Котлети з грибів — дуже смачне друге блюдо. Яке прекрасно різноманітить наше щоденне меню, щоб нагадати нам про те, що це дари лісу. Ми це розуміємо і намагаємося влітку їх засолити, засушити або замаринувати.
І після того, як ми маємо прекрасні заготовки в кесоні (льоху), можна подумати про їх смачне застосування. Приміром, із заморожених або свіжих грибів зварити ароматний суп.
Маючи свої особливі смакові якості гриби завжди хороші, а саме, в пирогах і гарнірах, зі сметаною або рослинним маслом.
Сьогодні хочеться поговорити про їх застосування в улюблених усіма котлетки.
Котлети з грибів з м’ясом
Цей цікавий рецепт вважається селянською, тому що придуманий давно. У сучасній кулінарії рецепт використовується зовсім рідко.
Вам знадобиться:
- Свинина (корейка) — 130 г
- Білі сушені гриби — 20 г
- Цибуля ріпчаста — 20 г
- Свиняче сало (або рослинне масло) — для смаження
- Яйце — 1 шт.
- Сухарі панірувальні — 20 г
Приготування рецепту:
1. Свинячу корейку наріжте на тонкі пластини і відбийте.
2. Ріпчасту цибулю наріжте соломкою і обсмажте до напівготовності.
3. Білі гриби відваріть і наріжте також соломкою. Додайте їх до смаженій цибулі і добре перемішайте. Посоліть за смаком.
4. На відбиті пластини корейки покладіть підготовлений грибний фарш і сформуйте котлети.
5. Змочіть котлети з грибів і м’яса в яйці, обваляйте в панірувальних сухарях, щоб потім обсмажити їх на свинячому салі.
Подавайте Блюдо з припущеними овочами або зеленим консервованим горошком.
Рецепт котлет з печериць з картоплею
Якщо ви в літній час не запаслися лісовими грибами, то вас виручать печериці з магазину. Замороженими, вони продаються цілий рік.
Інгредієнти:
- Печериці — 120 г
- Сухарі — 10 г
- Яйце — 1 шт.
- Масло топлене — 10 г
- Цибуля ріпчаста — 30 г
- Картопля — 100 г
- Масло вершкове — 10 г
Приготування:
1. Відваріть печериці, охолодіть, щоб потім пропустити їх через м’ясорубку.
2. Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте на кубики і обсмажте до золотистого кольору.
3. У мисці з’єднайте разом: пропущені гриби, обсмажені цибулю, сире яйце, добре перемішати між собою і сіллю за смаком.
4. Сформуйте з отриманої маси котлетки і обсмажте на розігрітій сковороді з маслом до готовності.
Подавайте з відвареною картоплею, политим маслом.
Грибні котлети з лісових грибів
Звичайно лісові гриби знають багато. Такі дари лісу завжди лежать в нашому кошику: білі, грузді, рижики, підосичники, підберезники, лисички, сироїжки. Всі вони зможуть нагодувати нас при правильному їх приготуванні.
Потрібно:
- Свіжі гриби — 500 г
- Білий хліб — 200 г
- Яйця — 2 шт.
Виконання рецепту:
1. Свіжі гриби очистіть від бруду і добре промийте.
2. Підготовлені гриби дрібно порубаєте й додайте розмочений білий хліб. Перемішайте, щоб потім пропустити через м’ясорубку.
3. До пропущеного фаршу додайте сире яйце, сіль, перець.
4. Отриманий фарш перемішайте, сформуйте у вигляді котлет.
5. Грибні котлети умочіть в яйце, потім в сухарі, щоб обсмажити на гарячій сковороді в киплячому маслі.
6. Процес обсмажування витримаєте по 5-10 хвилин з кожного боку.
Їжте блюдо з улюбленим гарніром.
Котлети з солоних грибів — простий рецепт приготування
Згадайте про те, що у вас в погребі є заготівля з солоних грибів. Тому цей рецепт для вас.
Необхідні продукти:
- Солоні гриби — 300 г
- Крупа варена (ячна або рис) — 100-150 г
- Цибуля ріпчаста — 150 г
- Яйця — 2-3 шт.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль, перець — за смаком
- Сухарі — 2 ст. л.
Приготування:
1. Цибулини очистіть, помийте, обсушіть і наріжте кубиками.
2. Солоні гриби подрібніть на м’ясорубці разом з цибулею.
3. До подрібненим грибів і цибулі додайте варену крупу. сирі яйця, рослинне масло (або сметану) і приправи.
4. Сформуйте котлети. обваляйте їх у сухарях (або борошні), щоб обсмажити з двох сторін до підрум’янення.
Подайте блюдо з картопляним пюре.
Відео про те, як приготувати котлети з грибів і гречки
Подивіться відео, в якому автор готує просте і смачне друге страву з пишними формами.
У сучасній кулінарії є багато рецептів з різними котлетами. Серед них грибні котлети займають одне з перших місць на нашому столі.
Тому готуйте з задоволенням — буде смачно !