Як смачно приготувати м’ясо в духовці хвилює багатьох. З свинини готувати простіше, тому що готовність наступає швидше, ніж у яловичини. У будь-якого кулінарного рецепту є свій принцип. Тобто, де він буде приготовано, на сковороді або в духовці. І тільки іноді ці процеси йдуть один за іншим.
По святах або для сімейного обіду, другі страви доводяться до готовності часто в духовці. Тому що це зручно і зовсім не складно. Наприклад, на плиті вариться грибний суп, а в духовій шафі готується м’ясне блюдо.
Тому пропоновані для перегляду рецепти допоможуть вибрати страви для будь-якого сімейного торжества або дружнього застілля.
М’ясо в духовці по-грузинськи
Всі знають, що грузини вміють готувати м’ясні страви завжди смачно. Подивіться один з простих рецептів, в якому застосовується попередній процес маринування.
Потрібно:
- Свинина — 1 кг
- Мед — 2 ст. л.
- Сметана — 2 ст. л.
- Хмелі-сунелі — 2-3 ст. л.
- Петрушка, кріп, базилік, кінза
- Сіль — за смаком
Рецепт м’яса по-грузинськи
1. Свинячу вирізку вимийте, обсушіть і обріжте різні плівки.
2. М’ясо наріжте великими шматками.
3. Зелень петрушки, кропу, кінзи і базиліку порубаєте ножем.
4. З’єднайте шматки свинини з нарубаною зеленню. Додайте сіль, хмелі-сунелі і мед, щоб потім перемішати всі компоненти руками.
Натисканням руками на шматочки м’яса, як-би втирайте спеції всередину його тканин. Таким чином воно краще промаринується.
5. Закрийте чашку харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-4 години для маринування.
6. Перекладіть шматочки м’яса разом з травами в блюдо для запікання в один ряд. Зверху покладіть сметану і знову все перемішайте руками.
7. Запікайте м’ясо в духовці протягом 40-45 хвилин при температурі 200-180 градусів С. Намагайтеся шматочки не пересушити.
Виходить дуже смачно !
Овочі в духовці з м’ясом
Подивіться дуже смачний рецепт м’яса в духовці. Блюдо виходить дуже гармонійним, коли ще присутній ще і картопелька в подачі.
Необхідні продукти:
- Яловичина — 700-800 г
- Цибулина — 1 шт.
- Морква — 1 шт.
- Болгарський перець — 1 шт.
- Помідори — 2-3 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Стручкова квасоля — 200 г
- Зелень, сіль, перець — за смаком
Рецепт м’яса з овочами
1. Підготовлене м’ясо яловичини наріжте на шматочки поперек волокон.
2. Обсмажте нарізані шматочки на розігрітій олії в сковороді.
3. Потім додайте нарізані моркву і цибулю, щоб всі разом небагато згасити під кришкою.
4. Потім додати стручкову квасолю, перемішайте, закрийте кришкою і ще трохи стушкуйте.
5. Тим часом подрібніть в блендері: помідори, перець, часник, зелень, сіль і мелений перець. Отриманий соус з овочів вилийте в сковороду і перемішайте.
6. Перекладіть вміст сковороди в жаровню.
7. Закрийте кришку посуду для гасіння і закрийте кришку, щоб поставити в духовку. Запікайте протягом 1 години при температурі 180 градусів С. Потім зменшіть температуру до 150 градусів С і тушкуйте ще 1 годину.
Протягом всього часу запікання перевіряйте, щоб страва не пригоріло.
Через 2 години наивкуснейшее м’ясо готове.
Картопля з м’ясом в духовці на деку
Це найпростіший рецепт смачного м’ясного страви в духовці.
Дорогі читачі, вибирайте і радуйте свою сім’ю красивими і смачними стравами.