Різнокольорові млинці на святковому столі виглядають дуже красиво. А якщо їх подати на Масляну, та ще з начинкою — це буде стравою з загальною увагою.
Такі страви подають не завжди, тому що бояться в приготуванні зіткнутися з заморочками за вибором барвників. Звичайно, бувають харчові барвники, які можна купити в магазині, щоб додати їх у тісто для млинців. А можна барвники зробити самим, приміром, з овочів, щоб вони були натуральними.
Начинка для кольорових млинчиків може бути різною і такою, з якою я вже розглядала попередні рецепти. А саме: з сиром, з дуже смачним м’ясним фаршем, з ароматними шинкою і сиром.
Є багато інших рецептів з незвичайними начинками теж смачними і гідними для святкового столу.
Пропоновані вам сьогодні до розгляду рецепти кольорових млинців незвичайні подвійно. Вони оригінальні і красиво смачні.
Червоні млинці — рецепт
Вже і зрозуміло що різнокольорові млинці можуть бути з різними кольорами: зеленими, жовтими, червоними, світлими і не тільки.
Подивіться зараз приготування червоних млинців на буряковому натуральному барвнику. Щоб його отримати, натріть на тертці буряк.
Щоб буряк не втратила свій колір — полийте її лимонним соком.
Викладіть натерту буряк в розігріту сковороду і налийте трохи води. Кілька хвилин прогрійте буряк на сковороді, щоб вона виділила свій сік у воду, часто перемішуючи.
Потім візьміть ситечко і маленькими частинами викладайте в нього прогріту буряк і ложкою тисніть зверху, щоб сік опустився в піалу.
Коли весь буряковий сік буде в піалі, вилийте його в посуд з тістом, з якої будуть випікатися різнокольорові млинці. У нашому прикладі червоного кольору.
Після додавання бурякового соку в млинцеве тісто, воно набуває яскраво-червоний колір.
Випікайте млинці звичайним способом на маслі і розігрітій сковороді.
Обсмажуйте червоні млинці з обох сторін до готовності.
Такі гарні млинці навіть без начинки — дуже люблять діти, щоб їсти і з посмішкою їх розглядати.
Начинку для млинців зробіть свою найулюбленішу.
Або, наприклад, таку: змішайте в мисці: шматочки вареного курячого філе, нарізане варені яйця, моркву по-корейськи, нарізану зелень, майонез.
Приємно їсти !
Різнокольорові млинці — рецепт без барвників
Млинці з застосуванням натуральних барвників виходять яскравими, оригінальними, смачними і корисними.
Інгредієнти:
- Молоко — 1 літр
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 60 г
- Сіль — 10 г
- Рафінована соняшникова олія — 70 мл
- Борошно — 400 г
- Сирий буряк — 150 г
- Куркума — 1 ч. л.
- Свіжа петрушка (шпинат або кріп) — 35 г
- Червонокачанна капуста свіжа — 200 г
Приготування кольорових млинців:
Спочатку зробіть звичайне тісто. Для цього вилийте молоко в чашку, додайте сирі яйця, посоліть і перемішайте.
Готове тісто розділіть по мисках на 4 рівні частини. Так вийшло десь по 400 г млинцевого тесту.
В одну частину (миску) покладіть приправу куркуму і перемішайте, щоб отримати млинцеве тісто жовтого кольору.
В другу миску покладіть тертий свіжий буряк і перемішайте. Вийшло тісто червоного кольору.
Приготовлений шпинат наріжте і подрібніть в чаші блендера разом з трохи налитим тестом.
Потім вилийте зелену масу в третю миску і перемішайте. Вийшло тісто зеленого кольору.
Червонокачанну капусту наріжте шматочками і також подрібніть в блендері. Викладіть синю масу в четверту миску з тестом, щоб розмішати і отримати тісто синього кольору.
Таким чином, у вас вийшло 4 миски різнобарвного тесту.
Зараз всі 4 частини тесту різного кольору потрібно окремо пропустити через дрібне сито, щоб випікати на сковороді різнокольорові млинці.
