Святкові рецепти на святковий стіл (меню столу)

Коли настає сімейне свято або міжнародний, то я думаю про меню столу і граю святковий рецепт. А саме: яка буде закуска, гаряче друге блюдо, що я подам на гарнір і на десерт.

Закуска з оселедцем або красиві канапе з різними бутербродами — відмінна прикраса святкового столу. Всім присутнім хочеться приготувати дуже смачне м’ясне блюдо або ароматну рибку.

Меню можна скласти в декількох варіантах, ще раз все обміркувати і зробити вибір. У підсумку, гарно прибраний стіл, їжа смачна, домашня сімейна обстановка доставляють задоволення. А кожен святковий рецепт дозволяє на якийсь час забути всі життєві турботи.

Святковий рецепт закуски з червоною рибою

Подивіться смачну закуску, яка навіть чудово замінить салат.

Інгредієнти:

  • Сьомга слабосолона — 200 г
  • Яйця варені — 2-3 шт.
  • Огірок свіжий — 2 шт.
  • Сирок плавлений — 2 шт.
  • Майонез — 2-3 ст. л.
  • Багет — 1-2 шт.

Як приготувати бутерброди з червоною рибою

1. Помийте і обсушіть свіжі огірки. Очистіть варені яйця від шкаралупи. Приберіть обгортку від плавленого сирка.

2. Огірок натріть на крупній тертці.

3. Слабосолону сьомгу очистити від шкірки, щоб нарізати тоненькими смужками.

4. Плавлений сирок покладіть на 30 хвилин в морозильну камеру, щоб він добре ковзав по тертці. Натріть сир на середній тертці.

5. Варені яйця натріть на середній терці.

6. Змішайте натерті сир з яйцями, додавши майонез. Намазки готова.

6. Багет наріжте кільцями, щоб укласти зверху яєчно-сирну суміш.

7. Натертим огірочком (без рідини) покрийте білкову суміш, а зверху покладіть смужки червоної риби.

Закуска з червоною рибою чудово прикрасить святковий стіл.

Закуска з креветками та авокадо

Ваші гості будуть у захваті, побачивши святкову закуску з креветками і мусом з авокадо. Цей святковий рецепт ідеально підходить для новорічного меню.

Потрібні продукти на 10 порцій:

  • Хліб або багет
  • Тигрові креветки — 10 шт.
  • Авокадо великий — 1 шт.
  • Авокадо маленький — 2 шт.
  • Вершковий сир — 1 ст. л.
  • Лимон — 1 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Сіль, перець — за смаком

Рецепт закуски з креветками

1. У чашу блендера викладіть 2 очищених і без кісточок, авокадо, вершковий сир, сік половини лимона, сіль і перець. Отриману густу масу покладіть в кондитерський мішок.

2. Далі, в киплячу воду покладіть королівські креветки, щоб знову довести до кипіння.

3. Як тільки вода з креветками знову закипить, то відразу виймайте шумівкою і в чашку.

4. Обережно очистіть креветки від панцира, залишивши хвостик. На спинці зробіть розріз ножем, а кінчиком приберіть невеликі нутрощі.

5. На розігріту сковороду покладіть: кунжутну олію, вичавлений часник і перець. Викладіть очищені креветки в сковороду і облийте соком з половини лимона. Все посоліть, поперчіть, додайте паприку і обережно помішуючи, обсмажте протягом 1 хвилини.

6. Багет наріжте кільцями і обсмажте з обох сторін, щоб потім видавити з кондитерського мішка мус з авокадо.

7. Готові і ароматні тигрові креветки застроміть в середину смачного мусу з авокадо. Святкова закуска готова.

Поставте закуску на святковий стіл і чекайте відгуку гостей.

Печінкові млинці з начинкою

Гості просто обожнюють таку закуску з рулетиками з печінкових млинчиків з начинкою.

Продукти на млинці:

  • Печінка куряча — 500 г
  • Борошно — 150 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 300 мл
  • Рослинне масло — 4-5 ст. л.
  • Сіль — 0.5-1 ч. л. (або за смаком)

Для начинки:

  • Морква — 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2-3 шт.
  • Кріп, петрушка — по 20 г
  • Помідори черрі — 100 г
  • Маринований огірок — 1-2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Майонез — 150 г
Дивіться також:  М'ясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

Рецепт приготування печінкових млинців з начинкою

1. Курячу печінку подрібніть в блендері.

