Рецепт курячого торта — на ідеальну курячу закуску

Я часто згадую рецепт курячого торта, який нещодавно пробувала в гостях. Мені він так сподобався, що я стала цікавитися глибше про те, як його роблять. Виявляється, є багато варіантів його приготування. Ділюся тими рецептами, які вважаю найкращими.

Торт з курки відноситься до закусочних страв святкового столу. Тобто до таких, як відомий всім печінковий торт або несолодкий закусочний торт з млинців. Такими стравами як і салатами можна чудово закусити для підняття апетиту.

За якістю вони бувають ніжними з пікантним смаком. І все тому, що спечені курячі млинці і самі по собі смачні і плюс до того промащуються ароматною начинкою.

Рецепт курячого торта з грибами

Подивіться рецепт пікантного торта, який нікого з гостей не залишить байдужим.

 

Вам знадобиться:

  • Курячий фарш — 400 г
  • Цибулю для фаршу — 1 шт.
  • Молоко — 450 мл
  • Яйця — 2 шт.
  • Борошно — 4 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений — 0.5 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений — 0.5 ч. л.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сир твердий — 40 г

Для начинки:

  • Сир плавлений — 2 шт.
  • Гриби мариновані — 300 г
  • Зелень багато — кріп, петрушка
  • Часник — 3 зубчики
  • Майонез — 3 ст. л.

Рецепт торта з курячого фаршу

1. Приготуйте з допомогою м’ясорубки фарш з курячого м’яса. При бажанні можете додати свинини, щоб зробити змішаний фарш. При цьому, додайте цибулю і часник.

2. У миску покладіть фарш, яйця. сіль, чорний мелений перець, мелений мускатний горіх і налийте молоко. Обережно перемішайте віночком.

3. Потім просіяти борошно разом з розпушувачем, щоб потім з допомогою віночка замісити однорідне тісто. Консистенція курячого тіста повинна бути схожа як на млинці.

4. Випікайте курячі млинці на розігрітій сковороді помазаною злегка рослинним маслом. Закрийте Сковороду кришкою.

5. Обсмажуйте млинці по 3 хвилини з обох сторін.

Дивіться також:  Фаршировані млинці з шинкою і сиром (рецепти)

6. Всього вийшло 7 млинчиків, щоб сформувати рецепт курячого торта до кінця.

7. А зараз приготуйте начинку. Для цього наріжте багато зелені з кропу або петрушки (можна разом).

8. Ще візьміть мариновані гриби і подрібніть їх ножем, щоб вони стали зовсім дрібними шматочками.

9. Плавлений сир трохи подморозьте, щоб легше було натерти на середній тертці.

Щоб плавлений сир краще ковзав по тертці, пензликом змастіть її поверхню зовні і всередині.

10. У чашу викладіть: натертий сир, подрібнену зелень, дрібні шматочки маринованих грибів, подрібнений часник і майонез. Все перемішайте — начинка готова.

11. Зберіть курячий торт. Перший млинець змастіть начинкою, об’ємом приблизно одну столову ложку.

12. Покладіть другий млинець і також змастіть начинкою. Таким чином, сформуйте всі млинці.

13. Останній верхній млинець, змащений начинкою, додайте ще трохи натертим сиром і дрібкою зелені.

Їжте і насолоджуйтеся закускою з курки.

Холодна закуска для святкового столу

Немає сумніву в тому, що курячий торт відноситься до розряду багатьох холодних закусок, тому що часто таку подачу страви так і називають — закусочний торт.

Подивіться рецепт курячого торта, коли млинці промащуються різними начинками, а не однієї. В ньому ви знайдете велику колекцію смаків.

 

Інгредієнти для курячих млинців:

  • Філе курки — 2 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Кефір — 200 мл
  • Борошно — 100 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Рослинне масло в тісто і для обжарювання — 100 мл
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Спеції — за смаком

Як зробити курячі млинці

1. Куряче філе наріжте шматочками, щоб разом з шматочками цибулі і зубчиками часнику пропустити через подрібнювач блендера або через м’ясорубку.

Для більш вільного подрібнення можна додати до м’яса трохи води, молока або кефіру, тоді процес подрібнення буде більш легким.

2. Потім додайте до фаршу спеції, мелений чорний перець, сіль і 3 яйця. Все добре перемішайте, щоб спеції і яйця рівномірно з’єдналися з фаршем.

