Курка — улюблене блюдо багатьох людей на землі. У багатьох країнах, вона є повсякденною стравою. У сучасній кулінарії, із застосуванням нових технічних пристроїв для випікання, страви з курки займають гідне місце серед інших страв на святковому столі.
Корисне і нежирне м’ясо курки запечене в духовці, завжди відрізняється багатством смаку і аромату.
Зміст
- Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою
- Приготування курки в духовці цілком з яблуками і чорносливом
- Як приготувати курку в духовці банку — відео рецепт
- Святковий рецепт курячих ніжок з рисом та овочами
- Як приготувати курячі крильця в духовці — відео рецепт
Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою
Приготовлена таким способом курка виходить дуже смачною — пальчики оближеш.
Інгредієнти:
- курка
- цибуля ріпчаста
- картопля
Приготування рецепту Курка в духовці
Цілу курку розрізаємо на відповідні шматки: стегно, крила, гомілку і інші частини.
Курку потрібно протерти паперовим рушником від води, посолити, посипати приправою для курки, додати аджику.
Нарізаємо ножем ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.
Цибулю додаємо до курки з прянощами і добре все перемішуємо руками.
Сирий очищену картоплю нарізаємо шматочками, як на фото. Форми наливаємо трохи олії і розмазуємо його по дну скибочкою від картоплі. Кладемо картоплю на дно страви, в якій будемо запікати. Зауважте, картопля рівним шаром покриває дно форми.
З чашки з куркою дістаємо цибулю і кладемо на картоплю.
На цибулю викладаємо шматки курки. Поливаємо поверхню зверху рослинним або оливковою олією.
Заповнену форму ставимо в духовку на 40 хвилин. В кінці пробуємо на готовність картопля, значить страва готова. Випікати при температурі 180 градусів С.
Минуло 40 хвилин, дістаємо форму, бачимо, що цибуля підгорів, але це не страшно.
Накладаємо смачно пахне картоплю, поруч з якою сидить рум’яна курка.
Курка в духовці — приготування цілком з яблуками і чорносливом
Приготуйте курку цілком за таким рецептом на Новий Рік, на Різдво, на День народження або на будь-який інший святковий стіл.
Інгредієнти:
Спеції: 2 ч. ложки приправи для курки, 1 ч. ложка прованських трав, 1 ч. ложка солі.
Приготування рецепту Курка в духовці
Курку протираємо паперовим рушником від вологості. Беремо невелику ємність, висипаємо спеції і заливаємо олією. Розмішуємо до однорідної маси.
В курці ножем робимо надрізи і встромляємо часточки часнику цілком в глибину тушки.
У ніжках теж робимо надрізи і шпигуємо часником.
Підготовленою сумішшю натираємо руками всю курку.
Черевце усередині тушки натираємо сумішшю теж.
Яблука чистити не треба, а тільки прибрати насіння і нарізати на невеликі шматочки. Добре буде, якщо у яблук буде кислуватий смак. Наповнюємо черевце курки з яблуками та чорносливом.
Беремо дерев’яні зубочистки і закриваємо з їх допомогою отвір в черевце.
Ноги потрібно зв’язати силіконовим жгутиком або просто нитками. У такому вигляді залишаємо курку на 30 хвилин, щоб вона добре промаринувалася.
Беремо глибоку сковороду, наливаємо в нього окріп, ставимо решітку і кладемо на неї курку. Ставимо в розігріту духовку до 190 градусів на 1 годину. При цьому потрібно стежити за наявністю води в деко і якщо її не буде, то потрібно долити її.
Дістаємо з духовки курку і прибираємо зубочистки.
Кладемо тушку з рум’яною і підсмаженою скоринкою на блюдо і прикрашаємо. Курка готова.
Можливо вас зацікавлять інші рецепти страв з курки з різними інгредієнтами і багатьма простими способами готування: Зустрічайте секрети приготування кращих курячих страв
Як приготувати курку в духовці банку — відео рецепт
Ви дізналися секрет приготування курки в банку в духовці.
Курка (курячі ніжки) в духовці з рисом і овочами — швидкий святковий рецепт
Дізнайтеся, як приготувати в духовці швидке і смачне блюдо, що складається з курячих ніжок, рису та овочів. Така подача підійде для другої страви на святковий стіл. Це просто, спробуйте !
Інгредієнти:
Приготування рецепта
Курячі ніжки кладемо в чашку, солимо і перемішуємо ретельно руками.
Нарізаємо дрібними кубиками: ріпчасту цибулю, моркву, солодкий болгарський перець.
Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо олію, викладаємо цибулю, моркву і смажимо до готовності, часто помішуючи.
У форму для випічки наливаємо олію, розрівнюємо його по поверхні і викладаємо промитий рис рівним шаром.
На рис ложкою розподіляємо підсмажену суміш з цибулі і моркви.
Розсипаємо руками нарізані шматочки солодкого перцю.
Додаємо заморожений зелений горошок.
Потім кладемо курячі ніжки, між ними розподіляємо помідори черрі. У склянку наливають теплу воду, кладемо сіль, розмішуємо і виливаємо. І так 4 склянки. Ставимо форму в духовку на 1 годину при 180 градусах С.
За 5 хвилин до закінчення запікання дістати форму і посипати курячі ніжки натертим сиром. Потім поставити запікати ще 5 хвилин.
Після закінчення часу дістаємо форму з духовки. вдихаємо ароматні запахи і з насолодою накладаємо на тарілки для подачі на стіл.
Просто, швидко і смачно. Приємного апетиту !
Як приготувати курячі крильця в духовці — відео рецепт
Наша сім’я завжди використовує наведені вище рецепти, чергуємо, пробуємо, обговорюємо і говоримо: Смачно !