Гречка з куркою — як смачно приготувати куряче мясо з гречкою

Гречка з куркою — дуже смачне друге блюдо. Таке блюдо часто готують на домашній сімейний обід або вечерю. Сік від курячого м’яса просочує гречку, та так, що вона стає соковитою і апетитною.

Багатьом подобається взаємна кулінарна зв’язок між ними. І це відбувається з багатьох причин. Так як сама крупа гречка — дуже цінний і корисний харчовий продукт.

А з курячого м’яса можна скласти таке меню, що його вистачить на місяць готування. Наприклад:

  • Смажена курка з помідорами
  • Смачна курка в духовці
  • Соковиті курячі котлети
  • Кабачки з курячим фаршем в духовці
  • Смачний курячий рулет

Тема сьогоднішньої статті — гречка. Подивіться як смачно і просто її можна приготувати на радість всій родині.

Зміст:

  • Гречка з куркою і овочами в духовці
  • Відео про те, як приготувати гречку по-купецькому з куркою
  • Курячі стегенця з гречкою в духовці
  • Відео про те, як приготувати гречку з куркою в сковороді

Гречка з куркою і овочами в духовці

По цьому рецепту виходить ароматна гречка з курячими ніжками. Зробіть різноманітність для свого сімейного столу. яке готується легко і просто.

Необхідні продукти:

  • Курячі гомілки 6 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Хмелі-сунелі — 0.5 ч. л.
  • Гречка — 300 г
  • Заморожені овочі (суміш) — 400 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Перець чилі — 3 колечка від цілого стручка
  • Окріп — 500-700 мл
  • Сіль і перець — за смаком — 500-700 мл

Спосіб приготування

Курячі ніжки покладіть в миску. Додайте до ніжок такі спеції: видавіть часник, хмелі-сунелі, сіль, перець і сметану. Все добре перемішайте і залиште так маринуватися на 40-50 хвилин.

Дивіться також:  Курка тушкована. Смачні рецепти приготування тушкованої курки

На сковороду налийте олію і добре розігрійте на середньому вогні.

Викладіть туди заморожену овочеву суміш і нагрівайте її до випаровування вологи. Потім посоліть і поперчіть овочі і смажте до готовності. В цілому, протягом 10-12 хвилин, інакше овочі розкиснуть.

У ємність для запікання викладіть добре промиту гречану крупу. Ще додайте обсмажені овочі і все перемішайте. Розподіліть рівним шаром по дну форми. Потім поперчіть і посоліть за смаком.

Потім зверху покладіть кілька кілець перцю чилі.

Далі укладіть мариновані курячі гомілки. Потім налийте по боках окріп, щоб він покривав гречку та овочі.

Поставте форму в духовку, розігріту до 180 градусів С на 40-45 хвилин.

У процесі приготування гречка вбере в себе рідину і розбухне. Часом пробуйте крупу на готовність і при необхідності ще додайте гарячої води.

Коли гречка з куркою та овочами буде готова, на кухні з’явиться незрівнянний аромат.

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати гречку по-купецькому з куркою

Приготування рецепта йде по швидкому в сковороді.

За таким рецептом легко готувати швидкий вечерю. Поєднання продуктів наповнить організм поживними речовинами і калоріями.

Курячі стегенця з гречкою в духовці

Подивіться шикарний курячий рецепт, який готується в одному посуді.

Потрібно:

  • Курячі стегенця — 700 г
  • Гречка — 300 г
  • Помідори — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Вода — 300 мл
  • Сіль і перець — за смаком

Метод готування

Очистіть цибулю і наріжте його на невеликі шматочки.

Моркву теж очистіть і натріть на крупній тертці.

Обсмажте овочі на сковороді в олії і трохи посоліть.

Помідори наріжте на невеликі кубики.

В блюдо для запікання викладіть промиту гречку, а зверху покладіть обсмажену цибулю.

Дивіться також:  Курка в духовці: 10 смачних рецептів з хрусткою скоринкою

Потім покладіть рівним шаром стегенця. З стегенець краще дістати кісточку.

Поверх стегенець розсипте шматочки червоних помідорів. Посоліть, поперчіть і налийте воду.

Запікайте в духовці близько 1 години при температурі 200 градусів С.

Коли гречка з куркою буде готова, запрошуйте сім’ю до вечері.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати гречку з куркою в сковороді

Подивіться, яке смачне виходить куряче м’ясо.

Повірте, всі страви з ароматною і розсипчастою гречкою дуже смачні. А з м’ясом курки вони стають ще і поживними.