М’ясо в духовці. Як приготувати м’яке і соковите м’ясо (рецепти)

Як смачно приготувати м’ясо в духовці хвилює багатьох. З свинини готувати простіше, тому що готовність наступає швидше, ніж у яловичини. У будь-якого кулінарного рецепту є свій принцип. Тобто, де він буде приготовано, на сковороді або в духовці. І тільки іноді ці процеси йдуть один за іншим.

По святах або для сімейного обіду, другі страви доводяться до готовності часто в духовці. Тому що це зручно і зовсім не складно. Наприклад, на плиті вариться грибний суп, а в духовій шафі готується м’ясне блюдо.

Тому пропоновані для перегляду рецепти допоможуть вибрати страви для будь-якого сімейного торжества або дружнього застілля.

М’ясо в духовці по-грузинськи

Всі знають, що грузини вміють готувати м’ясні страви завжди смачно. Подивіться один з простих рецептів, в якому застосовується попередній процес маринування.

Потрібно:

  • Свинина — 1 кг
  • Мед — 2 ст. л.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі — 2-3 ст. л.
  • Петрушка, кріп, базилік, кінза
  • Сіль — за смаком

Рецепт м’яса по-грузинськи

1. Свинячу вирізку вимийте, обсушіть і обріжте різні плівки.

2. М’ясо наріжте великими шматками.

3. Зелень петрушки, кропу, кінзи і базиліку порубаєте ножем.

4. З’єднайте шматки свинини з нарубаною зеленню. Додайте сіль, хмелі-сунелі і мед, щоб потім перемішати всі компоненти руками.

Натисканням руками на шматочки м’яса, як-би втирайте спеції всередину його тканин. Таким чином воно краще промаринується.

5. Закрийте чашку харчовою плівкою і поставте в холодильник на 3-4 години для маринування.

6. Перекладіть шматочки м’яса разом з травами в блюдо для запікання в один ряд. Зверху покладіть сметану і знову все перемішайте руками.

7. Запікайте м’ясо в духовці протягом 40-45 хвилин при температурі 200-180 градусів С. Намагайтеся шматочки не пересушити.

Дивіться також:  Котлети рибні — рецепти приготування соковитих рибних котлет

Виходить дуже смачно !

Овочі в духовці з м’ясом

Подивіться дуже смачний рецепт м’яса в духовці. Блюдо виходить дуже гармонійним, коли ще присутній ще і картопелька в подачі.

Необхідні продукти:

  • Яловичина — 700-800 г
  • Цибулина — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Болгарський перець — 1 шт.
  • Помідори — 2-3 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Стручкова квасоля — 200 г
  • Зелень, сіль, перець — за смаком

Рецепт м’яса з овочами

1. Підготовлене м’ясо яловичини наріжте на шматочки поперек волокон.

2. Обсмажте нарізані шматочки на розігрітій олії в сковороді.

3. Потім додайте нарізані моркву і цибулю, щоб всі разом небагато згасити під кришкою.

4. Потім додати стручкову квасолю, перемішайте, закрийте кришкою і ще трохи стушкуйте.

5. Тим часом подрібніть в блендері: помідори, перець, часник, зелень, сіль і мелений перець. Отриманий соус з овочів вилийте в сковороду і перемішайте.

6. Перекладіть вміст сковороди в жаровню.

7. Закрийте кришку посуду для гасіння і закрийте кришку, щоб поставити в духовку. Запікайте протягом 1 години при температурі 180 градусів С. Потім зменшіть температуру до 150 градусів С і тушкуйте ще 1 годину.

Протягом всього часу запікання перевіряйте, щоб страва не пригоріло.

Через 2 години наивкуснейшее м’ясо готове.

Картопля з м’ясом в духовці на деку

Це найпростіший рецепт смачного м’ясного страви в духовці.

Дорогі читачі, вибирайте і радуйте свою сім’ю красивими і смачними стравами.