Млинці без дріжджів привертають увагу багатьох любителів смачно поїсти. В сучасних умовах не завжди вистачає часу на приготування страв з допомогою дріжджів. Тому запропоновані рецепти допоможуть швидко поїсти на сімейній вечері. Або ж, бути доповненням до ситного обіду.
І ще, якщо дозволяє час і відсутність почуття голоду, то млинці можна відразу не з’їсти, а додати до них начинку.
І тоді фаршировані, вони додадуть загальну радість для душі і шлунку. Наприклад ось так:
- Смачні млинчики з м’ясним фаршем
- Млинці фаршировані шинкою і сиром
- Рецепти млинців з сиром
Відсутність дріжджів дозволяє спекти такі смачні коржі, що пальчики оближеш.
Млинці без дріжджів — смачний і простий рецепт
За таким рецептом виходять тонкі млинці, які не рвуться і не прилипають до сковороди.
Інгредієнти:
- Молоко — 3 склянки
- Яйця — 3 шт.
- Сіль, цукор — за смаком
- Рослинне масло — 1 ст. л.
- Борошно — 1.5 склянки
- Рослинна олія для смаження
Приготування рецепта млинців
1. Збийте в чашці яйця з цукром і сіллю.
2. Додайте рослинне масло, молоко і борошно, щоб перемішати без грудочок,
3. Виливайте тісто ополоником на змащену рослинним маслом сковороду.
4. Смажте розлите тісто по сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Приємного апетиту !
Млинці на коньяку
Подивіться рецепт млинців. Всі, хто спробує їх, будуть дуже задоволені.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 250 г
- Яйця — 3 шт.
- Молоко — 0.5 л
- Цукор — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 60 г
- Коньяк — 4 ст. л.
- Сіль — щіпка
- рослинне масло для випікання
Для подачі використовуйте:
- заморожену ожину
- сметану
- цукор
Рецепт млинців з коньяком
1. Просійте попередньо борошно і, постійно помішуючи, влийте трохи тепле молоко.
2. Додайте цукор, сіль і влийте коньяк. Добре все перемішайте і приберіть в тепло на 1 годину.
3. Розігрійте сковороду великого розміру з рослинним маслом. Виливайте ополоником приготоване тісто, щоб спекти млинці з двох сторін до золотистого кольору.
4. Змішайте сметану з цукром і добре перемішайте.
Готові млинці прикрасьте ожиною, щоб подати зі сметаною з цукром.
Рецепт млинців з розпушувачем на топленому молоці
З топленим молоком коржі виходять м’якими, щоб дізнатися які — спечіть їх.
Інгредієнти:
- Пряжене молоко — 0.5 л
- Яйця — 3 шт.
- Цукор — 2 ст. л.
- Ванільний цукор — 1 пакетик
- Рослинне масло — 3 ст. л.
- Борошно — 1.5-2 склянки
- Розпушувач — 1 ч. л.
Для карамелі:
- Рослинна олія — 30 мл
- Цукор — 4 ст. л.
- Яблука — 4 шт.
Приготування млинців з розпушувачем
1. З’єднайте в мисці яйця, цукор, ванільний цукор, щоб потім збити в пишну піну.
2. Додайте пряжене молоко і рослинне масло, перемішайте.
3. Борошно просіяти разом з розпушувачем.
4. З’єднайте разом просіяне борошно з приготовленої молочної масою. Все ретельно перемішайте.
5. Випікайте млинці з двох сторін на розпеченій з маслом сковороді.
Приготування яблук в карамелі
1. У розігріту сковороду налийте олію.
2. У сковороду всипте цукор, щоб на середньому вогні довести його до кипіння. Так, помішуючи, доведіть цукор до золотистого кольору. У вас вийшла карамель.
3. Яблука наріжте кубиками і додайте їх в карамель. Помішуйте і доведіть яблука до м’якого стану.
Спечені млинці полити карамеллю з яблуками і подайте на стіл.
Відео про те, як приготувати тонкі млинці з дірочками
Навіть без дріжджів і соди можна спекти коржі з дірочками і тонкими. Подивіться як це робиться.
Прості млинці без дріжджів можна спекти. Так пекли їх наші бабусі, батьки і так їх будемо готувати ми — їхні діти.
Печіть, пригощайте рідних.