Дивіться також:  Панкейкі — рецепти приготування в домашніх умовах

3. Потім додайте половину просіяного борошна і розпушувач. Перемішайте до однорідності за допомогою лопатки.

4. Далі додайте решту борошна і знову перемішайте.

5. У приготовлену густу масу наливайте частинами кефір і продовжуйте добре перемішувати.

6. І самим останнім компонентом налийте в тісто 2-3 ст. л. рослинного масла, щоб знову змішати всі лопаткою. У вас повинно вийти тісто по консистенції як на рідкі оладки.

Розрівнювати викладене куряче тісто по сковороді зручно за допомогою пензлика змоченою в соняшниковій олії.

7. Так обсмажуйте курячі коржі до готовності. Загалом має вийти 5 млинців.

Як зробити курячий торт

8. Поки млинці остигають приготуйте різну начинку. Всього їх буде 4 .

Начинка з сирками і яйцями: Візьміть 2-3 плавлених сирка і натріть на середній терці. Варене яйце і зубчик часнику натріть на дрібній тертці. Всі компоненти змішайте і додайте 3 ст. л. майонезу, перемішайте.

Огіркова начинка: Маринований огірок 1-2 шт. натріть на тертці і відіжміть від рідини (можете їх дрібно, дрібно нарізати). До підготовленим огірочків покладіть 2 ст. л. майонезу і дрібно нарізану зелень. Все перемішайте.

Начинка яєчна: 2 відварних яйця наріжте на дрібні частини і додайте до них 2 ст. л. майонезу. Ще покришіть подрібнену зелень, поперчіть і перемішайте.

Морквяна начинка: Наріжте 2 цибулини шматочками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте окремо до м’якості, з’єднайте, посоліть, поперчіть.

У морквяної начинки обов’язково злийте масло від обжарювання, щоб воно після складання коржів не стікало з боків.

9. Збирайте курячий торт на плоскій тарілці, трохи змащеній майонезом, щоб він міцніше на неї лежав.

10. На перший млинець викладіть половину морквяної начинки і розрівняйте.

11. На другий — покладіть сирну начинку. Трохи сирної начинки залиште для змащення бочков тортика.

12. На третій — розрівняйте огіркову з майонезом і зеленню.

Дивіться також:  Тушкована яловичина. Рецепти приготування м'якою і соковитою яловичини

13. На четвертий — рівним шаром пересмажені овочі, тобто морквяну начинку.

14. На п’ятий млинець викладіть яєчну начинку. Бока тортика обмажте залишеної сирною начинкою.

15. Бортики тортика обсипте нарубаним кропом, притискаючи пальчиками.

Верх закуски прикрасити нарізаними і обсмаженими слайсами (пластинками) з грибів. Між грибами застроміть зовсім короткі гілочки кропу, щоб зобразити більш реально грибну галявинку.

Поставте курячий торт в холодильник на 2-3 години, щоб всі верстви просочилися.

Смачна холодна закуска у вигляді торта з грибами приємно здивує гостей.

Курячий торт на закуску

Зверніть увагу на рецепт курячого торта, який зовсім простий в своєму приготуванні.

 

Вам знадобиться:

  • Філе курки — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сіль, спеції — за смаком
  • Молоко — 100 мл
  • Борошно — 100 г

Для начинки:

  • Зелень суміш (шпинат, айсберг, салат)
  • Морква — 2 шт.
  • Майонез — 200-250 г
  • Твердий сир — 50 г

Рецепт курячого торта

1. З філе зробіть фарш з цибулею і часником. До фаршу додайте яйця, молоко, сіль, улюблені спеції і перемішайте.

2. Потім поступово додавайте борошно і все добре перемішуйте до отримання однорідного тіста.

3. Випікайте млинці на розігрітій і змащеній олією сковороді. Все у вас повинно вийти 3 курячих млинчика.

4. З трьох млинчиків сформуйте невеликий тортик. Перший млинець спочатку змастіть майонезом.

5. Зверху майонезу покладіть обсмажену моркву з цибулею.

6. Закрийте другим млинцем. Другий млинець теж змастіть майонезом, а зверху якого розкладіть порізану зелень.

7. Кладіть зверху третій млинець, який просто змащуйте майонезом і посипте натертим сиром.

Інше прикраса продовжіть на свій розсуд. Приміром, розкладіть по краях тарілки кружечки свіжих огірочків.

Відео про те, як приготувати торт з курячого філе

Закуска з курячого торта на святковому столі завжди привертає увагу. Тому що вона незвично оформлена і загадкова.