Як приготувати баранину, щоб м’ясо було м’яким і соковитим

Нещодавно на ринку я купувала м’ясо свинини. І ось що я помітила — чоловіки частіше купують м’ясо барана. Мені стало цікаво, в чому його цінність, про яку я не знаю. Адже коли ти таке м’ясо купиш, то треба вміти приготувати баранину. Адже у неї ще є свій специфічний запах.

І ось що я дізналася. Виявляється, всі проблеми готування вирішуються. І самі страви такі смачні, що пальчики оближеш.

В цьому м’ясі є всі корисні мікроелементи і мало жиру. Тому його частіше їдять люди, які страждають зайвою вагою. Холестерину в ньому не так вже й багато, тому людям, страждаючим серцево-судинними захворюваннями воно корисно.

Як приготувати баранину смачно і без запаху

Подивіться рецепт, який дозволить бути м’ясу смачним і соковитим. А ваше ставлення до цього виду м’яса зміниться і ви його полюбите.

Потрібно:

  • Баранина — 500 г
  • Маргарин (або інший жир) — 30-60 г
  • Білокачанна капуста — на-віч
  • Перець горошком — 1 ч. л.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • сіль — за смаком

Рецепт баранини з капустою

1. Підготовлене м’ясо розріжте на шматки середньої величини.

2. Обсмажте нарізані шматки м’яса в каструлі (сотейнику). Додайте трохи води, посоліть, щоб тушкувати майже до готовності.

3. Потім м’ясо вийміть, а в соус, що залишився від гасіння м’яса, потушкуйте капусту. Капуста повинна бути нарізаною досить крупно.

4. Коли капуста буде готова, то перекладіть її разом з м’ясом в вогнетривку скляну посуд.

5. Рідину, що залишилася від тушкування капусти, змішайте з борошном. Ще додайте сіль і потовчений перець. Налийте трохи води, перемішайте і проваріть на вогні, щоб вийшов густий соус.

Дивіться також:  Святкові рецепти на святковий стіл (меню столу)

6. Приготовленим соусом полийте капусту з м’ясом.

7. Посуд з м’ясом і капустою поставте в розігріту духовку на 20 хвилин.

Готову страву розкладіть в порційні тарілки і доповніть відварною картоплею з кмином.

Баранина з картоплею — смачний рецепт

Цей рецепт показує, як можна смачно приготувати баранину по-ірландськи з нашої улюбленої картоплею.

Необхідні продукти:

  • М’ясо баранини — 500 г
  • Картопля — 500 г
  • Цибуля — 250 г
  • Сіль, перець — за смаком
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Чебрець — 1/2 ч. л.
  • Петрушка

Рецепт баранини з картоплею

1. М’ясо наріжте кубиками і покладіть в каструлю. Потім посоліть, поперчіть, додайте більшу частину дрібно нарізаного лука. Ще покладіть лавровий лист і чебрець.

2. Вміст каструлі залийте водою так, щоб вона покрила всі компоненти. Поставте каструлю на невеликий вогонь і тушкувати прикрийте кришкою.

3. Коли м’ясо стане м’яким, додайте картоплю, теж порізаний кубиками. Ще додайте решту цибулі, цибулю але ні в якому разі не заважайте. Краще цибулю зверху тільки струшуйте, щоб страва не пригоріло.

4. Картопля повинен розваритися так, щоб утворювалася кашоподібна маса.

5. У самому кінці варіння додайте порізану зелень петрушки.

Подайте Блюдо на стіл в тому ж посуді, в якій воно варилося по-ірландськи.

Баранина тушкована з чорносливом

Подивіться найкращу страву з баранини в домашніх умовах. Так смачно приготувати баранину зможе кожен охочий.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • М’якоть баранини — 750 г
  • Цибулина велика — 1 шт.
  • Вершкове топлене масло — 1.5 ст. л.
  • Борошно — 1 ст. л. без гірки
  • Кориця на кінчику ножа
  • Чорнослив 120 г
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сіль, перець — за смаком
Дивіться також:  Кекс у великій формі. Прості рецепти великого кексу в духовці

Рецепт баранини з чорносливом

1. Спочатку підготуйте чорнослив. Для цього замочіть його на 12 годин. Потім видаліть з нього всі кісточки.

2. М’якоть м’яса наріжте вузькими шматочками розміром 1 х 5 див.

3. Цибулю дрібно порубаєте і злегка обсмажте.

4. Шматочки м’яса складіть у каструлю і залийте гарячою водою так, щоб вона покрила м’ясо. Коли зніміть піну від м’яса, то покладіть обсмажену цибулю і тушкуйте на слабкому вогні під кришкою.

5. Незадовго до готовності додайте чорнослив, а також цукор.

Подайте Блюдо з розсипчастим рисом.

Соковита баранина, шпигована часником

Страва готується цілим шматком, а м’ясо виходить ніжним і соковитим.

Продукти на 6-8 порцій:

  • Баранина (кострець) — 1.5 кг
  • Часник — 2 головки
  • Вершкове топлене масло (або жир) — 50 г
  • Перець, сіль — за смаком
  • Помідори — 1-2 шт.
  • Солодкий перець — 4 стручка
  • Стручкова квасоля — 200 г
  • Маслини

Рецепт баранини шпигованной часником

1. М’ясо очистити від плівок, промийте, натріть сіллю і перцем. Потім акуратно нашпигуйте зубчиками часнику. Якщо зубчики великі, то розрізати вздовж на частини.

2. Потім обсмажте м’ясо з усіх боків в жирі.

3. Потім додайте невелику кількість води і тушкуйте до утворення на його поверхні золотисто-коричневої скоринки. Час від часу поливайте соком, що виділився.

4. Готовий шматок розріжте на шматочки. Викладіть на підігріте блюдо і прикрасити смужками перцю. Перець перед цим обсмажте в жирі з зеленими стручками квасолі і злегка потушенными в підсоленій воді. Додайте ще маслини.

5. Соус приправити помідорами, сіллю і перцем. Шматочки часнику, якими було нашпиговане м’ясо, можете видалити.

Ось так зовсім просто можна приготувати баранину, щоб вона була соковитою з рожевим м’ясом всередині.

Дивіться також:  М'ясо в духовці. Як приготувати м'яке і соковите м'ясо (рецепти)

Відео про те, як приготувати в духовці баранину з овочами

Баранину з овочами готувати просто, щоб вона вийшла ніжною, соковитою і ароматною.

Я сподіваюся, що рецепти вам сподобалися і ви зважитеся їх приготувати.