У тому випадку, якщо тісто для млинців вийшло рідким, то не підсипати борошно відразу до всього тесту. Для цього відлийте трохи тіста в миску, додайте борошно, перемішайте і з’єднайте з основним тестом.
Так простим і народним способом можна отримати гарне кольорове тісто.
Для випікання першого млинця розігріту сковороду змажте рафінованим соняшниковою олією. Наступні випікайте млинці без змазування сковороди, так як воно в тесті вже є.
Звичайним способом випікайте з підготовленого тіста жовті і червоні млинці.
Потім випікайте зелені млинці, обсмажуючи їх на сковороді з обох сторін.
Наступним кольором на черзі сині млинці, які після випікання не змінюють колір, він залишається таким же яскраво-синім.
Так вийшли різнокольорові млинці по 6 штук кожного кольору.
Начинкою для кольорових млинчиків можуть бути:
- обсмажені шматочки м’яса курки з цибулею і грибами
- шматочки оселедця, змішані з нарізаними вареними яйцями, цибулею і майонезом (все перемішане)
- м’ясний фарш, обсмажений з цибулею
- натуральна червона ікра
Приємного апетиту !
Відео про те, як зробити червоні млинці з начинкою
Подивіться цікаве відео, де автор робить червоне тісто за своїм рецептом.
Млинці з начинкою можна подати як закуску, попередньо порізавши їх на шматочки.
Кольорові млинці з харчовим барвником — рецепт з начинкою
Подивіться рецепт красивих млинців з солодкими начинками, які відмінно підійдуть для святкового столу. А також можете побалувати своїх рідних ними хоч кожен день.
Вам знадобиться:
- Молоко — 0.5 л
- Яйця великі — 3 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — 1/4 ч. л.
- Борошно — 1.5 склянки
- Рослинне масло — 2-3 ст. л.
Начинка 1:
- Яблука — 2 шт.
- Масло вершкове — 1 ст. л.
- Кориця і цукор — за смаком
Начинка 2:
- Мак — 100 г
- Варення (будь-яке) — 2 ч. л.
Різнокольорові млинці — рецепт
Спочатку приготуйте млинцеве тісто. Для цього в чашці викладіть 3 сирих яйця, сіль і цукор, щоб все перемішати віночком.
Потім вилийте половини 0.5 літра молока і насипте 1.5 склянки борошна. Всі розмішайте, щоб не було грудочок і влийте решту молока.
Потім налийте 2 ст. л. рослинного масла, щоб все знову перемішати. Млинцеве тісто готове.
Покладіть в нього харчовий барвник близько 1 ч. л. Перемішайте і добийтеся потрібного для вас яскравості кольору.
Таким же чином зробіть червоне тісто, додавши червоний харчовий барвник. Для приготування червоного тіста використовуйте також о. 5 літра молока і додатково 3 яйця. Тобто все повторюється.
Коли тісто буде готове, то випікайте млинці звичайним способом, доводячи їх до готовності з обох сторін. Для випікання першого млинця сковороду змажте маслом.
Краще випікати різнокольорові млинці на чавунній сковороді. Ще можна випікати їх на сковороді з нержавіючої сталі з товстим дном.
Для приготування першої начинки натріть на тертці два очищених яблука. Викладіть їх на розпечену сковороду з вершковим маслом, насипте кориці. Потушкуйте яблука протягом 4 хвилин, щоб вони стали м’якими.
Для приготування другої начинки залийте окропом мак. Через 15 хвилин воду відлийте і подрібніть блендером. Додайте 3 ст. л. абрикосового варення і все перемішайте. Начинка 2 готова.
Червоного кольору млинці фаршируйте яблучною начинкою, щоб скрутити їх у трубочку.
Зелені млинці зробіть з начинкою з маку з варенням.
Розріжте фаршировані різнокольорові млинці навпіл, щоб красиво укласти їх на блюдо для подачі на стіл.
Зустрічайте масляний тиждень, посміхайтеся і їжте досхочу смачні млинці.