2. У мисці, змішайте віночком: подрібнену курячу печінку, яйця, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло.

3. Потім додайте молоко, все змішайте і частинами додайте просіяне борошно, щоб замісити однорідне тісто. Дайте тісту постояти 15-20 хвилин.

4. Поки тісто відпочиває зробіть начинку. Для приготування начинки наріжте дрібно цибулю і натерти на крупній тертці моркву. Обсмажте спочатку цибулю до м’якості , а потім додайте моркву, щоб смажити разом ще 10 хвилин.

5. Викладіть в чашку обсмажені моркву з цибулею, майонез і нарізану зелень. Перемішайте, додавши подрібнені зубчики часнику.

6. Випікайте печінкові млинці на сковороді без масла, тому що воно вже в тесті є. Млинці обсмажте з обох боків до готовності.

7. Перший варіант начинки буде наступним. На млинець розподіліть приготовану начинку і покладіть скраю дві вузькі смужки маринованого огірочка. Край млинця починайте згортати в трубочку з боку огірочка.

8. Розріжте скручену трубочку з начинкою в середині навскоси. Покладіть розрізані частини на блюдо — це буде перший варіант закуски.

9. Другий святковий рецепт відрізняється від першого наступними етапами. Візьміть млинець, також намажте начинкою і відразу ж скрутіть його в трубочку. Потім розріжте її на 4 частини.

10. Далі на половинку помідори черрі з розрізаною боку застроміть шпажку, щоб іншим кінцем з’єднати її чере гілочку петрушки з частиною млинчика.

Укладіть обидва варіанти закуски на блюдо і поставте на святковий стіл.

Святкове блюдо зі свинини

Рецепт соковитих шматочків свинини і вам сподобається гостям. Зверніть увагу на приготування м’яса у вигляді рулетиків. Дуже красива подача.

Інгредієнти:

  • Свиняча корейка (не вирізка) — 800 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сир — 200 г
  • Огірки невеликі мариновані — 4 шт.
  • Масло вершкове — 100 г
  • Часник — 4 зубчики
  • Зелень
  • Сіль, перець — за смаком

Рецепт приготування м’яса свинини в духовці

1. Корейку свинини товщиною не менше 1 см, відбийте молоточком і посоліть з обох сторін.

2. М’яке вершкове масло змішайте з нарізаною зеленню кропу і натертим часником, щоб намазати на відбите м’ясо свинини.

3. З краю м’яса покладіть натертий маринований огірочок, а зверху щіпку тертого сиру. Скрутіть в трубочку, підвертаючих краю, щоб начинка не витекла при запіканні.

4. Кінці скрученого рулетика закріпіть дерев’яної шпажкою.

5. Підготовлені м’ясні рулети умочіть в борошні або сухарях, щоб обсмажити їх з усіх сторін на сковороді.

6. У форму для запікання викладіть рівним шаром нарізану півкільцями цибулю. Зверху лука покладіть всі обсмажені м’ясні рулетики. Закрийте форму фольгою і поставте в духовку на 30-40 хвилин для запікання при температурі 180-190 градусах С.

7. Дістаньте форму з духовки, зніміть фольгу, щоб обсипати м’ясо натертим сиром.

8. Знову поставте м’ясо в духовку на 10 хвилин, щоб сир розплавився і став гарною вершковою скоринкою.

Подавайте блюдо гарячим з обраним гарніром.

Святковий рецепт горбуші в духовці

Подивіться рецепт ароматної і соковитою горбуші під сметанно-сирним соусом в духовці. Риба готується і подається порційними шматками.

Нестандартні шматочки риби запікаються в картоплі, щоб подати такий варіант відразу на порційну тарілку.

Інгредієнти:

  • Горбуша ціла
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  • Цибуля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Картопля очищений — 1 кг
  • Яйця — 2 шт.

