Курка в духовці. Дізнайтеся 5 смачних рецептів приготування курки в духовці

Курка — улюблене блюдо багатьох людей на землі. У багатьох країнах, вона є повсякденною стравою. У сучасній кулінарії, із застосуванням нових технічних пристроїв для випікання, страви з курки займають гідне місце серед інших страв на святковому столі.

Корисне і нежирне м’ясо курки запечене в духовці, завжди відрізняється багатством смаку і аромату.

Зміст

  1. Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою
  2. Приготування курки в духовці цілком з яблуками і чорносливом
  3. Як приготувати курку в духовці банку — відео рецепт
  4. Святковий рецепт курячих ніжок з рисом та овочами
  5. Як приготувати курячі крильця в духовці — відео рецепт

Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою

Приготовлена таким способом курка виходить дуже смачною — пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • курка
  • цибуля ріпчаста
  • картопля

Приготування рецепту Курка в духовці

Цілу курку розрізаємо на відповідні шматки: стегно, крила, гомілку і інші частини.

Курку потрібно протерти паперовим рушником від води, посолити, посипати приправою для курки, додати аджику.

Нарізаємо ножем ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.

Цибулю додаємо до курки з прянощами і добре все перемішуємо руками.

Сирий очищену картоплю нарізаємо шматочками, як на фото. Форми наливаємо трохи олії і розмазуємо його по дну скибочкою від картоплі. Кладемо картоплю на дно страви, в якій будемо запікати. Зауважте, картопля рівним шаром покриває дно форми.

З чашки з куркою дістаємо цибулю і кладемо на картоплю.

На цибулю викладаємо шматки курки. Поливаємо поверхню зверху рослинним або оливковою олією.

Заповнену форму ставимо в духовку на 40 хвилин. В кінці пробуємо на готовність картопля, значить страва готова. Випікати при температурі 180 градусів С.

Минуло 40 хвилин, дістаємо форму, бачимо, що цибуля підгорів, але це не страшно.

Дивіться також:  Папрікаш з курки по-угорськи — смачний кулінарний рецепт

Накладаємо смачно пахне картоплю, поруч з якою сидить рум’яна курка.

Курка в духовці — приготування цілком з яблуками і чорносливом

Приготуйте курку цілком за таким рецептом на Новий Рік, на Різдво, на День народження або на будь-який інший святковий стіл.

Інгредієнти:

Спеції: 2 ч. ложки приправи для курки, 1 ч. ложка прованських трав, 1 ч. ложка солі.

Приготування рецепту Курка в духовці

Курку протираємо паперовим рушником від вологості. Беремо невелику ємність, висипаємо спеції і заливаємо олією. Розмішуємо до однорідної маси.

В курці ножем робимо надрізи і встромляємо часточки часнику цілком в глибину тушки.

У ніжках теж робимо надрізи і шпигуємо часником.

Підготовленою сумішшю натираємо руками всю курку.