими шматками і теж покласти на дно каструлі.
- Зверху посипати подрібненою цибулею.
- Зверху покласти інший шпик і шинку і ще натерту моркву.
- Посолити, поперчити, налити вино і сметану.
- Закрити кришкою і томити на слабкому вогні близько 3 годин.
Коли шматки яловичини будуть готові, нарізати їх дрібними шматками і подати до столу разом з соусом.
Свинина по-французьки з аличею
Інгредієнти:
- 600 грам свинини
- 40 грам вершкового масла
- 200 грам аличі
- 3 головки ріпчастої цибулі
- 100 грам білого вина
- 100 грам вершків
- 50 грам сливової горілки (горілку настояти на роздроблених сливових кісточках) або коньяку
- мелений перець, сіль
Приготування:
- Аличу очистити від кісточок.
- Цибуля очистити, вимити, дрібно нарізати і обсмажити в 20 г вершкового масла.
- Додати біле вино, мелений чорний перець і сіль.
- Свинину нарізати шматками, посолити, поперчити і обсмажити в розтопленому вершковому маслі.
- Коли шматочки підрум’яняться, викласти їх. А в цій олії обсмажити аличу.
- Свинину викласти з аличею, залити сливової горілкою або коньяком і підпалити.
7. Тушкований у вині цибулю протерти через сито, викласти в каструлю і потримати на середньому вогні, додати вершки, прокип’ятити, помішуючи, зняти з вогню.
8. Свинину, розкладену на блюді, прикрасити аличею.
9. Цибулевий соус влити в сотейник, прокип’ятити, полити їм шматки свинини і аличу.
Відео про те, як приготувати м’ясну страву по-французьки в мультиварці
Виходить смачне і ніжне блюдо по-французьки.
Як правильно приготувати м’ясо по-бургундськи з грибами
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини (шийна частина або грудинка)
- 2 столові ложки пшеничного борошна
- 2 зубчики часнику
- 1 велика головка ріпчастої цибулі, пряні трави
- 50 грамів топленого свинячого сала
- 150 грам свинячої грудки
- 250 грам свіжих грибів
- 8 дрібних головок ріпчастої цибулі
- червоне сухе вино
- вода
- мелений чорний перець, сіль
Приготування:
- Яловичину нарізати шматками і підсмажити в каструлі в розігрітому топленому свинячому салі.
- Додати борошно, дрібно нарізані часник і цибулю, ще злегка підсмажити.
- Полити червоним сухим вином і водою в рівних частинах, щоб покрити всі, посолити, поперчити, додати пряні трави.
- Свинячу грудинку нарізати кубиками і окремо підсмажити.
- Обсмажену свинячу грудинку з’єднати з кроком пункту 3.
- Каструлю накрити кришкою і залишити на слабкому вогні на 2.5 — 3 години.
- Гриби нарізати і відварити в підсоленій воді до готовності. При цьому, дрібні головки ріпчастої цибулі відварювати, не розрізаючи.
8. Готові шматки яловичини викласти на тарілку разом з грибами та цибулею і подати до столу.
М’ясо по-французьки в духовці з грушами
Інгредієнти:
- 1.4 кг свинячого окосту без кісточки
- 300 мл сухого сидру
- 2 столові ложки кальвадос (яблучною горілки)
- рослинна олія — 2 столові ложки
- 2 столові ложки сухого чебрецю
- 25 грам вершкового масла
- 1 столова ложка розчавлених ягід ялівцю
- 1 столова ложка меленого коріандру
- 4 столові ложки кленового сиропу
- 100 мл жирних вершків
- 1 їдальня ложка чорного меленого перцю, сіль
Для гарніру:
- 6 великих груш
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 50 грам вершкового масла
- сік 1 лимона
- 2 столові ложки цукру
Приготування:
- З’єднати сіль, чебрець, мелений чорний перець і коріандр.
- Втерти суміш в свинину.
- Покласти у велике блюдо і залити сидром і горілкою.
- Накрити і маринувати 8 — 12 годин в холодильнику.
- Розігріти духовку до 180 градусів С.
- Вийняти свинину з маринаду, протерти паперовим рушником досуха, маринад зберегти.
