Курка — улюблене блюдо багатьох людей на землі. У багатьох країнах, вона є повсякденною стравою. У сучасній кулінарії, із застосуванням нових технічних пристроїв для випікання, страви з курки займають гідне місце серед інших страв на святковому столі.
Корисне і нежирне м’ясо курки запечене в духовці, завжди відрізняється багатством смаку і аромату.
Зміст
- Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою
- Приготування курки в духовці цілком з яблуками і чорносливом
- Як приготувати курку в духовці банку — відео рецепт
- Святковий рецепт курячих ніжок з рисом та овочами
- Як приготувати курячі крильця в духовці — відео рецепт
Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою
Приготовлена таким способом курка виходить дуже смачною — пальчики оближеш.
Інгредієнти:
- курка
- цибуля ріпчаста
- картопля
Приготування рецепту Курка в духовці
Цілу курку розрізаємо на відповідні шматки: стегно, крила, гомілку і інші частини.
Курку потрібно протерти паперовим рушником від води, посолити, посипати приправою для курки, додати аджику.
Нарізаємо ножем ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.
Цибулю додаємо до курки з прянощами і добре все перемішуємо руками.
Сирий очищену картоплю нарізаємо шматочками, як на фото. Форми наливаємо трохи олії і розмазуємо його по дну скибочкою від картоплі. Кладемо картоплю на дно страви, в якій будемо запікати. Зауважте, картопля рівним шаром покриває дно форми.
З чашки з куркою дістаємо цибулю і кладемо на картоплю.
На цибулю викладаємо шматки курки. Поливаємо поверхню зверху рослинним або оливковою олією.
Заповнену форму ставимо в духовку на 40 хвилин. В кінці пробуємо на готовність картопля, значить страва готова. Випікати при температурі 180 градусів С.
Минуло 40 хвилин, дістаємо форму, бачимо, що цибуля підгорів, але це не страшно.
Накладаємо смачно пахне картоплю, поруч з якою сидить рум’яна курка.
Курка в духовці — приготування цілком з яблуками і чорносливом
Приготуйте курку цілком за таким рецептом на Новий Рік, на Різдво, на День народження або на будь-який інший святковий стіл.
Інгредієнти:
Спеції: 2 ч. ложки приправи для курки, 1 ч. ложка прованських трав, 1 ч. ложка солі.
Приготування рецепту Курка в духовці
Курку протираємо паперовим рушником від вологості. Беремо невелику ємність, висипаємо спеції і заливаємо олією. Розмішуємо до однорідної маси.
В курці ножем робимо надрізи і встромляємо часточки часнику цілком в глибину тушки.
У ніжках теж робимо надрізи і шпигуємо часником.
Підготовленою сумішшю натираємо руками всю курку.