Млинчики з м’ясним фаршем смачна і приємна їжа. Вона ситна, приваблива і від неї важко відірватися. Страва з такою їжею буде прекрасним доповненням до сімейного ситного обіду або вечері.
У багатьох сім’ях млинці входять в меню на тиждень, а в інших — їх печуть, дотримуючись загальне свято Масляна.
Так уже повелося, що такі тонкі коржі з тіста печуть багато народів. Їх випікають красивими, навіть ажурними з безліччю дірочок. Їдять їх теплими або гарячими, занурюючи в сметану, або намазують рибну ікру.
Для нашого рецепта дірочки не потрібні, тому що вони будуть фаршировані м’ясом. Тому всі соки і ніжний фарш повинні зберегтися всередині коржики, щоб не витекти назовні.
Способи фарширування спечених лепешечек може бути різним. А саме: мати трубчасту форму, у вигляді конвертика або у формі трикутника.
Відверто кажучи, у будь-яких випадках, виходить завжди смачно.
Млинчики з м’ясним фаршем — найсмачніший рецепт
У запропонованому рецепті, фаршировані млинчики з начинкою, мають свої особливості в приготуванні. Якщо коротко, то все відбувається наступним чином.
Коржики з рідкого тіста випікаються як великими в діаметрі, так і маленькими. Все залежить від діаметру сковороди.
Скажемо відразу, що слово «корж» — це синонім слова «млинець».
Джерело: https://youtu.be/7OnRDvkbTLo
Якщо ви спечете велику корж, то для процесу формування його з начинкою з м’яса, зручно розрізати його на дві частини.
При цьому, м’ясний фарш попередньо не обсмажується, як у багатьох інших рецептах. Він просто намазується тонким шаром на розрізаний млинець, щоб потім згорнути все у вигляді трикутника.
З млинчика маленького діаметру теж можна згорнути трикутник з начинкою, якщо добре постаратися.
Так, розрізана на дві частини коржик в запропонованому способі, формується у вигляді трикутника.
Далі йде процес обсмажування, при якому млинчики з м’ясним фаршем смажаться як звичайні пиріжки з начинкою. Тобто, з обох сторін.
Інгредієнти:
- Борошно — 270 г
- Молоко — 600 мл
- Цукор — 1/2 ч. л.
- Сіль — 1/2 ч. л.
- Яйця — 2 шт.
- Вода — 50 мл
- Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- М’ясо (свинина) — 300 г
- Олія соняшникова
- Чорний мелений перець
А зараз дотримуйтесь всіх етапів приготування, починаючи з рідкого тіста, випікання коржів, створення м’ясного фаршу, формування трикутників та їх обсмажування до готовності.
Така їжа готується швидко і ніколи не затримується на столі.
Рецепт млинців для начинки з м’ясом
Для приготування коржів розбийте в миску — 2 яйця, додайте цукор — 1/2 ч. л. сіль 1/2 ч. л. Все перемішайте з допомогою міксера.
Сюди ж налийте 150 мл теплого молока і знову перемішайте міксером.
В отриману суміш додайте борошно і змішайте міксером до однорідності.
У тісто додайте залишився тепле молоко і добре перемішайте, щоб не було грудочок.
Потім дайте рідкого тесту настоятися, приблизно 15 хвилин.
Перед тим, як смажити млинці, додайте в рідке тісто 2 ст. л. соняшникової олії і перемішайте.
Перший млинець завжди смажиться з невеликою кількістю соняшникової олії.
А ось інші коржі смажаться на невеликому вогні і на сухій сковороді.
На сковороду наливайте приблизно один ополоник тесту і розподіліть його по поверхні, нахиляючи сковороду в різні сторони.
Як тільки лепешечка підсмажилася трохи з одного боку, відразу ж перевертаємо на інший бік.
Сильно засмажувати сторони не потрібно, так як млинчики з м’ясним фаршем потім ми будемо обсмажувати ще раз.
Таким чином, зробіть багато перепічок.
М’ясна начинка для млинців з фаршу
Наступним етапом приготуйте м’ясний фарш в якості начинки.
Помытое і обсушенное м’ясо наріжте невеликими шматочками, пропустити через м’ясорубку.
Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте шматочками і пропустіть разом з шматочками м’яса упереміж.
До пропущеного м’ясного фаршу ще додайте сіль, чорний мелений перець за смаком і налийте 50 мл води, щоб фарш був соковитим.
Всі інгредієнти в мисці добре перемішайте.
Таким чином, сира начинка, щоб випікати млинчики з м’ясним фаршем готова.
Як загортати млинці з начинкою трикутником
Візьміть одну випечений корж (блін) і розріжте її навпіл.
На кожну розрізану частина покладіть приблизно по одній столовій ложці сирого м’ясного фаршу, щоб з допомогою ложки рівномірно розподілити його по поверхні.
Потім краю половинки розрізаного млинця загніть до середини.
І вже потім згорніть навпіл.
Іншу половину великого млинця поверніть точно також.
Тобто, скрутіть обидва краї до середини і ще раз навпіл.
Звертаючи таким чином всі розрізані половинки, у вас повинно вийти багато трикутників з начинкою всередині.
Наступний етап приготування — це доведення заготовок до повної готовності.
Як обсмажувати млинчики з м’ясним фаршем на сковороді
Обсмажувати млинці з начинкою на сковороді зовсім не важко.
На розігріту сковороду налити трохи соняшникової олії і покладіть ще шматочок вершкового масла для поліпшення смаку.
Потім підготовлені млинчики з м’ясним фаршем викладайте на сковороду і закривайте кришкою.
Так обсмажуйте трикутники з фаршем з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини.
У цьому рецепті вийшло 24 млинця з м’ясом.
Готові млинчики з м’ясним фаршем подавайте до столу в теплому вигляді.
Млинці з м’ясом виходять ароматними, з соковитим фаршем всередині і смачною засмаженою скоринкою.