Для заливки:

  • Яйця — 2 шт.
  • Сметана 20 % — 300 г
  • Нарізаний кріп — 3 ст. л.
  • Сир — 100 г
  • Соняшникова олія
  • Панірувальні сухарі

Як приготувати горбушу соковитою і м’якою

1. Очищену картоплю відваріть до готовності, злити воду і розімніть товкачиком. Потім дайте йому трохи охолонути, щоб посолити, поперчити і вилити в нього перемішані курячі яйця. Знову все перемішайте.

Дивіться також:  Млинці без дріжджів. Рецепти тонких і смачних млинців

2. На сковороді обсмажте моркву і дрібно нарізаний ріпчаста цибулю.

3. Святковий рецепт можна приготувати з купленого готового філе горбуші або цілої риби. Якщо риба ціла, то спочатку розділіть її на 2 частини, відокремивши хвостову.

4. Обробіть обидві частини риби, відокремивши філе від кісток. Відріжте черевце і дістаньте всі зайві кісточки. У вас повинно вийти 8 шматочків філе горбуші і дрібні шматочки риби, які можна приготувати порційно. Всю рибу на тарілочках посоліть і поперчіть.

Запікання риби в духовці

5 На деко покладіть лист фольги, змастіть його трохи рослинним маслом і викладіть порційні шматочки риби.

6. Для другого варіанту (з картоплею) покладіть шматок фольги і зробіть бортики, змастіть рослинною олією. Ще зверху посипте панірувальними сухарями.

7. Весь обсяг картопляного пюре візуально розділіть на 6 частин, щоб взяти одну частину і вологими руками скачати його в кулю. Якщо пюре не тримає форму, то покладіть в нього 2-4 ложки борошна і добре все змішайте.

8. У викладеному картоплі зробіть ложкою ямку і викладіть дрібні шматочки риби, які були попередньо посипані сіллю і перцем.

9. Обсмажені цибулю з морквою викладіть поверх великої і дрібної риби.

10 Для приготування заливки змішайте яйця, сметану, кріп і натертий на дрібній тертці сир. Все добре перемішайте. Заливка готова.

11. Підготовленою заливкою покрийте всю рибу з великими і дрібними шматочками в картоплі.

11. Поставте деко в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180-190 градусів С.

Горбуша в духовці виходить неймовірно ароматною і соковитою.

М’ясо з свинини в духовці

Приготуйте святкове м’ясо в духовці, яке виходить соковитим і дуже смачним.

Потрібно:

  • Свинина (краще шийна частина) — 1 кг
  • Ананаси консервовані — 350 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Сир — 200 г
  • Майонез — 4-5 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Масло рослинне — 2 ст. л.

Святковий рецепт свинини

1. Приготуйте шийну частину свинини з невеликими жировими прожилками.

2. Наріжте свинину на шматочки товщиною не менше 1 див. Прикрийте шматочки харчовою плівкою і відбийте молоточком з обох сторін. Шматочки посоліть, поперчіть і втирайте пальчиками спеції у волокна.

3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями і викладіть на змащений рослинною олією деко.

4. Відбиті шматочки свинини укладіть зверху лука. На самі шматочки м’яса викладіть скибочки консервованих ананасів.

5. Твердий сир натріть на крупній тертці, щоб розсипати його на ананаси. На шар сиру видавити з тюбика смужки майонезу.

6. Закрийте лист зверху листом фольги і випікайте в духовці 40-50 хвилин при 180 градусах С.

За 7-8 хвилин до готовності зніміть фольгу і злегка підсушіть м’ясо.

Десерт у стаканчиках — простий рецепт

Подивіться як просто приготувати святковий рецепт ніжного десерту всього з двох інгредієнтів.

Потрібно:

  • Шоколад — 200 г
  • Вершків — 400 г

Простий рецепт приготування десерту в креманках

1. У каструльку налийте 100 мл молока і нагрійте до кипіння доводити не потрібно. Влийте гаряче молоко в чашку з шматочками шоколаду і залиште так на 30 секунд. Потім починайте його розмішувати лопаткою до стану однорідної шоколадної маси.

2. Вершки збийте в стійку м’яку піну з допомогою міксера. Вершки, при цьому, повинні бути охолодженими. Ємність також охолодіть в морозильній камері 10 хвилин.

3. А зараз у збиті вершки додайте шоколадну масу частинами і перемішувати міксером. Шоколадний десерт готовий.

