Котлети з грибів — прості і смачні рецепти

Котлети з грибів — дуже смачне друге блюдо. Яке прекрасно різноманітить наше щоденне меню, щоб нагадати нам про те, що це дари лісу. Ми це розуміємо і намагаємося влітку їх засолити, засушити або замаринувати.

І після того, як ми маємо прекрасні заготовки в кесоні (льоху), можна подумати про їх смачне застосування. Приміром, із заморожених або свіжих грибів зварити ароматний суп.

Маючи свої особливі смакові якості гриби завжди хороші, а саме, в пирогах і гарнірах, зі сметаною або рослинним маслом.

Сьогодні хочеться поговорити про їх застосування в улюблених усіма котлетки.

Котлети з грибів з м’ясом

Цей цікавий рецепт вважається селянською, тому що придуманий давно. У сучасній кулінарії рецепт використовується зовсім рідко.

Вам знадобиться:

  • Свинина (корейка) — 130 г
  • Білі сушені гриби — 20 г
  • Цибуля ріпчаста — 20 г
  • Свиняче сало (або рослинне масло) — для смаження
  • Яйце — 1 шт.
  • Сухарі панірувальні — 20 г

Приготування рецепту:

1. Свинячу корейку наріжте на тонкі пластини і відбийте.

2. Ріпчасту цибулю наріжте соломкою і обсмажте до напівготовності.

3. Білі гриби відваріть і наріжте також соломкою. Додайте їх до смаженій цибулі і добре перемішайте. Посоліть за смаком.

4. На відбиті пластини корейки покладіть підготовлений грибний фарш і сформуйте котлети.

5. Змочіть котлети з грибів і м’яса в яйці, обваляйте в панірувальних сухарях, щоб потім обсмажити їх на свинячому салі.

Подавайте Блюдо з припущеними овочами або зеленим консервованим горошком.

Рецепт котлет з печериць з картоплею

Якщо ви в літній час не запаслися лісовими грибами, то вас виручать печериці з магазину. Замороженими, вони продаються цілий рік.

Дивіться також:  Панкейкі — рецепти приготування в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • Печериці — 120 г
  • Сухарі — 10 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Масло топлене — 10 г
  • Цибуля ріпчаста — 30 г
  • Картопля — 100 г
  • Масло вершкове — 10 г

Приготування:

1. Відваріть печериці, охолодіть, щоб потім пропустити їх через м’ясорубку.

2. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте на кубики і обсмажте до золотистого кольору.

3. У мисці з’єднайте разом: пропущені гриби, обсмажені цибулю, сире яйце, добре перемішати між собою і сіллю за смаком.

4. Сформуйте з отриманої маси котлетки і обсмажте на розігрітій сковороді з маслом до готовності.

Подавайте з відвареною картоплею, политим маслом.

Грибні котлети з лісових грибів

Звичайно лісові гриби знають багато. Такі дари лісу завжди лежать в нашому кошику: білі, грузді, рижики, підосичники, підберезники, лисички, сироїжки. Всі вони зможуть нагодувати нас при правильному їх приготуванні.

Потрібно:

  • Свіжі гриби — 500 г
  • Білий хліб — 200 г
  • Яйця — 2 шт.

Виконання рецепту:

1. Свіжі гриби очистіть від бруду і добре промийте.

2. Підготовлені гриби дрібно порубаєте й додайте розмочений білий хліб. Перемішайте, щоб потім пропустити через м’ясорубку.

3. До пропущеного фаршу додайте сире яйце, сіль, перець.

4. Отриманий фарш перемішайте, сформуйте у вигляді котлет.

5. Грибні котлети умочіть в яйце, потім в сухарі, щоб обсмажити на гарячій сковороді в киплячому маслі.

6. Процес обсмажування витримаєте по 5-10 хвилин з кожного боку.

Їжте блюдо з улюбленим гарніром.

Котлети з солоних грибів — простий рецепт приготування

Згадайте про те, що у вас в погребі є заготівля з солоних грибів. Тому цей рецепт для вас.

Необхідні продукти:

  • Солоні гриби — 300 г
  • Крупа варена (ячна або рис) — 100-150 г
  • Цибуля ріпчаста — 150 г
  • Яйця — 2-3 шт.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Сухарі — 2 ст. л.
Дивіться також:  Святкові рецепти на святковий стіл (меню столу)

Приготування:

1. Цибулини очистіть, помийте, обсушіть і наріжте кубиками.

2. Солоні гриби подрібніть на м’ясорубці разом з цибулею.

3. До подрібненим грибів і цибулі додайте варену крупу. сирі яйця, рослинне масло (або сметану) і приправи.

4. Сформуйте котлети. обваляйте їх у сухарях (або борошні), щоб обсмажити з двох сторін до підрум’янення.

Подайте блюдо з картопляним пюре.

Відео про те, як приготувати котлети з грибів і гречки

Подивіться відео, в якому автор готує просте і смачне друге страву з пишними формами.

У сучасній кулінарії є багато рецептів з різними котлетами. Серед них грибні котлети займають одне з перших місць на нашому столі.

Тому готуйте з задоволенням — буде смачно !