Чай Масала — гарячий напій Далекого Сходу. Простіше сказати, це чай з молоком, який давали індійським бідним робочим для бадьорості англійські колонізатори. Спочатку він був популярним лише на початку 19 століття в Індії, як англійської колонії.
Було це не так давно, тому напій вважається молодим. З часом такий молочно-чайний коктейль своєрідно почав змінюватися, вдосконалюватися додаванням запашних інгредієнтів. Так він став улюбленим у населення всього світу.
Зазвичай Масала готується на основі чорного чаю, але іноді використовуються й інші види чаю.
Індійський чай Масала — корисні якості напою
На організм людини компоненти чаю діють позитивно і це є незаперечна цінність.
Список корисних якостей напою:
- бактерицидний ефект
- боротьба з інфекціями
- заспокійливу дію
- видалення шлаків
- знеболювання
- регуляція обміну речовин
- поліпшення травлення
- відновлення життєвих сил
Вважається корисним регулярно пити чай Масала для профілактики простудних захворювань. А також для вирішення проблем з шлунково-кишковим трактом, хвороб нервової та кровоносної систем, для зміцнення імунітету.
Ідеальний напій також як допоміжний засіб при лікуванні грипу, анемії, туберкульозу, авітамінозу, гормонального дисбалансу.
Коктейль можна вживати і в дієтичних цілях. Щоб він добре працював на схуднення, необхідно знизити його калорійність. Для цього потрібно прибрати або довести до мінімуму вміст цукру, а також зменшити дозу молока, яке можна замінити водою.
Класичний рецепт приготування диво-чаю
Єдиної рецептури приготування настою не існує. Але кожен чай Масала містить чотири головні компоненти: листя чаю, молоко, спеції, підсолоджувач.
Цікаво те, що напій може набувати різну гаму ароматів, в залежності від вашого смаку. Його склад комбінують з гвоздикою, мускатним горіхом, пелюстками троянд, зірочками бадьяна, насінням фенхеля.
Подивіться і спробуйте приготувати традиційний вигляд цього незвичайного напою.
На дві порції потрібно:
- листовий чорний чай — 50 грамів
- гаряче молоко — 1 стакан
- натертий корінь імбиру — 2 столові ложки
- п’ять зерен кардамону
- чорний перець — 5 грамів
- половина палички кориці
Спосіб приготування:
- Розтовчіть всі спеції в ступці до стану порошку.
- Змішайте порошок з чайним листям.
- Помістіть всі інгредієнти в ємність, щоб заварювати на вогні.
- Додайте 100 мл холодної води.
- Доведіть суміш до кипіння і в кінці влийте гаряче молоко.
- Покладіть цукор і зніміть ємність з вогню (плити). Відвар перемішайте.
Особливо корисний чай у морозну погоду. Його п’ють з м’ятою і ваніллю.
Зазвичай використовується змішування молока і води в пропорції 1:2 до 1:4. Іноді його роблять із згущеним молоком. У деяких сім’ях існують свої рецепти та співвідношення для приготування корисного напою.
Відео про те, як приготувати індійський чай з молоком і спеціями
Всім вдалого чаювання для загального здоров’я !