Смачно приготований курча в духовці — це чудова друга страва. Не потрібно думати про те, що це має бути куряче м’ясо, яке складається тільки з шкіри і кісточок. Зовсім ні. Тому що, згідно класифікації курей, м’ясо курчат при правильному годуванні досягає ваги 800 м-1500 р. Простіше сказати про те, що це молоді кури та півники віком 1.5-3 місяці.
Є поняття — молода курка, значить вік у неї становить від 3 до 9 місяців. Можна, звичайно, помилитися, якщо вам продадуть курку у віці, тоді м’ясо буде жорстким. Тому відгодований курча — найбільш гідний варіант для готування страви в духовці.
При цьому, тушка повинна бути без пір’я і добре випотрошена. При бажанні вік курей можна визначити за кольором шкіри. У молодих вона ніжна і біла, що навіть видно прожилки. А от у старих курей — вона жовтуватого відтінку і груба.
Курча в духовці по-домашньому
У кожній родині будинку є кулінарні горщики для запікання в духовці. Скористайтеся ними, і приготуйте зовсім молоде куряче м’ясо зі сметаною і картоплею.
Вам знадобиться:
- Маленькі курчата — 5 шт.
- Картопля — 8 шт.
- Топлене масло — 1 ст. л.
- Розм’якшене вершкове масло — 1 ст. л.
- Сметана — 2 склянки
- Борошно — 1 ст. л.
- Подрібнена зелень петрушки і кропу — по 1 ст. л.
- Лаврове листя — 5 шт.
- Чорний перець — 15 горошин
- Сіль — за смаком
Рецепт приготування курчати в духовці
1. Тушки очистіть, при необхідності обпалити, випатрайте і добре промийте.
2. Чисті тушки розріжте навпіл або на чотири частини, щоб потім опустити їх на 5 хвилин у киплячу воду.
3. Дістаньте шматочки з киплячої води і складіть в порційні вогнетривкі горщики.
4. Залийте м’ясо сметаною, додайте лавровий лист, перець горошком, посоліть і закрийте кришками.
5. Поставте горщики в духовку з середнім жаром і тушкуйте протягом 40-60 хвилин.
6. Поки готується м’ясо в горщиках, картоплю почистіть. вимийте і наріжте брусочками. Потім викладіть в сковороду з топленим маслом і добре зарумяньте з усіх боків.
7. Потім борошно потрібно розтерти з вершковим маслом.
8. Коли м’ясо буде готове, покласти в горщики до нього картоплю і борошняну заправку. Знову поставте горщики в духовку і тушкуйте ще 10 хвилин, не даючи закипіти.
Приємно їсти !
Рецепт курча з рисом і соусом в духовці
Подивіться дуже смачний рецепт з нашим улюбленим рисом.
Потрібно:
- Курча (близько 1 кг_ — 1 шт.
- Бекон — 100 г
- Вершкове масло — 100 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Томат-пюре — 2 ст. л.
- Біле столове вино — 1/2 склянки
- Рис — 1/2 склянки
- Бульйон — 2 літри
- Тертий твердий сир — 4 ст. л.
- Мелений чорний перець, сіль — за смаком
Як запекти курчати в духовці з рисом
1. Наріжте тонкими скибочками бекон.
2. Вимиту і почищений тушку разрубите на порційні шматки і складіть в каструлю з розігрітим маслом. Ще додайте нарізаний бекон і підрум’яньте м’ясо з усіх боків.
3. Потім всипте в каструлю очищений і дрібно нарізану цибулю, додайте томат-пюре і перемішайте.
4. Потім залийте всі продукти в каструлі вином і бульйоном. Посоліть, поперчіть і тушкуйте на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин.
5. Далі, викладіть шматки м’яса на деко, додайте промитий і обсушенный рис. Залийте соусом з каструлі, що утворився від тушкування м’яса.
6. Поставте деко в духовку і тушкуйте до тих пір, поки рис не вбере всю рідину.
Готове м’ясо з рисом і соусом перекладіть на блюдо, посипати тертим сиром і подати гарячим на стіл.
Відео про те, як приготувати курчат корнішонів в духовці цілком
Запечене м’ясо молодої курочки з хрусткої скоринки — це дуже смачно.
Сміливо використовуйте м’ясо молодої курочки, під назвою курча. Страви з ними по-хорошому дивують і урізноманітнюють меню смачної вечері або сімейного обіду.