Фаршировані млинці — це смачне блюдо, яке красиво виглядає на святковому столі. У деяких сім’ях таке блюдо входить в щотижневе меню для подачі в обід.
Для формування страви досить спекти млинці. З улюбленою начинкою з шинки і сиру вибір вже зроблено. Залишається загорнути корж з начинкою і додатково трохи обсмажити в олії на сковороді або в духовці.
І здавалося б, що особливого і незвичайного в фаршированої коржику. Адже це просте запечене рідке тісто. Але коли з’являється ні з чим не порівнянний аромат випеченого млинця, то виникає «кохання з першого погляду». Яка посилюється з першого ковтка.
Фаршировані млинці шинкою і сиром — покроковий рецепт
Подивіться найпростіший рецепт випікання і загортання начинки в спечений млинець.
Джерело: https://youtu.be/f-TjW3faBcs
Вам знадобиться:
- Молоко — 1 літр
- Борошно — 350 г
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Яйце — 3 шт.
- Рослинна олія — 3-5 ст. л.
- Шинка — для начинки
- Сир для начинки
Приготування рецепту:
Відразу ж займіться приготуванням тесту на млинці. Для цього в миску просійте спочатку борошно.
У миску з борошном, покладіть цукор і сіль.
Потім налийте половину підготовленого молока.
Відразу все молоко не виливайте, тому що замішувати буде незручно і виникнуть грудочки.
Перемішуйте борошно з молоком до однорідного стану.
Потім налийте решту молока і знову все добре перемішайте.
Якщо все-таки залишаться маленькі грудочки не промешанного тесту, то процідіть тісто через сито, щоб їх прибрати.
В іншій мисці розбийте 3 яйця і обережно їх просто розмішайте, збивати не потрібно.
Вилийте яєчну масу в тісто і розмішайте віночком.
Ще налийте в тісто трохи рослинного масла, щоб при випічці воно не прилипало до сковороді. Знову перемішайте віночком. За консистенцією тісто має бути схоже на жирні вершки.
Якщо рідке тісто вийшло густе, то додайте ще води або молока. А якщо воно вийшло рідке — то муки.
Рідке тісто, таким чином, готове і дайте йому настоятися 20-30 хвилин.
Далі, наріжте дрібною соломкою сир.
Підготовлену паличку шинки наріжте спочатку на гуртки з допомогою ножа.
А потім наріжте шинку як соломку.
На розпечену сковороду вилийте тісто, щоб обсмажити спочатку з одного боку.
Потім переверніть млинець коржик і обсмажте її з іншого боку.
Як загортати млинці з начинкою
На край спеченого коржа покладіть нарізані соломки з шинки і сиру.
Поверніть коржик з начинкою у формі конвертика.
Таким чином оформіть і загорніть у вигляді конвертика всі фаршировані млинці з шинкою і сиром.
Перед подачею обсмажте млинці з начинкою на вершковому маслі по 2 хвилини з кожного боку.
У розрізі начинка вийшла соковитою, смачною і ароматною.
Залишається відкусити і насолоджуватися смаком фаршированого млинчика.
Млинці з начинкою з шинки, сиру і грибів
Зробити фаршировані млинці з начинкою можна з пофарбованих млинчиків, щоб вони красиво виглядали на святковому столі. Наприклад, в червоний колір, щоб млинці були червоними.
Як приготувати тісто для млинців червоного кольору
Спочатку приготуйте базове тісто для тонких млинчиків.
У чашку розбийте 4 яйця. Додайте 1 ст. л. цукру і трохи солі. Збийте міксером до однорідного стану і появи пухирців.
На 1 літр молока потрібно 3-4 яйця, все в залежності від розміру яєць.
Далі починайте поступово вводити борошно по 3-4 ст. л. та добре перемішуйте. У вас повинно вийти густе тісто.
Такий поступовий введення борошна дозволяє зробити рідке тісто без грудочок.
Ви побачите як борошно в яйцях добре перемішується і збивається віночком.
Коли тісто стане досить густим, то вводите поступово молоко. Головне не поспішайте і будьте всі кроки, щоб тісто було без грудочок. Можете збивати міксером або блендером з відповідною насадкою.
Так поступово вводите по черзі: трохи молока, трохи борошна. Виходить, що приблизно на 1 літр молока доведеться ввести 8-10 ст. л. борошна. При такому співвідношенні вийдуть саме тонкі млинчики. Вони будуть м’якими, щоб добре сформувати фаршировані млинці. Так як вони будуть ще еластичним і без дірочок
Рідке тісто (базова) для випікання млинців готова. Зараз його потрібно зробити червоним.
Приготування млинців червоного кольору
Для цього візьміть очищену сиру буряк і натріть її на крупній тертці. Кількість буряків залежить від того наскільки насиченим колір ви хочете отримати.
Для отримання звичайного червоного кольору тесту достатньо на 1 літр рідкого тіста взяти і натерти 2 буряка.
Потім натерту буряк залийте окропом і дайте постояти 2-3 хвилини.
Після цього процідіть бурякову масу через звичайне сито. В результаті вийде бардова рідина. Бордового бурякового соку виходить десь 100 мл
А зараз візьміть 2 ополоника базового тесту і насипте 2-3 ст. л. борошна. Так потрібно зробити, щоб млинці не були занадто тонкими від введення червоного соку.
В отримане густе тісто введіть буряковий сік і добре перемішайте.
В червоне отримане тісто введіть частинами базове тісто і перемішуйте.
З отриманого тіста червоного кольору випікайте на сковороді червоні млинці, щоб потім зробити фаршировані млинці з начинкою з шинки, сиру і грибів.
А можна загорнути начинку в звичайні млинці, тобто не пофарбовані млинці. Надалі, обсмажена скоринка виглядає чарівно.
Приготування фаршированих млинців
Спочатку наріжте дрібними пластинками і шматочками гриби.
Шинку наріжте дрібними кубиками.
З’єднайте гриби разом з цибулею, посоліть, поперчіть, щоб потім обсмажити на рослинному і вершковому маслі. Коли два олії разом — смак краще.
Поки смажаться гриби шинку наріжте на дрібні кубики. Шинку краще купуйте без сала з будь-яким м’ясом.
Сир натріть на крупній тертці.
Складіть в одну чашку кубики шинки, натертий сир і гарячі обсмажені гриби, щоб перемішати їх між собою.
Від гарячих грибочків сир трохи підтане і це є добре для зчеплення інгредієнтів начинки між собою.
Покладіть ложку начинки на млинець і поверніть його конвертиком, щоб бока була підігнуті до середини.
Ось так виходить фарширований млинець з начинкою всередині.
Можете прибрати частину млинців в морозилку на потім. Можете поїсти їх так, а можете ще підсмажити їх з обох сторін на сковороді на олії, щоб вийшла хрустка скоринка.
Смаки у всіх людей різні. У всіх випадках буде смачно !
Відео про те, як приготувати млинці фаршировані шинкою і сиром
Автор показує простий рецепт млинців з начинкою, при поїданні яких зупинитися неможливо.
Інгредієнти:
- Борошно — 1 склянка
- Вода — 300 мл
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Сіль — 0.5 ч. л.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Шинка — 150 г
- Сир — 150 г
Подивіться рецепт простого приготування, завертання та смаження млинців з начинкою з шинки і сиру.
Приготовлені таким чином млинці з начинкою можна їсти без всяких добавок, тобто просто так. Тому що смачно !