- Розігріти вершкове і рослинне масло на сковороді з товстим дном, покласти свинину і обсмажувати 5 хвилин з усіх боків.
- Перекласти у форму для запікання і запікати 30 хвилин.
- Потім залити свинину збереженим маринадом і готувати ще 1 годину, періодично поливаючи їм свинину.
- Груші очистити від шкірки і розрізати навпіл.
- Полити їх лимонним соком і покласти в каструлю з цибулею, шматочком масла, посипати цукром.
- Накрити кришкою і готувати 10 хвилин.
- Дістати свинину з духовки, загорнути у фольгу і залишити в теплому місці.
- Поставити форму, в якій готувалася свинина, на сильний вогонь, додати ягоди ялівцю, кленовий сироп і вершки і готувати 5 хвилин.
15. Нарізати смачні шматочки і подати їх з грушами і ялівцевим соусом. Перед подачею до столу соус можна процідити.
М’ясо по-французьки з картоплею
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 1 пляшка червоного сухого вина
- 2 столові ложки оливкової олії
- ріпчаста цибуля — 2 головки
- 2 зубчики часнику
- 1 червоний болгарський перець
- 1 жовтий болгарський перець
- 2 столові ложки томатної пасти
- розмарин
- 175 грам маслин без кісточок
- 4 середніх бульби картоплі
- цедра 1-го апельсина
- лавровий лист, петрушка, мелений чорний перець, сіль.
Приготування:
- Яловичину нарізати шматками, покласти в миску і залити вином.
- Додати лавровий лист і залишити маринуватися на 10 — 12 годин.
- Перці очистити від насіннєвих коробочок і нарізати навпіл.
- У сковороді нагріти 1 столову ложку оливкової олії.
- Вийняти шматки яловичини з вина, вино не виливати, і покласти в сковороду. Смажити шматки яловичини на слабкому вогні 5 — 10 хвилин.
- Обсмажені шматки дістати з сковороди і викласти на блюдо.
- Додати в сковороду оливкове масло і обсмажити в ньому лук, часник і перці до утворення коричневого кольору — близько 5 хвилин.
- Перекласти шматки яловичини в іншу сковороду. Влити трохи вина (у якому маринувалося м’ясо).
- Поставити на вогонь і додати томатну пасту, готувати 5 хвилин, поки трохи не загусне, періодично помішуючи, додати розмарин, оливки і залишилося вино, гасити, прикривши кришкою, 1.6 — 2 години до готовності.
- В останні 20 хвилин готування додати нарізану кружальцями картоплю, посолити і поперчити.
- Перед подачею до столу додати апельсинову цедру і прикрасити зеленню петрушки.
М’ясо виходить смачним про залишає гарні спогади смаку.
Як приготувати смачне м’ясо по-бургундськи з томатною пастою
Інгредієнти:
- 800 грам яловичини
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 3 зубчики часнику
- 1 стакан червоного сухого вина
- томатна паста — 1 їдальня ложка
- 1 їдальня ложка борошна
- 4 столові ложки вершкового масла
- лавровий лист, мелений чорний перець, сіль
Приготування:
- Вершкове масло розтопити в сотейнику.
- Яловичину нарізати невеликими шматками і злегка обсмажити в олії.
- Цибулю нарізати кільцями.
- Коли шматки яловичини підрум’яняться, викласти цибулю на яловичину, посипати борошном і смажити ще 10 хвилин.
- Томатну пасту розвести в вині і залити шматки яловичини.
- Додати лавровий лист, посолити, поперчити.
- Тушкувати на слабкому вогні 3 — 4 години.
- Рідина в процесі гасіння краще не додавати.
- Коли шматки яловичини будуть готові, додати подрібнений часник.
Французький рецепт готовий.
Відео про те, як приготувати м’ясо по-французьки в духовці
Подивіться відео рецепт з шалено смачним м’ясом.
Подайте готові смачні шматки з улюбленим гарніром.
З наданих рецептів вище, ви переконалися, що асортимент інгредієнтів для приготування страв дуже великий. Використовуйте м’ясо за французьким рецептом і гарантія смаку буде забезпечена.