4. Перекладіть десерт в кулінарний мішок, щоб зручніше було заповнювати креманки. Можете акуратно заповнити їх і звичайною ложкою.

Дивіться також:  Фаршировані млинці з шинкою і сиром (рецепти)

Зверху прикрасити шоколадною стружкою і шматочками шоколаду.

Рецепт тістечка «макаруни» в домашніх умовах

Макаруни — це смачні тістечка, які подаються на десерт. Святковий рецепт приготування макарунів не зовсім простий. Якщо одного разу ви поставите блюдо з ними на святковий стіл, то вони просто підкорять серця всіх гостей.

Найпростіший рецепт готується на французькій меренге. Цей рецепт найпростіший варіант для тих, хто готує їх в перший раз в домашніх умовах.

Інгредієнти:

  • Мигдальна борошно — 165 г
  • Пудра цукрова — 165 г
  • Білок 115 г
  • Цукор дрібний — 150 г
  • Барвник будь-якого кольору за бажанням

Рецепт десерту «макаруни»

1. Змішайте разом мигдалеву борошно і цукрову пудру і просійте через велике сито.

2. Білки кімнатної температури збийте до м’яких піків. Насипайте цукор і продовжуйте збивати. Правильно збита меренга буває ось з таким пташиним дзьобом. Якщо ви хочете додати барвник, то додаєте його в кінці збивання. Продовжуйте збивати кілька секунд до його повного розчинення.

3. Після розмішування барвника білкова маса буде готова, щоб додати в неї суміш з мигдальної муки і цукрової пудри. Спочатку заважати лопаткою буде важко, але через деякий час він стане м’якше і заблищить. Стікати з лопатки воно повинно широкою стрічкою — ось тоді воно буде готове. Дотримуйтеся головного принципу — тут головне краще не домішати, ніж перемішати.

4. Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою діаметром 8-10 мм. Відсаджуйте макуроны на деко застелений силіконовим листом або папером для випічки. Зазвичай їх роблять діаметром 4 див. Перед випічкою їх потрібно підсушити десь 20-30 хвилин, щоб у них утворилася відчутна скоринка.

5. Духовку розігрійте до 150 градусів С і випікайте макаруни 15-17 хвилин. Потім перекладіть їх на решітку і дайте повністю охолонути. Всередині вони повинні бути м’якими.

6. І вже після цього їх можна наповнювати будь-якою начинкою.

Шоколадна начинка готується наступним чином: Візьміть вершки 33 % (100 г) і темний шоколад шматочками (100 г), акуратно розтопити в мікрохвильовці і розмішайте. В кінці додайте вершкове масло і знову розмішайте. Закрийте плівкою в контакт і приберіть на ніч у холодильник. Начинка повинна бути рухомою і густий, щоб не розтікатися по десерту.

Замість мигдальної муки можете взяти звичайну пшеничне.

До Дня закоханих зробіть тістечка у формі червоних сердечок.

На Новий рік форма десерту може бути у вигляді червоних рукавиць Діда Мороза.

Або у вигляді шапки Діда Мороза.

Красиві макаруни ідеально підійдуть для подарунка на будь яке свято.

Здивуйте своїх гостей і приготуйте красиві макаруни.

Рецепт торта в домашніх умовах (відео)

Подивіться святковий рецепт гарного торта з шоколадними коржами. Повітряний крем з вершків, начинка з чорносливу і волоських горіхів доставлять вам райську насолоду.

Для бісквіта вам знадобиться:

  • Борошно — 80 г
  • Цукор — 180 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Какао — 25 г
  • Розпушувач — 5 г
  • Гаряча вода — 70 мл

Для крему і декору:

  • Вершки 35 % — 300 мл
  • Згущене молоко — 160 г
  • Подрібнений чорнослив — 200 г
  • Цілий чорнослив — 100 г
  • Подрібнені волоські горіхи — 150 г
  • Подрібнений чорний шоколад — 200 г
  • Желатин — 7 г
  • Холодна вода — 50 мл
  • Вершкове масло — 90 г
  • Вишневий сік (полуничний, смородиновий) — 50 мл
  • Ромова есенція — 3 мл

При сервіровці святкового столу можна поставити кілька різних закусок, других страв і десертів. Тому вибирайте за бажанням і готуйте за смаком.