Котлети рибні — це смачне і бажане друге блюдо. Я котлети м’ясні дуже люблю, а з риби — просто обожнюю. Тому що вони мають відмінний смак і можуть бути використані в дієтичному і дитячому харчуванні.
В котлетах може бути використана будь-яка риба: щука, сом, хек, минтай, горбуша, тріска, річкова риба і навіть рибні консерви.
Під час приготування обов’язково потрібно задуматися про те, щоб вироби вийшли соковитими. І це зрозуміло, тому що в рибі мало жирних складових. Секрет приготування ніжних котлет існує і він буде розкритий в самій статті.
Котлети рибні з філе хека — дуже смачний рецепт
Подивіться рецепт приготування дуже смачних і ніжних котлет з хека.
Інгредієнти:
- Філе хека — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Булка черства — 100 г
- Молоко — 200 мл
- Сирок плавлений — 1 шт.
- Сухарі панірувальні — 3-4 ст. л.
- Перець чорний мелений
- Сіль — за смаком
- Масло вершкове
- Олія — для смаження
Рецепт приготування котлет з філе хека
1. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками.
2. Моркву натріть на середній терці, щоб з’єднати разом з кубиками цибулі і обсмажити на сковороді в олії протягом 5 хвилин.
3. Філе хека наріжте на невеликі шматочки і порціями подрібніть в блендері або прокрутити на м’ясорубці.
4. Булку наріжте шматочками і залийте молоком, щоб вона добре просочилася.
5. В готовий рибний фарш додайте тертий плавлений сирок, посоліть, поперчіть, влийте 1 яйце.
6. Сюди ж відіжміть булку від молока і викладіть обсмажені цибулю з морквою.
7. Всі компоненти перемішайте спочатку лопаткою, а потім і руками. Доведіть суміш до однорідного стану, щоб сформувати котлети рибні довгастої форми.
Перед формуванням котлет, вмочайте руки в чашку з водою, щоб м’ясо не прилипало до рукам.
8. Обваляйте котлетки в сухарях і обсмажте з кожного боку по 3 хвилини.
Збільшивши час обжарювання, можна довести котлети до готовності прямо на сковороді.
9. На піддон для запікання покладіть шматочки вершкового масла і викладіть обсмажені котлети злегка.
10. Доведіть їх до готовності в духовці протягом 20 хвилин при 190 градусах С.
Подивіться, які повітряні вони вийшли при розломі навпіл.
Рецепт котлет з тріски з салом
Додавання сала в рецепт робить страву більш соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
- Тріска — 1 кг
- Цибуля — 2 шт.
- Булка — 150 г
- Свиняче сало (шпик) 100 г
- Яйце — 1 шт.
- Чорний мелений перець
- Сіль
- Цукор — 1 ч. л.
- Борошно — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 2 ст. л.
Приготування рибних котлет з тріски
1. Почистіть рибу, вимийте, щоб відокремити м’ясо від кісток і шкіри.
2. Ріпчасту цибулю очистіть і пропустіть разом з м’ясом тріски через м’ясорубку. При пропущенні м’яса і цибулі, додайте шматочки сала (шпику) і розмочену булку.
3. Отриманий фарш посоліть, покладіть цукор, поперчіть і додайте яйце. Все ретельно перемішайте.
4. Руками сформуйте котлети рибні круглої або довгастої форми.
5. Обваляйте заготовки в борошні й обсмажте в олії до утворення скоринки.
6. Потім перекладіть обсмажені котлетки в каструлю, залити рибним бульйоном і поставте в духовку на 20-30 хвилин.
Щоб приготувати рибний бульйон, залийте шкіру і кістки риби невеликою кількістю води. Вода повинна закривати їх. Таким чином зваріть бульйон процідіть.
Готову рибну страву подавайте зі сметаною або свіжими овочами.
Котлети з рибних консервів з вівсяними пластівцями
Цей рецепт для любителів вівсяних пластівців, щоб зробити сімейний вечерю по швидкому.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці (геркулес) — 8-10 ст. л.
- Яйця — 3 шт.
- Рибні консерви (сайра, сардини, скумбрія) у власному соку або олії — 1 банка
- Сода — щіпка
Рецепт вівсяних котлет з рибою
1. Змішайте в мисці 2-10 ложок геркулеса з трьома яйцями, щоб залишити так на 3 години для набухання.
2. Потім додайте 1 банку консервів у власному соку або в маслі.
3. Ще всипте щіпку соди, щоб потім знову все перемішати.
4. Зробіть невеликі котлети з отриманої маси, щоб обсмажити їх з двох сторін на сковороді з маслом.
5. Далі складіть обсмажені котлети в казан і залийте на 2/3 гарячим бульйоном. Поставте на вогонь і распаривайте 2 хвилини з моменту закипання.
Приємного апетиту !
Соковиті котлети з щуки без сала
Щука дуже корисна риба. Вона підтримує в порядок нервову систему людини, а також стимулює роботу судин і серця.
Секрет приготування соковитих котлет криється в використанні сиру і вершкового масла в якості начинки.
Інгредієнти:
- Щука — 1 кг
- Булка — 250-300 г
- Цибулина — 2 шт.
- Яйця — 2-3 шт.
- Сіль — 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі
- Масло — для смаження
- Твердий сир
- Вершкове масло
Рецепт приготування соковитих котлет з щуки
1. М’ясо щуки відокремте від кісток, пропустити разом з очищеним цибулею 2 рази через м’ясорубку.
2. Скибочки булки хліба без скоринок замочіть у воді або молоці. Хліб беріть з розрахунку на 1 кг щуки 250-300 г .
3. В отриманий фарш покладіть яйця, сіль, перець і віджату від рідини булку хліба.
4. Далі вимісіть все інгредієнти в рибному фарші рукою до однорідності.
5. Починайте формувати котлетки, в яких зробіть поглиблення і покладіть скибочку сиру і шматочок вершкового масла. Краї зімкніть і обваляйте її в сухарях.
6. Також зробіть начинку і в інших заготовках. Ще для різноманітності можете покласти до сиру і масла трохи нарізаної або замороженої зелені.
7. Обсмажте котлети рибні з щуки на оливковій олії (або звичайному рослинному) з обох сторін. Обсмажуйте з кожного боку по 2 хвилини, потім закрийте кришкою і варіть ще 2 хвилини.
8. Котлетки в розрізі виходять соковитими і ніжними.
9. А з зеленню ще й привабливими.
Їжте котлети рибні з улюбленим гарніром.
Відео про те, як приготувати соковиті котлети з минтая
Подивіться рецепт у відео і він вам сподобається.
До приготовленого рибної страви зробіть свій улюблений гарнір.
Таким чином, котлети рибні — це корисна і смачна їжа. Готувати її не важко, а можливість нагодувати всю сім’ю тішить і приносить задоволення.